Buty na twardą nawierzchnię ~350 zł

Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak w temacie. Wygrałem buty NB. Mogę wymienić na inny model z NB albo Asicsa w okolicach 350 zł.
Co polecacie?
Waga 78 kg
nawierzchnia twarda
dystans między 10 a 30 km (tygodniowo max 50)
neutral, szeroka stopa.

myśle o tych : Asics Pulse 3
Ostatnio zmieniony 05 gru 2011, 07:56 przez comar, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To ja bym zmienił na Asics'a. Lepszy system amortyzacji.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
maciekx88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42

Nieprzeczytany post

A jaki masz model NB? Asicsy z dobrą amortyzacją zaczynają się od ~450. Pamiętaj też o odpowiednim doborze do sposobu przetaczania stopy: neutralny - pronujący - supinujący. Pulse 3 to amortyzacja średnia pod piętą i mała z przodu, no i but neutralny. Jeśli pronujesz, to w tej cenie alternatywą będzie 1160.

pzdr
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maciekx88 pisze:A jaki masz model NB? Asicsy z dobrą amortyzacją zaczynają się od ~450. Pamiętaj też o odpowiednim doborze do sposobu przetaczania stopy: neutralny - pronujący - supinujący. Pulse 3 to amortyzacja średnia pod piętą i mała z przodu, no i but neutralny. Jeśli pronujesz, to w tej cenie alternatywą będzie 1160.

pzdr
Co to za bzdura? Przecież Pulse to "poduszkowiec" z Gelem na pięcie i śródstopiu. Alternatywą dla Pulse jest model 2160 ;)

Z NB świetnym modelem butów jest: MR1080 [ale kosztuje w okolicach 430zł]. Zawsze możesz kupić jego starszy [tańszy] model: 1064.

Najlepiej by było jakbyś przymierzył Asics Gel Pulse i 1080/1064
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dostałem NB MR758, zrobiłem aktualizacje pytania odnośnie stopy :)

dotychczas biegałem
na twarde NB MR848 - ale się skończyły
na teren NB MT 572 - trochę twarde, ale na teren są ok

moje foot id:
Obrazek
Obrazek
maciekx88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42

Nieprzeczytany post

Co to za bzdura? Przecież Pulse to "poduszkowiec" z Gelem na pięcie i śródstopiu.
Drogi wysku, bardzo nie lubię, kiedy ktoś nazywa moją wypowiedź bzdurą.
Zgodzę się z Tobą tylko w jednej kwestii - rozmieszczenia żelu. Nie zdajesz sobie chyba sprawy jednak z tego, ile go tam jest. Pod piętą jest bowiem dosyć płaski kawałek, a z przodu mały krążek. Skąd czerpiesz swoją wiedzę na temat butów? Czy biegałeś w innych modelach Asicsa? Masz jakieś porównanie? Czy może tylko przeczytałeś tekst reklamujący ten model? Ja miałem okazję pobiegać sobie w niemal każdym modelu Asicsa i wiem, co mówię. Pulse jest czymś pośrednim między dynamicznym Skyspeed a "poduszkowym" Cumulusem.

pzdr,
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maciekx88 pisze:
Co to za bzdura? Przecież Pulse to "poduszkowiec" z Gelem na pięcie i śródstopiu.
Drogi wysku, bardzo nie lubię, kiedy ktoś nazywa moją wypowiedź bzdurą.
Zgodzę się z Tobą tylko w jednej kwestii - rozmieszczenia żelu. Nie zdajesz sobie chyba sprawy jednak z tego, ile go tam jest. Pod piętą jest bowiem dosyć płaski kawałek, a z przodu mały krążek. Skąd czerpiesz swoją wiedzę na temat butów? Czy biegałeś w innych modelach Asicsa? Masz jakieś porównanie? Czy może tylko przeczytałeś tekst reklamujący ten model? Ja miałem okazję pobiegać sobie w niemal każdym modelu Asicsa i wiem, co mówię. Pulse jest czymś pośrednim między dynamicznym Skyspeed a "poduszkowym" Cumulusem.

pzdr,
Nie będę się tłumaczył :) Nikt nie lubi jak się jego wypowiedź nazywa bzdurą, ale jeżeli piszę się takie kwiatki jak pogrubiłem - wybacz.

Nie będę się wymądrzał.

Powiem tylko, że miałem okazje biegać w większości butów Asicsa i innych popularnych brandów.

Z roku na rok Asics robi coraz bardziej pancerne buty. Moim zdaniem Pulse stracił względem swojego poprzednika czyli Stratusa.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

znaczy sie Pulse 3 bedzie ok? czy może np. NB 1064?
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ