WARSZAWA - Stadion RKS SKRA, Wawelska 5, sobota 9:30

ROBERT1970
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:50,00
Życiówka w maratonie: 4:09,00

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie, zapraszam jutro jak zawsze na Skrę o 9:30. Tradycyjnie w treningu wystąpi coś nowego, nudy na pewno nie będzie. Pozdrawiam trener Robert Kędziora.
ROBERT - Trener BBL
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dzięki za wspólny trening, o dziwo mnie nie zabił (no dobra, prawie - na ostatnich 100 metrach szóstej trzysetki :P)
załuję ze wczesniej nie wiedziałam o tych spotkaniach, człowiek przychodzi i się dowiaduje że zaraz przerwa :echech:

mam nadzieje ze do zobaczenia za tydzień :)

Anja
FUNdacja BIEGAnie
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,77
Życiówka w maratonie: 3;57,70

Nieprzeczytany post

spokojnie, jeszcze nie wiadomo czy bedzie przerwa ( od styczeń do 17 marca)
ps
a pamiętacie promienie tego "wiosennego" słońca na koniec treningu... BEZCENNE :hej: :hej: :hej:

do zobaczenia :ble:
Awatar użytkownika
bennykuleczka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:46

Nieprzeczytany post

FUNdacja BIEGAnie pisze:spokojnie, jeszcze nie wiadomo czy bedzie przerwa ( od styczeń do 17 marca)
ps
a pamiętacie promienie tego "wiosennego" słońca na koniec treningu... BEZCENNE :hej: :hej: :hej:

do zobaczenia :ble:
hej,
to do kiedy w końcu ma być ta przerwa? bo najpierw mówiliście że 2 miesiące a teraz że do 17 marca (rozumiem że włącznie).
jeśli pierwsze zajęcia miałyby się odbyć 24 marca, to w zasadzie tylko po to żeby przybić piątkę, bo dzień później jest Półmaraton Warszawski, do którego z tego co mi wiadomo dużo osób się przygotowuje (więc o żadnym mocnym treningu nie może być mowy)
czyli pierwszy sensowny trening to 31 marca. trochę późno jak na budowanie formy w sezonie 2012. :chlip:

ja bym był za tym żeby w ogóle nie przestawać się spotykać :hej: szkoda wystawiać na próbę czasu tak zgraną i systematyczną grupę biegaczy.

pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

bennykuleczka pisze:to do kiedy w końcu ma być ta przerwa? bo najpierw mówiliście że 2 miesiące a teraz że do 17 marca (rozumiem że włącznie).jeśli pierwsze zajęcia miałyby się odbyć 24 marca,
Nie, nie 24.03. :)
Wg oficjalnej wersji na dziś - pierwsze zajęcia po przerwie odbędą się 17. marca.

Ale skoro są chętni na zimę - to jeszcze to przemyślimy, może przez zimę zajęcia będą się odbywały chociaż raz na dwa tyg... zobaczymy. Wszystko tak naprawdę zależy od warunków śniegowych: oczywiście, po śniegu też biegamy i to ostro :hej: , ale niekoniecznie po stadionie, raczej po terenie i jest to bardziej wskazane. Na bieżni biegając w kółko zrobimy szybko nierówną, wyślizganą rynnę, i może być mało komfortowo i mało bezpiecznie: łatwo o wywrotkę, skręcenie kostki itp.
Poza tym nie bardzo jest gdzie zostawić rzeczy, a czasem jednak śnieg albo deszcz pada ;).

No, ale się zobaczy :).

A na razie, na pewno, zapraszamy jeszcze za tydzień i tuż przed Sylwestrem :hej: .
Awatar użytkownika
Philippos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Niniejszym dokonując swej inicjacji na polu biegowej e-dyskusji witam wszystkich forumowiczów.

Chciałbym się dołączyć do grona osób wyrażających zainteresowanie zimowym trenowaniem. Dopiero poznając zalety biegania w grupie ucieszyłaby mnie wiadomość o kontynuacji zajęć w bielszej scenerii. Sam mam szczęście mieszkać przy Polu więc, niezależnie od ewentualnej przerwy, mogę się pojawiać o jedynie słusznej godzinie (to tak a propos dyskusji o porze spotkań :usmiech: )w wiadomym miejscu. Jeśli znajdą się inni zapaleńcy możemy wspólnie ubijać śnieg na stadionie czy też poza nim.
Osobiście zgadzam się, że bieżnię moglibyśmy "zadeptać” także lepiej byłoby wyruszyć w trasę. Zawczasu propozycje takowego sobotniego menu biegowego możemy omówić na forum - chyba że kadra trenerska zobliguje nas do dokonania określonego treningu (o ile nie będzie to wydeptanie na śniegu widocznego z kosmosu napisu "biegam bo lubię").

Filip
Awatar użytkownika
bennykuleczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hej,
czy w ten weekend są ostatnie zajęcia BBL w tym roku?
to pytanie można zadać też inaczej: czy 24 lub 31 będzie normalny trening?

Pozdrawiam,
T.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Chyba do końca roku będą.
FUNdacja BIEGAnie
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,77
Życiówka w maratonie: 3;57,70

Nieprzeczytany post

sezon 2011 ( w całej Polsce) kończymy 31 grudnia o godz. 9.30
rozdamy wtedy koszulki tym którzy zarejestrowali sie jako klub BbL w biegach w całej Polsce a "sierotka" wylosowała ich nazwisko (wyniki na stronie)
jesli kogoś z wygranych nie będzie tego dnia na zajęciach, koszulki rozdamy uczestniką ostatniego spotkania
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Jutro na zajęcia jak najbardziej zapraszamy, pogoda ciągle sprzyja, no, ale do biegania nie ma złej pogody, może być co najwyżej zły ubiór :hej: .
W każdym razie, póki co - jest ok :).

Zapraszamy :)!
Awatar użytkownika
bennykuleczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

FUNdacja BIEGAnie pisze: jesli kogoś z wygranych nie będzie tego dnia na zajęciach, koszulki rozdamy uczestniką ostatniego spotkania
:hahaha: genialnie! mam nadzieję że koszulek będzie więcej niż obecnych!
beata pisze:Jutro na zajęcia jak najbardziej zapraszamy, pogoda ciągle sprzyja, no, ale do biegania nie ma złej pogody, może być co najwyżej zły ubiór :hej: .
W każdym razie, póki co - jest ok :).
Zapraszamy :)!
może nie ma złej pogody ale ewidentnie czasem brakuje światła - słońce wschodzi grubo po 7mej a o 16tej robi się ciemno. no ale. jeszcze tydzień i z górki już będzie - oby do 22 grudnia :)

ja w sobotę będę występował gościnnie na BBL w Lublinie - będzie okazja do porównań... a w niedzielę długie wybieganie - biorąc pod uwagę pofalowanie terenu nie będzie to 100% bieg w I zakresie :hahaha:

Pz
T.
Awatar użytkownika
Philippos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ad "Święta? My i tak biegamy (bo lubimy)!"

"Uczestnicy spotkania w Warszawie, podzieleni na dwie grupy - w zależności od poziomu zaawansowania mieli do pokonania trzy odcinki o długości 1000 m. Na każdy z nich składał się bardzo szybki bieg przeplatany z truchtem (...)"

Nie wiedziałem, że 4'10''/km to jest trucht... w Kenii chyba?

"- Było super, ale jestem zmęczony! - mówiła tuż po treningu jedna z uczestniczek."

Czyżby poseł A. Grodzka z nami trenowała? :oczko:

F.
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

[/quote]
ja w sobotę będę występował gościnnie na BBL w Lublinie - będzie okazja do porównań... a w niedzielę długie wybieganie - biorąc pod uwagę pofalowanie terenu nie będzie to 100% bieg w I zakresie :hahaha:
T.[/quote]

Ja podobnie: mam zamiar zaliczyc goscinne wystepy w olsztynie :)) Zycze wam fajnego treningu i wspanialych swiat!!
Anja.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jeśli by ktoś miał jednak ochotę pojawić się w sobotę 24 grudnia, to jednak zapraszam, będzie mocny trening, na tyle mocny, żeby nie było skrupułów przed wieczornym obżarstwem. :)
BartekC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: będzie mocny trening, na tyle mocny, żeby nie było skrupułów przed wieczornym obżarstwem. :)
A czy początkujący przeżyje ten trening? :)
ODPOWIEDZ