Witam, zaczynam biegać
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Witam wszystkich, jestem FREDZIO, zaczynam biegać.
W Niedzielę zrobiłem pierwszy bieg - pobiegłem w 50 minut jakieś 8 km. Ale ponieważ byłem potem trochę obolały bo to byl dla mnie duży dystans to wczoraj pobiegłem już tylko 40 minut - jakieś 6 km. Jak widzicie biegam raczej spokojnie - zaczynam 6:30 min/km ale nie biegnę szybciej niż 5 na krótkich odcinkach.
Czy macie jakieś rady dla początkującego?
Niech was nie zmyli duża lista postów jakie mam w profilu - sam nie wiem jak do tego doszło.
W Niedzielę zrobiłem pierwszy bieg - pobiegłem w 50 minut jakieś 8 km. Ale ponieważ byłem potem trochę obolały bo to byl dla mnie duży dystans to wczoraj pobiegłem już tylko 40 minut - jakieś 6 km. Jak widzicie biegam raczej spokojnie - zaczynam 6:30 min/km ale nie biegnę szybciej niż 5 na krótkich odcinkach.
Czy macie jakieś rady dla początkującego?
Niech was nie zmyli duża lista postów jakie mam w profilu - sam nie wiem jak do tego doszło.
- byt
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Fredzio, pamiętaj o oddechu. przedłużaj fazę wydechu.
Nie jedz za duzo mięsa, raczej makarony, zboża...
AA. I na początku żadnych przebieżek i sprincików. Niejeden początkujący się na tym przejechał...
Nie jedz za duzo mięsa, raczej makarony, zboża...
AA. I na początku żadnych przebieżek i sprincików. Niejeden początkujący się na tym przejechał...
CWK CWK CWKS LEGIA
-
- Zaprawiony W Bojach
Witaj FREDZIO! Zapomnij o niedzielnym i wczorajszym biegu! Chcesz sie chlopie zajezdzic?! Przeczytaj uwaznie plan 10-tygodniowy i stosuj sie do zawartych w nim zalecen - malo biegu duzo marszu.
kledzik
PS. Slyszalem, ze podobno w Warszawie jest jakas grupa biegowa. Sprobuj ja odnalezc, moze Tobie pomoga.
kledzik
PS. Slyszalem, ze podobno w Warszawie jest jakas grupa biegowa. Sprobuj ja odnalezc, moze Tobie pomoga.
- Chinczyk
- Wyga
Pamiętaj że bieganie jest energochłonne!
Na ok. 0.5 godz. przed biegiem zjedz jajecznicę z 10 jajek na boczku i popij zimną colą.
I nie zapomnij o kupnie Polara...
Na ok. 0.5 godz. przed biegiem zjedz jajecznicę z 10 jajek na boczku i popij zimną colą.
I nie zapomnij o kupnie Polara...
"Bo kiedy długo patrzysz w otchłań,
otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie."
otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie."
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Bardzo dziekuje - ten plan 10-cio tygodniowy jesy kuszący. Zastanowię się. Własnie idę na rehabilitację do jakiegoś guru:
Artur Pasierbiński - fizjoterapeuta, 17-letnie doświadczenie zawodowe, członek ekipy medycznej na igrzyskach olimpijskich Atlanta'96 i Nagano'98, autor i współautor prac w zakresie rehabilitacji po zabiegach ortopedycznych narządu ruchu, wykładowca w zakresie rehabilitacji na kursach doskonalących dla lekarzy w zakresie medycyny sportowej, uczestnik Sympozjum Medycyny Sportowej Panther'2000, Kongresu Traumatologii Sportowej i Artroskopii Istambuł 2000, Kongresu ISAKOS Montreux 2001. Szczególnie interesuje się fizjoterapią po rekonstrukcjach więzadeł i chrząstki stawu kolanowego, zagadnieniami terapii manualnej stawów i zastosowaniem metody PNF w rehabiliatcji ortopedycznej. Pracuje w CMC od chwili jej powstania.
Odezwę sie jak wrócę.
Artur Pasierbiński - fizjoterapeuta, 17-letnie doświadczenie zawodowe, członek ekipy medycznej na igrzyskach olimpijskich Atlanta'96 i Nagano'98, autor i współautor prac w zakresie rehabilitacji po zabiegach ortopedycznych narządu ruchu, wykładowca w zakresie rehabilitacji na kursach doskonalących dla lekarzy w zakresie medycyny sportowej, uczestnik Sympozjum Medycyny Sportowej Panther'2000, Kongresu Traumatologii Sportowej i Artroskopii Istambuł 2000, Kongresu ISAKOS Montreux 2001. Szczególnie interesuje się fizjoterapią po rekonstrukcjach więzadeł i chrząstki stawu kolanowego, zagadnieniami terapii manualnej stawów i zastosowaniem metody PNF w rehabiliatcji ortopedycznej. Pracuje w CMC od chwili jej powstania.
Odezwę sie jak wrócę.
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Witaj FREDZIU
Jeśli mieszkasz w Warszawie, możesz skorzystać z oferty PSB (Park Skaryszewski Biega), ale niech Cię nazwa nie zmyli: tam więcej gadamy, niż biegamy, nie zmęczysz się .
Jola
Jeśli mieszkasz w Warszawie, możesz skorzystać z oferty PSB (Park Skaryszewski Biega), ale niech Cię nazwa nie zmyli: tam więcej gadamy, niż biegamy, nie zmęczysz się .
Jola
Pozdrawiam, Jola
-
- Zaprawiony W Bojach
Fredziu, a gdzie mieszkasz?
Bo je¿eli w zachodniej czê¶ci Warszawy, to bli¿ej Ci bêdzie do kultowej grupy biegowej SBBP, która spotyka siê na Podle¶nej w ka¿d± sobotê. Wszyscy pocz±tkuj±cy bardzo mile widziani.
W imieniu aktywu SBBP - zapraszam!!!
Bo je¿eli w zachodniej czê¶ci Warszawy, to bli¿ej Ci bêdzie do kultowej grupy biegowej SBBP, która spotyka siê na Podle¶nej w ka¿d± sobotê. Wszyscy pocz±tkuj±cy bardzo mile widziani.
W imieniu aktywu SBBP - zapraszam!!!
-
- Rozgrzewający Się
Witam serdecznie wszystkich biegaczy, przepraszam jeśli wchodzę komuś w słowo, ale Ja w podobnej sprawie. Zacząłem bigać miesiąc temu wg. planu p Skarzyńskiego Połmaraton - debiutanci. Trochę znurzyła mnie monotonia tego treningu ( właściwie ciągły trucht + przebieżki?) Jak urozmaicić sobie ten trening, żeby nie przegiąć. Mam 28 lat biegam średnio 6' 20"/ Km 40 - 50 min 3 razy w tygodniu ( przy trochę żywszym biegu 7 km w 42 min)
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Jeden nasz kolega (ale nie powiem który), jak rozpiera go energia i chce przełamać monotonię to: skacze przez kosze na śmieci, ławki w parku oraz ściga się z rowerzystkami .
Jola
Jola
Pozdrawiam, Jola
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kaper ale ten trucht to nie musi byc zawsze po tej samej trasie, nawierzchni
raz w tygodniu zrob np. kros po lesie, po jakis pagorkach
w zaleznosci od tego gdzie mieszkasz - bieg po plazy, wogol jeziora
a tak wogole to bieganie polega po prostu na bieganiu, dla Ciebie to ma byc przyjemnosc
(Edited by Masiulis at 8:32 pm on July 22, 2003)
raz w tygodniu zrob np. kros po lesie, po jakis pagorkach
w zaleznosci od tego gdzie mieszkasz - bieg po plazy, wogol jeziora
a tak wogole to bieganie polega po prostu na bieganiu, dla Ciebie to ma byc przyjemnosc
(Edited by Masiulis at 8:32 pm on July 22, 2003)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
-
- Rozgrzewający Się
Witam Was serdecznie....dzisiaj zacząłem przygode z bieganiem i byłe zdziwiony po tym jak przebiegłem ok 5 km. Myślalem ze w połowie drogi zwątpie ale jakos mi to niezle poszło....nie odczuwałem w nogach zadnego zmęczenia, ale teraz wieczorem czuje ból w lewym kolanie ( chyba przesadziłem z tym dystansem). Co moze byc przyczyną?? Czy to zwykłe zakwasy ??