Wybór butów Asics Pulse 3 a Nike Air Pegasus+ 28.

mario69pl
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam w Asics Gel 1150 ostatnio mam problemy z biodrem, czasami z kostkami. Biegam po chodnikach , mam w nich zrobione z 1700km, ogólnie jestem zadowolony, ale nie wiem czy amortyzacja już mi nie padła (nie wiem jak to sprawdzić :) )
Buty nie wyglądają na zniszczone, ale podeszwe jest starta i już zaczynam ścierać tą środkową część na pięcie która nie powinna mieć kontaktu z podłożem. Jestem ogólnie zadowolony z nich i dlatego chcę kupić raczej Asicsy.

Oto moje Foot Id

Zdjęcia

Moje pytanie jakie buty polecacie na asfalt/ chodniki do biegania 5 razy w tygodniu, dystanse po kilkanaście kilometrów, najlepiej z Asics maks do 350zł. Dla faceta oczywiście, dziękuję.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 14:54 przez mario69pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mario69pl pisze:Biegam w Asics Gel 1150 ostatnio mam problemy z biodrem, czasami z kostkami. Biegam po chodnikach , mam w nich zrobione z 1700km
Myślę, że sporo biegających osób, przy takim kilometrażu miałoby już trzecią parę butów, tym bardziej skoro piszesz o chodnikach i częstych treningach. Stąd również moga być Twoje bóle ( za twarde podłoże przy za częstym treningu = brak odpoczynku dla organizmu jak również sprzętu ).
Co do samych butów, skoro biega Ci się dobrze w aktualnych, spróbuj kolejnego modelu 1160.
W pierwszej kolejności, idź do sklepu wybierz kilka par butów i potruchtaj w nich po sklepie. Wybierzesz te najlepiej ułozone na nogach.

PS Jakie buty polecił Ci wykonujący badanie foot id?
Ostatnio zmieniony 13 gru 2011, 13:31 przez herson, łącznie zmieniany 1 raz.
mario69pl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziękuję za zaangażowanie. Polecił mi 1150, Stratusy lub Cumulusy. Chciał bym by buty mi wystarczyły mi na możliwie jak najdłużej czyli by amortyzacja była w miarę dobra. Ile but powinien odpoczywać może dokupię później jakieś tanie by czasem odciążać główne buty.
Obrazek
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Druga para byłaby dobrym rozwiązaniem, wtedy jak ogólnie się zaleca, buty mają co najmniej dobę odpoczynku przy założeniu, że biegasz codziennie.
Ja mam dwie pary, a na zimowe krosy w lesie po śniegu, kupiłem trzecią.

PS czytaj forum, to kopalnia wiedzy, poza tym polecam http://www.bieganie.pl/?cat=4
mario69pl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Proszę wszystkich o jeszcze jakieś sugestie. Czy na podstawie mojego foot id można powiedzieć, że to stopy neutralne lub z lekką pronacją? Bardzo proszę o zerknięcie na te moje nogi nieszczęsne czy to na pewno naturalne/ lekka pronacja. Polecane mi były stratusy i comulusy a to neutralna stopa/ supinacja więc nie wiem czy to będzie dobre rozwiązanie.
Obrazek
mario69pl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Oglądałem dzisiaj Nike pegasus 28 są one dobre na częste bieganie? Przyznam że dość wygodne ale czy ta podeszwa piankowa szybko się nie ubije?

Wybór butów Asics Pulse 3 a Nike Air Pegasus+ 28. Oba są dostępne po 300zł, co brać na asfalt i częste bieganie,ok 72kg, neutral. Dzięki!
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ