Garmin f305

feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ile mozna miec ekranow tzn. tabelek z wyswietlanym danymi sa Main 1 i 2, pozniej podzial wg. sportow , mozna dodac jeszcze pare? zalezy mi na odczycie dystansu, czasu, tempa i tętna, jakis pomysl?
Obrazek
PKO
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

max 4 tabelki z danymi/ekran - a to co podałeś to profile ;) W każdym możesz mieć do 4 ekranów - po prostu definiujesz co chcesz na dany zestaw, w którym miejscu i używasz
Obrazek
Because Running Sucks
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:Mam problem z moja 305 i SportTracks.
Przez dłuższy czas nie miałem dostępu do komputera (jakieś 3 tygodnie), więc nie zgrywałem danych. Na zegarku miałem sporo więcej danych, jakieś 3 miesiące.
Dzisiaj jak zrzuciłem te treningi z trzech tygodni do ST i tylko z dwóch ostatnich dni mam pełne dane, z innych brakuje mapki i tętna...
Jak przeglądam na zegarku to tętno średnie i średnie okrążenia pokazuje.
ST także prawidłowo pokazuje długość treningów, międzyczasy, czas treningu...
Problem z ST? Mam wersję 3.0.4224 Trial.
Podobno ST sam oblicza długości na podstawie współrzędnych GPS z zegarka, czyli powinien dostawać te dane skoro dobrze liczy...
udało mi się znaleźć rozwiązanie tego.
Problem był z 305-ką. A konkretnie z softem.
Rada jest taka, że niestety trzeba wykasować wszystkie dane z treningów. Wyłączyć zegarek i zrobić reset (przy wyłączonym urządzeniu trzymać kilka sekund przyciski mode/lap, a następnie trzymając je nacisnąć przycisk włączający, po chwili trzymania wszystkich trzech puszczamy parę [mode/lap]) zegarek się uruchamia i wszystkie dane rejestrowane od tego momentu znowu mają mapkę i dane z monitora serca.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
jeremi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:36
Życiówka w maratonie: 3:48:32

Nieprzeczytany post

Witam. Czy wiecie może dlaczego od kilku treningów moja 305 pokazuje mi podwójną liczbę spalonych kalorii podczas biegu :niewiem: Pozostałe informacje (czas, dystans, tempo, puls) podaje normalnie. Fajnie by było zrzucać przy tym samym wysiłku podwójną ilość kalorii :hej: , bo lubię jeść, ale w tym przypadku niestety zrzucam je tylko wirtualnie :ech:
Obrazek
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jeremi pisze:Witam. Czy wiecie może dlaczego od kilku treningów moja 305 pokazuje mi podwójną liczbę spalonych kalorii podczas biegu :niewiem: Pozostałe informacje (czas, dystans, tempo, puls) podaje normalnie. Fajnie by było zrzucać przy tym samym wysiłku podwójną ilość kalorii :hej: , bo lubię jeść, ale w tym przypadku niestety zrzucam je tylko wirtualnie :ech:
Sprawdź swoją wagę kg/funty?
jeremi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Waga jest podana w kg.
Obrazek
jeremi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Już wszystko w porządku. :uuusmiech: W "Extra Weight" też miałem wpisaną swoją wagę. Pozdrawiam
Obrazek
szym
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem nowy na forum więc
Cześć wszystkim :)

Bardzo proszę o pomoc. Chcę kupić moim biegającym rodzicom fajny prezent na gwiazdkę i dzięki waszym opiniom na forum wybrałem forerunnera 205 (na 305 nie mam kasy, poza tym mają już pulsometr). Jednak ze względu na cenę prezent musi być wspólny - to znaczy dla nich obu. Zatem moje pytanie: czy da się korzystać z fr205 w dwie osoby? Czy to ma sens? Czy można stworzyć dwa profile w zegarku, 2 osobne plany treningowe w necie itd? Czy może wprowadzanie danych jest tak szybkie, że to nie stanowi problemu żeby za każdym razem zmieniać ustawienia?

Błagam pomóżcie, nie chcę żeby ponad 500 zł poszło na marne i żeby garmin leżał nieużywany w szafie bo nikt nie będzie chciał go "zawszłaszczyć"
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wszystko zależy. jeżeli rodzicom nie zależy na danych ile kalorii spalili (to jest liczone na podstawie danych wejściowych) to spoko.

nie można ustawić dwóch profili, niestety, ale dwie sooby mogą sobie dać z tym radę.

przy każdym treningu jest zapisywana data, godzina, kilometraż.

wystarczy, że na komputerze będa stworzone dwa profile w sporttracksie, na które to profile odpowiednio będa importować tylko swoje treningi, odpowiednio tickując przy oknie importu.

w ten sposób można gromadzić tylko swoje dane treningowe, Garmina traktując jako monitor treningu i tymczasowy magazyn danych, co zresztą wymusza także ograniczona jego pamięć.

Podczas samego treningu jako że podstawowymi funkcjami 205 jest GPS- pomiar dystansu i wskazanie tempa, to kto korzysta z zegarka nie ma znaczenia.

zależy też, w jaki sposób rodzcice chcą pracować z Garminem, czy potrzebują zaplanować dokładnie skomplikowane treningi w Garminie - można to zrobić, zabiera to trochę czasu, ale potem kilkoma kliknięciami można taki trening wywołać.

może napiszesz więcej danych?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
szym
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@ Qba Krause Dzięki wielkie :)

Przebrnąłem przez wszystkie strony tego posta i potwierdziłeś to o czym wspominał użytkownik na 29 stronie (że w zegarku nie da się stworzyć 2 profili, ale w kompie już tak), ale napisał tylko że może się tak da i spróbuje, nie napisał czy na pewno. No właśnie doszedłem do tego, że może być problem z planowaniem zaawansowanych treningów dla 2 osób, prawda? No doszedłem do wniosku, że najwyżej jedno z nich będzie biegać wg. planów wgranych do zegarka (takich ściągniętych z neta na 6 tygodni w przód), a drugie tylko szybkim treningiem, inaczej się chyba nie da?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nigdy nie wgrywałem planów do Garmina, za to wklepywałem je do niego z ręki i są zachowane w pamięci, mogę w każdej chwili do nich wrócić. po prostu każdy musi wiedzieć co danego dnia biega i wybrac odpowiedni trening z listy bądź uprzednio go zaprogramować, po kilku chwilach spędzonych na nauce idzie to dośc szybko, więc moim zdaniem nie ma problemu żeby treningi obu rodziców wisiały w pamięci Garmina. No chyba, że rodzice nie będa mieli cierpliwości żeby 5 minut przed treningiem poświęcić na wklepanie treningu do zegarka.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
szym
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok. Mam jeszcze jedno pytanie: czy używanie garmina na nartach ma sens. Przede wszystkim chodzi mi o zliczanie przebytej odległości przy poruszaniu się po stokach o dużym nachyleniu oraz średnią prędkość podczas zjazdu? Wiadomo, że czym innym jest odległość pomiędzy dwoma punktami GPS na drodze poziomej, a czym innym na górce o dużym nachyleniu. Czy ft 205 bierze pod uwagę różnice w wysokościach przy obliczaniu przebytej drogi?
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45

Nieprzeczytany post

fr305 zbiera takie dane a ponieważ fr205 to to samo co fr305 tylko bez pulsometru więc podejrzewam, że tak, ale może niech ktoś kto ma 205 się jeszcze wypowie, może Qba
ciekawy pomysł z tymi nartami, aż sam muszę sprawdzić ;)
szym
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wiem, że zbiera (205=305 - pulsometr) ale nie wiem czy bierze je pod uwagę?
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45

Nieprzeczytany post

skoro zbiera, to bierze, zawsze wrzucam treningi do sporttracka i tam są tabelki dotyczące różnych danych m.in wysokość npm, w tym zegarku jest gps więc odległość w korelacji z wysokością jest od razu rejestrowana jak w każdym urządzeniu gps, np nawigacji samochodowej
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ