No więc można zrobić w okolicy Krakowa takie ergospirometryczne badanie w Wiśle,pulchniak pisze:Zoltar a wiesz może gdzie taki test można sobie zrobić?
szczegóły TUTAJ
Moderator: infernal
No więc można zrobić w okolicy Krakowa takie ergospirometryczne badanie w Wiśle,pulchniak pisze:Zoltar a wiesz może gdzie taki test można sobie zrobić?
Hej, mam pytanie, czy na bieżni jesteś w stanie ustawić sobie trening interwałowy, czy robisz to manualnie w trakcie biegu?pulchniak pisze: Najpierw kilka ćwiczeń na rozgrzewkę, i na bieżnię.
10 min po 5,5 min/km w ramach rozgrzewki.
5 x 4 min w tempie 4,09 min/km z przerwą 1,5 min truchtu z prędkością 8 min/km.
Już nie mogę się doczekać na sobotnią wycieczkę podbiegową.
Nie ustawiam ale chyba się da tylko nie wiem jak. Reguluję manualnie. Na tej bieżni na której ćwiczę jest taki i taki odczyt. Osobiście korzystam z min/km. Bieżnia jest ok tylko dwie uwagi. Trzeba ustawić kąt podbiegu żeby zniwelować brak oporów powietrza i skłonność organizmu do oszukiwania (wystarczy bardziej podskakiwać).plusch pisze:Hej, mam pytanie, czy na bieżni jesteś w stanie ustawić sobie trening interwałowy, czy robisz to manualnie w trakcie biegu?pulchniak pisze: Najpierw kilka ćwiczeń na rozgrzewkę, i na bieżnię.
10 min po 5,5 min/km w ramach rozgrzewki.
5 x 4 min w tempie 4,09 min/km z przerwą 1,5 min truchtu z prędkością 8 min/km.
I druga sprawa: czy da się wyświetlić prędkość w XX:YY [min/km] czy przeliczasz sobie z [km/h]?
Być może to banalne pytania, ale rzadko ćwiczę na bieżni.
Pisałeś też, że pobolewało Cię wcześniej biodro, zakładam, że to kwestia przeciążeniowa. Robiłeś coś, aby zminimalizować te bóle?
Widziałem prognozęKsiężna pisze:Już nie mogę się doczekać na sobotnią wycieczkę podbiegową.
Prognoza pogody układa się świetnie (oczywiście jeśli zestawimy z tym, co obecnie za oknem;-)))
Dzięki Zoltarzoltar7 pisze:No więc można zrobić w okolicy Krakowa takie ergospirometryczne badanie w Wiśle,pulchniak pisze:Zoltar a wiesz może gdzie taki test można sobie zrobić?
szczegóły TUTAJ
Najczęściej robi się to nieświadomie. Podskakując oszczędzasz siły bo nie musisz nadawać swojemu ciału takiego pędu jak podczas biegania po nieruchomej powierzchni.plusch pisze:Oj, nie wiem czy dałbym radę bardziej podskakiwać
Dzięki za info, ja u siebie na bieżni miałem prędkość w [km/h], muszę zerknąć czy jest inna alternatywa (myślę, że jest).