buty dziecięce...pegasus 27

Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Moja dziewczyna zaczęła ostatnio biegać i niestety bolą ją stawy. Biega w starych butach na cienkiej podeszwie i tylko po asfalcie, więc doradziłem jej ,żeby zainwestowała w buty. Szukałem jej czegoś niedrogiego i dobrego i natknąłem się na to :

http://oryginalnebuty.pl/nike-air-pegas ... plus-33340

Niby są to pegasusy , ale dziecięce i dlatego taka cena(chyba;) ). Czy można w nich normalnie biegać , czy lepiej wydać więcej i kupić zwykłe dla dorosłych(chociaż ja nie widzę żadnej różnicy)? Jest w nich miejsce na czujnik , też są przeznaczone do biegania, a rozmiar by pasował, więc korci ich zakup.
Proszę o opinie i rady.
Run Forrest, RUN!!
PKO
Awatar użytkownika
najek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47,31

Nieprzeczytany post

Witaj.

Znawcą nie jestem, ale jak dlamnie brać i się nie zastanawiać za te buciki warto. Napewno lepiej będzie się jej biegało niż w tym co mówisz że obecnie biega.

Ja miałem podobny dylemat niedawno i zaryzykowałem bo buty fajne. Poza tym chyba można zawsze odesłać jak coś będzie nie tak i pieniążki wrócą. Więc strata ewentualnie kosztów wysyłki.

To link do moich problemów.

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=25399

Pozdrawiam.

P.S. Stopa żony oceniona i dopasowana do rodzaju buta?
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Też mi się wydaje ,że będą lepsze od jej aktualnych butów,które zdecydowanie nie były robione z myślą o bieganiu. Cena jest raczej nie do przebicia, więc chyba się zdecydujemy na ten "dziecięcy" model. Co do badania stopy, to niestety nie mamy gdzie ich zbadać. Ja dwa lata temu przesłałem na forum odcisk wodny stopy i zdjęcia achilesa, i jeden z użytkowników stwierdził ,że mam neutralną nogę i tak już zostało. Myślę ,że podobnie zrobimy z doborem butów dla mojej Pani:). Poza tym , pegasusy to chyba dość neutralny but(mogę się mylić), więc jest najmniej "ryzykowny". Dodam tylko, że jeżeli buty okażą się dobre, to będę żałował ,że nie mam mniejszej stopy;).
Dzięki za odpowiedź i również pozdrawiam!
Run Forrest, RUN!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ