dni nietreningowe

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
jaceksik
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, biegam 3-4x w tygodniu po 10km z śr. prędkością 5,5min/km po nierównych terenach, ale nie w tym tkwi problem. W dni treningowe czuje się świetnie bo wiem, że wykonałem jakiś wysiłek co poprawia moje samopoczucie, natomiast w dni nietreningowe mam jakieś dziwne wyrzuty sumienia, że nic nie zrobiłem, więc chciałbym się dowiedzieć czy można wykonywać jakieś ćwiczenia podczas tych dni czy skupić się wyłącznie na regeneracji? Mógłbym wykonywać jakieś brzuszki czy ćwiczenia rozciągające, jeśli tak to jakie?
Słyszałem, że brzuch najlepiej wykonywać w ten dzien w który się biega, ale jakoś nie mam wtedy sił i ochoty więc czy mógłbym np robić w dni nietreningowe 8min ABS lvl2+ jeszcze jakieś ogólne ćwiczenia?
Proszę o porady:)
PKO
Awatar użytkownika
Pawel271
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:12
Życiówka w maratonie: 3:16:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powiem tak możliwości masz wiele wybierz coś co lubisz basen,rower,siłownia itp.
U mnie wygląda to tak
poniedziałek siłownia 60 minut albo więcej
wtorek bieganie
środa siłownia
czwartek bieganie
piątek siłownia
sobota wolne
niedziela długie wybieganie
Kiedyś tego samego dnia co siłownie robiłem też bieganie ale na następny dzień jestem zbyt osłabiony i od kiedy ćwiczę na przemian jest ok.
Lubie też basen możesz go potraktować jako relaks albo porządnie popływać :hejhej:
Pozdrawiam Paweł http://www.ringotresura.pl
jaceksik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pawel271 pisze:Powiem tak możliwości masz wiele wybierz coś co lubisz basen,rower,siłownia itp.
U mnie wygląda to tak
poniedziałek siłownia 60 minut albo więcej
wtorek bieganie
środa siłownia
czwartek bieganie
piątek siłownia
sobota wolne
niedziela długie wybieganie
Kiedyś tego samego dnia co siłownie robiłem też bieganie ale na następny dzień jestem zbyt osłabiony i od kiedy ćwiczę na przemian jest ok.
Lubie też basen możesz go potraktować jako relaks albo porządnie popływać :hejhej:
Niestety basen odpada, ponieważ najbliższy od mojej miejscowości jest 50km, natomiast jeżeli chodzi o siłownie to ćwiczyłem 2 lata i jakoś nie chcę do niej wracać. Schudłem po niej 13kg, teraz jestem szczupły i tak czuje się lepiej. W gre wchodzą tylko brzuszki oraz takie zwykłe domowe ćwiczenia, tylko nie wiem które będą najlepsze.
Awatar użytkownika
arathunku
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

siłownia != masa

Ja od tego tygodnia wracam na siłownię, ale nie mam zamiaru nabierać kilogramów! Podstawowe ćwiczenia wielostawowe z naciskiem na plecy i brzuch ponieważ czuję, że tutaj potrzeba trochę pracy włożyć i wyrównać jednocześnie przy bieganiu i basenu spadnie gdzie indziej:) Zawsze możesz spróbować jeszcze rowerkiem trochę pojeździć:)
Awatar użytkownika
Pawel271
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Schudłeś bo dieta była kiepska.
Jeżeli chcesz ćwiczyć w domu to np drążek i już możesz zrobić biceps,plecy,brzuch jest mnóstwo ćwiczeń które możesz robić w domu i na pewno ci nie zaszkodzą :hejhej:
jaceksik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A czy w dni nietreningowe brzuszki będą dobrym pomysłem? Chodzi konkretnie o ten zestaw ćwiczeń:http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU czy może inne ćwiczenia na mięśnie brzucha byłyby lepsze, chodzi o to aby był on bardziej napięty bo wydaje mi się że jest troszeczke `sflaczały`, zapewne przez drastyczny spadek kilogramów.
Awatar użytkownika
Pawel271
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zerknąłem na link i fajny zestawik na brzuch śmiało możesz go robić w dni nietreningowe :hejhej:
misiek.
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w wolne dni warto wypróbować taki zestaw http://nikerunningpoland.bieganie.pl/po ... cwiczenia/ mi dużo pomógł
Raff
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:43
Życiówka w maratonie: 3:47

Nieprzeczytany post

Ja jeszcze polecam urozmaicenie pt. rower, byle w równym tempie i na jakimś sensownym tętnie, a jak spadnie śnieg to biegówki. Brzuszki i coś na ręce podobno rzeczywiście biegaczom służą...
5km 19:36 | 10km 42:43 | 21.1km 1:35:49 | 42.2km 3:47:01
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ