Komentarz do artykułu W jakich butach biegaliście w warszawskim Biegu Niepodległości?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Powiedzmy u 174.
Jasne że jak ma się z czego przyłożyć to startówka jest potrzebna, ale jak dla mnie starego grubasa to biegnąc w startówkach więcej stracę niż zyskam.
A poza wszystkim ciekawe ile osób leciało w jakimś "badziewiu" i załapało się w te magiczne 40 minut?
Jasne że jak ma się z czego przyłożyć to startówka jest potrzebna, ale jak dla mnie starego grubasa to biegnąc w startówkach więcej stracę niż zyskam.
A poza wszystkim ciekawe ile osób leciało w jakimś "badziewiu" i załapało się w te magiczne 40 minut?
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
200g.Wojtek W pisze:A co to są buty startowe?
no dobra. dwieście pięćdziesiąt.
---------
dobre pytanie.Wojtek W pisze:A poza wszystkim ciekawe ile osób leciało w jakimś "badziewiu" i załapało się w te magiczne 40 minut?
swoją drogą 'te magiczne czterdzieści - to też nieźle naciągana sprawa.
z jednej strony łapią się młode utalentowane chłopaki bez treningu - a z drugiej taka np beata biegająca porządnie 20(?)lat.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Taak tylko Uczeni w Piśmie twierdzą, że kobitce porównując jej wynik z mężczyznami trzeba dać ok 10% upustu... 

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dostepnosc to z pewnoscia jeden z decydujacych czynnikow. Musimy wiec pamietac ze mowimy o biegu odbywajacym sie w Warszawie gdzie ta dostepnosc jest chyba najwieksza. Wyniki takiego badania mogly by byc zupelnie inne w innym-mniejszym miescie.
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM

-
- Dyskutant
No właśnie liczenie w Warszawie może odzwierciedlać specyfikę tego miasta - dostępność marek, zasoby portfeli biegaczy. Niby teraz wszysko można kupić przez internet, ale buty trzeba przymierzyć. Nawet sposób na sprawdzenie w sklepie stacjonarnym (aby potem kupić taniej w sklepie internetowym) nie zawsze jest skuteczny - bo albo nie mają rozmiarówki z tego modelu, albo w ogóle nie mają tego modelu.
Tak swoją drogą pierwsze buty biegowe kupiłam w Decathlonie - Kalenji trailowe za 270 zł czyli nie najtańsze i do dziś nie dam nic złego na nie powiedzieć. Przebiegłam w nich 1200 km i niby je już odstawiłam , ale jakoś serca nie mam by je wyrzucić i czasem zakładam na gorsze warunki atmosferyczne. Okazaly się na tyle uniwersalne, ze biegałam w nich 10 km, półmaratony i biegi górskie. A ostatnio nabyłam za 120 zł Saucony w TK Maxx. Był to dobry wybór.
Może w przyszłym sezonie biegowym redakcja przeprowadzi badania w innych lokalizacjach ? Z pewnością byłoby to interesujące
Tak swoją drogą pierwsze buty biegowe kupiłam w Decathlonie - Kalenji trailowe za 270 zł czyli nie najtańsze i do dziś nie dam nic złego na nie powiedzieć. Przebiegłam w nich 1200 km i niby je już odstawiłam , ale jakoś serca nie mam by je wyrzucić i czasem zakładam na gorsze warunki atmosferyczne. Okazaly się na tyle uniwersalne, ze biegałam w nich 10 km, półmaratony i biegi górskie. A ostatnio nabyłam za 120 zł Saucony w TK Maxx. Był to dobry wybór.
Może w przyszłym sezonie biegowym redakcja przeprowadzi badania w innych lokalizacjach ? Z pewnością byłoby to interesujące
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ciekawe, kolega który biegł w (bardzo dobrych wg niego) butach z Lidla twierdził że widzi sporo osób w tych butach, a w zestawieniu ich nie ma.
)
Nie uznaliście ich za buty biegowe?

Nie uznaliście ich za buty biegowe?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Mieliśmy określoną liczbę osób którą dysponowaliśmy, i tak musieliśmy zrezygnować z innych tanich (Joma) i drogich (Salomon, inov-8).
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
2670 czyli 43% tych którzy wbiegli na metę.
-
- Zaprawiony W Bojach
Najwyraźniej ktoś w wyborczej czyta Bieganie.pl
http://www.sport.pl/lekkoatletyka/1,649 ... losci.html
http://www.sport.pl/lekkoatletyka/1,649 ... losci.html
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Czyta, ale chyba niezbyt dokładnie
Redaktor najwyraźniej zgubił kilka kluczowych wyrazów...

sport.pl pisze:Wolontariusze zbadali również na Biegu Niepodległości, które buty są "najszybsze". Spośród tych, którzy przebiegli 10 km, najwięcej ubrało obuwie Asics przed Saucony i Nike.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46.40
- Życiówka w maratonie: 4.14
Ilu wolontariuszy badało poszczególne marki ? Nie podano to w ogóle w badaniu...
Bo jak jeden na markę to taki wolontariusz z asics był zdolny zauważyć w jakieś 40 minut :
2670 x 0,234 = 625 par butów........
No bieganie to fajny portal i gazeta , bo daje wskazówki, trzeba z czegoś żyć-
czy gdzieś można się zapisac na wolontariusza asicsa ?......
Bo jak jeden na markę to taki wolontariusz z asics był zdolny zauważyć w jakieś 40 minut :
2670 x 0,234 = 625 par butów........
No bieganie to fajny portal i gazeta , bo daje wskazówki, trzeba z czegoś żyć-
czy gdzieś można się zapisac na wolontariusza asicsa ?......

-
- Zaprawiony W Bojach
ale masz świadomość, że bieganie.pl i papierowe Bieganie to dwie różne rzeczy? 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46.40
- Życiówka w maratonie: 4.14
Zawsze uważałem , że to jedno i to samo- tj. bieganie.pl jest działem internetowym pisma Bieganie , którego właścicielem jest Adam Klein.
Qba - nie ściemniaj
Qba - nie ściemniaj