Mam pare pytan, ktore byc moze padly juz tutaj z reszta po czesci na czesc pytan juz znalazlem na tym fajnym forum. Widze, ze znakomita wiekszosc jest bardzo w temacie, wiec chcialbym sie czegos nauczyc, dowiedziec i w pårzyszlosci sluzyc rada.
Od 3 tygodni biegam 4 razy w tygodniu i z biegania na bieganie sprawia mi to wieksza przyjemnosc, az sam sobie sie dzieiw ze nie odkrylem tego 20 lat temu

Biegam na biezni czy jest jakas roznica miedzy biganie na biezni , a na zewnatrz oprocz swiezego powietrza? Chodzi mi czy tak samo wyrabia sie kondycja. 3 tygodnie temu przebieglem ledwo 1,5 km ale przedwczoraj 5 km i nawet tetno mialem dosc niskie, ale dzisiaj mam wrazenie ze bola mnie pluca, ale zas tu wyczytalem ze pluca nie bola wiec nie wiem co mi jest.
Przez 9 lat bylem nalogowym palaczem, palilem na koniec 30 sztuk dziennie, a niepale dopiero 87 dni, moze ma to jakis wplyw na bol moich pluc.
Pozniej sobie poczytam jak trenowac, bo moj cel to maraton w 2012 nie chodzi mi o wygrana oczywiscie,lecz o ukonczenie tego biegu dla wlasnej przyjemnosci.
Pozdrawiam wszzystkich