witam, jestem po operacji przepukliny kresy białej, dokładnie miesiąc po...przed operacją biegałem prawie rok.
chciałbym wrócić do biegów już tak za około miesiąc, może miał ktoś podobna sytuację ???
przepuklina kresy białej
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Spacery, spacery, nordik, trucht nie długo 10-15 minut, potem coraz więcej, tak przynajmniej pól roku, potem więcej i brzuszki itp. dbaj o siebie kolego, i kto widział miesiąc po przepuklinie biegać masakra.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Co byś się nie doigrał, przez głupie bieganie, uważaj co robisz i myśl co robisz, bo możesz zostać dziadem a o to łatwo, chyba najłatwiej.
pozdro
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Rozgrzewający Się
Witam !
Wiem, wiem jak ciągnie do biegania miałem podobnie, ale zastrzegam proszę mnie nie naśladować
Musisz sam określić czy już możesz biegać czy też jeszcze nie. Ja jestem po zabiegu przepukliny pachwinowej, zabieg miałem we wrześniu zeszłego. Po wyjściu ze szpitala po pięciu dniach zacząłem od 15 minutowych spokojnych marszów na bieżni codziennie dokładałem po 5 minut marszu. Gdy doszłem do 60 minut marszu znudziło mnie to i przeszedłem na orbitreka, zacząłem od 0,5 godziny bez obciążenia i znowu dokładałem po 5 minut codziennie nie przekraczałem nigdy godziny, wytrzymałem tak ćwicząc dwa miesiące od operacji. W końcu nie wytrzymałem zacząłem biegać w spokojnym tempie 5 km x 4 w tygodniu no i już biegam 2 miesiące nic nie dolega oprócz pięty,ale to w innym wątku
. Podkreślam każdy z nas jest inny także proszę to dobrze przemyśleć zanim znowu zaczniesz biegać.
Pozdrawiam Leszek +50
Wiem, wiem jak ciągnie do biegania miałem podobnie, ale zastrzegam proszę mnie nie naśladować

Pozdrawiam Leszek +50