Czy masz już jakiś skonkretyzowany plan? Biegasz już 5 km czy na razie jesteś na etapie marszobiegów?
Oleńka - komentarze
Moderator: infernal
- kachita
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witamy w gronie biegaczek-blogowiczek! Powodzenia! 
Czy masz już jakiś skonkretyzowany plan? Biegasz już 5 km czy na razie jesteś na etapie marszobiegów?
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach

Ja również witam w ten mglisty ponury wieczór (ale sobie porę roku wybrałaś na bieganie, no szacun
)!! Będę "podglądać" i 3mać kciuki. A co do kolan-kiedy tylko możesz wskakuj na miękkie-czyli wszystko z wyjątkiem betonu.
- cafe
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 00:58
To i ja się witam serdecznie 
Trzymam kciuki za wytrwałość
Trzymam kciuki za wytrwałość
- Gife
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Powodzenia w schodzeniu z kg.
Moje pierwsze wrażenia po miesiącu takich treningów, jak Ty robisz (+pływanie) były zadawalające.
U Ciebie widzę problem z kolanem. Uważaj na to bo waga + bieganie = amortyzacja w butach, a Ty biegasz w zwykłych adkach bez amortyzacji (Ja schodziłem z podobnej wagi w butach nike i też odczuwałem takie objawy) i może być gorzej..Warto chociaż zainwestować w butki Kalenji na początek i nie żałować biegania gdy kolana w końcu powiedzą STOP.
Moje pierwsze wrażenia po miesiącu takich treningów, jak Ty robisz (+pływanie) były zadawalające.
U Ciebie widzę problem z kolanem. Uważaj na to bo waga + bieganie = amortyzacja w butach, a Ty biegasz w zwykłych adkach bez amortyzacji (Ja schodziłem z podobnej wagi w butach nike i też odczuwałem takie objawy) i może być gorzej..Warto chociaż zainwestować w butki Kalenji na początek i nie żałować biegania gdy kolana w końcu powiedzą STOP.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- chel
- Zaprawiony W Bojach

hej hej.
miło widzieć kolejną biegającą kobietkę, tym bardziej, że aura raczej niesprzyjająca początkom. będę obserwować, powodzenia!
- Olenka
- Wyga

Jejciu, nie spodziewałam się, że aż tyle osób mnie poczytnie i odwiedzi
Straaaasznie mi miło, że ktoś zagrzewa do walki!
Moje adaśki są w sumie przeznaczone do biegania, ale nie wiem co to za model i trudno określić - pod spodem tylko napisali SpeedGrip. Wyglądają dokładnie tak:

Znalazłam jakiś opis, to niby cośtam amortyzacji jest. Na pewno będę starała się zadbać o coś lepszego, zwłaszcza że z psem też muszę mieć w czym chodzić :D
5km biegam w jakieś 35minut jak kolano pozwala, marszobiegowanie dopiero teraz z powodu właśnie tej kontuzji - podjadam galaretę z kurczaka i artrostop, bandaż i jest poprawa. Rewelka to to nie jest, ale dla mnie w ogóle cud
Dziękuję za ciepłe przyjęcie i dzisiaj biegnę trasę życia
Jakkolwiek to "tylko" 7km dla mnie to życiówka, a potem sauna u teściów 
Trzymajcie kciuki żeby mnie po drodze nie musieli zbierać :D Trasa fajna, bo większość po ścieżkach przy jeziorkach, czyli nie asfalt - ciekawe czy się nie zgubię
Moje adaśki są w sumie przeznaczone do biegania, ale nie wiem co to za model i trudno określić - pod spodem tylko napisali SpeedGrip. Wyglądają dokładnie tak:

Znalazłam jakiś opis, to niby cośtam amortyzacji jest. Na pewno będę starała się zadbać o coś lepszego, zwłaszcza że z psem też muszę mieć w czym chodzić :D
5km biegam w jakieś 35minut jak kolano pozwala, marszobiegowanie dopiero teraz z powodu właśnie tej kontuzji - podjadam galaretę z kurczaka i artrostop, bandaż i jest poprawa. Rewelka to to nie jest, ale dla mnie w ogóle cud
Dziękuję za ciepłe przyjęcie i dzisiaj biegnę trasę życia
Trzymajcie kciuki żeby mnie po drodze nie musieli zbierać :D Trasa fajna, bo większość po ścieżkach przy jeziorkach, czyli nie asfalt - ciekawe czy się nie zgubię
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach

- Olenka
- Wyga

Znalazłam - to jest model AS 1, raczej trecking, chociaż podają że dość amortyzacji dla lekkich biegaczy (ja lekka nie jestem i to będzie mój punkt nr 1 na liście zakupów
)
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach

Brawo za bieg i za podejście do tematu kontuzji!Najważniejsze to nie załatwić sobie kontuzji, która wytnie mnie na 3 tygodnie.
Z butami niestety nie pomogę, sama siedzę i szukam, i myślę, i dumam... Przy czym zakup planuję dopiero wiosną.
- chel
- Zaprawiony W Bojach

hm, wyczytałam, że jesteś z opola.. wreszcie ktoś z moich okolic, ja też jestem ola z opola. 
-
LadyE
- Zaprawiony W Bojach

Ty Ksiezna lepiej przestan dumac i wez przykladKsiężna pisze:Brawo za bieg i za podejście do tematu kontuzji!Najważniejsze to nie załatwić sobie kontuzji, która wytnie mnie na 3 tygodnie.
Z butami niestety nie pomogę, sama siedzę i szukam, i myślę, i dumam... Przy czym zakup planuję dopiero wiosną.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach

Znaczy się: piła w dłoń?LadyE pisze:
Ty Ksiezna lepiej przestan dumac i wez przykladnie ma co czekac do wiosny