Pierwszaki na PM Warszawkim

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wyciąg z regulaminu:

V. UCZESTNICTWO1. W 7. Półmaratonie Warszawskim prawo startu mają wyłącznie osoby, które najpóźniej do dnia 25 marca 2012 roku ukończą 18 lat.
2. Wszyscy zawodnicy startujący w 7. Półmaratonie Warszawskim muszą zostać zweryfikowani w Biurze Zawodów. Biuro będzie czynne w następujących porach:
23 marca (piątek) w godzinach 15.00 - 20.00
24 marca (sobota) w godzinach 10.00 - 21.00
W niedzielę 25 marca nie ma możliwości weryfikacji i odbioru pakietów startowych.
Adres Biura Zawodów zostanie podany w późniejszym terminie poprzez umieszczenie odpowiedniej informacji na stronie www.polmaratonwarszawski.com
3. W Biurze Zawodów zawodnicy otrzymują pakiety startowe. Pakiety startowe zawierają: numer startowy, agrafki, chip do pomiaru czasu oraz pamiątkową koszulkę. Uwaga – osobom, które dokonają opłaty startowej po 29 lutego2012, nie gwarantujemy otrzymania koszulki w żądanym rozmiarze.

Nie wiem jednak jak to bywa w praktyce.
PKO
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W poprzednich latach był mozliwy odbiór pakietu w dniu startu.Z logistycznego punktu widzenia ułatwiało to decyzję o starcie.
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

No to pięknie. :wrrwrr:
Trzeba będzie w piątek, lub w sobotę przyjechać specjalnie do Warszawy po pakiet startowy. Trochę mi się nie uśmiecha robić 200km tylko po pakiet, który spokojnie mógłbym odebrać w niedzielę rano tak jak przed innymi biegami.
Ukłony w stronę organizatora.
Obrazek
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Istnieje tez mozliwość odbioru pakietu przez "pełnomocnika".
"Proszę pamiętać, że na podstawie karty startowej w razie konieczności pakiet może odebrać inna osoba."
Awatar użytkownika
Fenrir
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:08

Nieprzeczytany post

Po przebieganym roku (6-tyg plan Pumy zakończony w październiku 2010), przelecianych trzech biegach 10km (Bieg Powstania, Biegnij Warszawo i piątkowy Bieg Niepodległości z czasem netto 49:08) zamierzam wziąć się za bary z "połówką". Pojęcia nie mam, jak to będzie, nie biegałem jeszcze dłuższych dystansów niż 11 czy 12 km. Liczę na wsparcie techniczne miCoacha (plan już zaczęty i ustawiony), własną silną wolę i ogólnie - trochę szczęścia :) 34 lata, 182 cm waga - lata od 88 do 90 kg (jak sobie pofolguję) - fajnie byłoby pobiec poniżej 2 h. OKaże się.
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak nie mam kolegów w Warszawie,lub nie prześlę im karty startowej którą dostaję na swój komputer albo nie nie mam znajomych którzy jadą dzień wcześniej na zawody,to nie startuję? bo sobie nie odebrałem pakietu w sobotę.(tzn.Jak jestem dupa,bo sobie nie poradziłem,to mój problem).
Awatar użytkownika
hugra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:40 Bieg Niepodleś
Życiówka w maratonie: 4:07:51

Nieprzeczytany post

To będzie mój debiut w PW :usmiech: Jak sie lepiej przygotuję , zalicze dodatkowo maraton w Łodzi :taktak:Biegam 25 km w 2h, więc nie powinienem mieć problemu :hej:
5km--19:56, 10km--43:40 , 21.097km--1:40:36 ,42.195km--4:07:51
ppawcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:41
Życiówka w maratonie: 3:46:39

Nieprzeczytany post

też startuję, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Janusz Kądziela pisze:mam 13 lat i będe startował w pół maratonie warszawskim pierwszy raz
coś mi się nie zgadza

1. W 7. Półmaratonie Warszawskim prawo startu mają wyłącznie osoby, które najpóźniej do dnia 25 marca 2012 roku ukończą 18 lat.
MarekGro
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pierwszą połowę swojego życia przemieszkałem w Sobótce, drugą w Warszawie, w obu miejscowościach są organizowane fajne półmaratony, ALE DLACZEGO JUŻ DRUGI ROK Z RZĘDU W TEN SAM WEEKEND??? Chętnie bym zaliczył oba...
;p
Pozdrawiam gorąco organizatorów obu imprez )))
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja też mam zamiar wystartować w PM. Liczę na czas poniżej 1:50 ale spróbuję trenować tak żeby przebiec w 1:45... jeszcze 3 miesiące więc może się uda.
Acha, to będzie mój debiut w półmaratonie :)
A co do danych to M 35 lat, wzrost 185, waga ok 84-85 kg. Spadło z grubo ponad 90 więc dopiero od niedawna mieszczę się w przedziale BMI dla "normalnych" a nie dla nadwagi :)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Aleksandra.j
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam zamiar wziąść udział w PW. Napaliłam się, ale nie wiem czy dam rade się przygotować.
Mam 23 lata, 165 cm wzrostu, waga: 65 kg, biegam regularnie od 4-6 km (25-35 minut), dodatkowo ćwiczenia siłowe. Może się uda i się zapisze.
W pracy zawsze jestem na nogach przez 8 h .
Obrazek
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Olu, realnie,...raczej będzie trudno. Zbyt mało czasu, zbyt mało biegasz. Sugeruję aby stopniować starty i Ty spróbuj najpierw wystartować w jakimś biegu na 10 km. Do półmaratonu musiała byś w stanie przebiec bez specjalnego wysiłku 15-17 km. Obawiam się, że start w półmaratonie może Cię zniechęcić do dalszego udziału w imprezach biegowych. Przełóż start w półmaratonie na jesień.
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Przełóż start w półmaratonie na jesień.
Na jesień nie, ale gdzieś o miesiąc-półtora. Chociaż jeżeli teraz zaczniesz i nie będziesz miała wielkich oczekiwan co do wyniku, ot, byle dobiec - to powinnnaś dać radę :)
Aleksandra.j
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuje za odpowiedzi.
Beauty&Beast nie oczekuje od siebie super wyników. Chodzi mi bardziej o to, żeby przebiec.
Ryszardzie masz rację. Za szybko napalam się na nowe rzeczy. Jestem nakręcona tą całą kulturą biegania itd.
W takim razie dalej brnę w bieganie :usmiech:
Obrazek
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spróbuj biegać cztery razy w tygodniu. Trzy raz biegaj wolno, kontroluj oddech i stopniowo zwiększaj kilometraż. W czwarty dzień część treningu postaraj się pobiec szybciej. Na obecnym Twoim etapie przygotowań, podczas półmaratonu, zapewne "tańczyła byś chodzonego". To bardzo deprymuje. Dobrze by było gdyby udało Ci się dołączyć do innych osób biegających w Twojej okolicy. Grupa motywuje, w grupi można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy. Po za tym w grupie bezpieczniej się biega. Na tym forum są różne plany treningowe, min. dla tych którzy chcą tylko zaliczyć półmaraton. Warto z takiego planu skorzystac.
Powodzenia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ