Przystępne cenowo, mocno sprężynujące buty.

94maxx94
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Od jakiegoś czasu ponownie wznowiłem treningi biegowe. Potrzebuję butów do biegania. Moim problemem jest to, że kiedy biegam po dystansie około 1.5, 2 km zaczyna się nieprzyjemny ból w stopie (nie mam płaskostopia). Dotychczasowo nie miałem z tym większych problemów, gdyż biegałem bardzo okazjonalnie. Dopiero teraz, gdy biegam prawie codziennie odczuwam duży dyskomfort w stopie, który uniemożliwia przebiegnięcie dłuższych dystansów. Nie posiadam specjalnie przystosowanych butów do biegów (biegam jedynie w neutralnych adidasach o dość dużej, sztywnej podeszwie, która nie amortyzuje odbicia od powierzchni lub w piłkarskich butach na sztuczną nawierzchnię, które prawie nie mają podeszwy, by mogła tłumić wstrząsy). Potrzebuję lekkich butów, mocno amortyzujących wstrząsy i odbicia o w miarę normalnym designie. Zaznaczam, że cena powinna być przystępna tj. do 150, góra 200 zł ze względu na to, że jestem uczniem liceum i jeszcze nie pracuję. Buty nie muszą być zimowe, gdyż nie przeszkadza mi aż tak zimno, a wolę na lato lekkie buciki, dobrze oddychające (również okazjonalnie biorę udział w biegach ulicznych na 10 km., a w 2012 zamierzam przebiec półmaraton, dlatego potrzebne mi buty, które będą dobrze amortyzowały uderzenia od twardego asfaltu). Zależy mi też, żeby było dobre czucie podłoża stopą, a także, żeby buty były takich bardziej sprawdzonych marek tj. Nike, Adidas, Asics itd. Proszę o podanie sensownych propozycji. Pozdrawiam : )
PKO
94maxx94
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się nad butami Asics Gel Rocket. Są to chyba buty do siatkówki. Sprawdziłby się w dłuższych biegach po asfalcie, tak aby stopy i nogi wytrzymały?
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buty do siatkowki sa do siatkowki, jak potrzebujesz butow mocno amortyzujacych to jest duzo modeli chocby popularny Nike Pegasus, ale nie wiem jaka jest kwestia cenowa dla tych butow , bo zawsze mozna kupic starszy model.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ