Witam chce zaczac biegac

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
mateusz1993
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jest nowy rok wiec chce schudnąć 30kg postanawiam biegać ale nie wiem jaki trening będzie do mnie najlepszy i co jeść proszę o pomoc z góry dziękuje
PKO
bartek.p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45m
Życiówka w maratonie: 3h50m

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Philippos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zależy ile ważysz/masz nadwagi. Jeśli chcesz schudnąć 30kg to rozumiem, że jest duuużo za dużo... Zasadniczo ostrożnie z samym bieganiem, przy Twojej wadze możesz za bardzo obciążyć stawy a jak pojawi się kontuzja... to kilogramy mogą wrócić - także raczej pewnie marszobiegi, a później więcej biegania a do tego basenik, ćwiczenia statyczne, rowerek. I nie katuj się nazbyt niejedzeniem... po prostu jedz mniej, częściej i zdrowsze rzeczy. Sam może aż takiej nadwagi nie osiągnąłem, ale lepiej zrzucać na spokojnie i dłużej. Kiedyś zrobiłem to zbyt szybko i niestety odbyło się kosztem mięśni :ech:
lykief
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Temat rzeka jak powiedzialby niejeden, do poczytanie na forum. Podstawa to mniej jesc ale czesciej, zdrowiej, alkohol i slodycze odstawic na dalszy plan, raz w tygodniu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ