jak miĘ się nie udaje to co?!!!!!!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cieszę się, że hasełko się podoba. Jak je wypowiem to też mam lepszy humor. Odrazu chce się biegać!!! :hej: :hej: :hej:
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
New Balance but biegowy
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Plum, jak tam posz³o wczoraj? Uda³o siê pobiegaæ po pracy?
:)
Emalon
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Plum, a może spróbuj rozpocząć od biegania po trawie. Sam robię to dwa razy w tygodniu, wykorzystując czas, w którym syn trenuje piłke nożną. Biega się bardzo cudownie. Powodzenia!
plum
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

cześć moja Grupo Terapeutyczna!
well, ciągle jeszcze się nie udało, ale - jestem przedziwnie dobrej myśli. [chociaż w sumie wczoraj byłam na SPACERZE,  a skoro proponuje się na początek marszobiegi, to w pewnym sensie...]
trzymajcie kciuki za weekend!
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No moja droga, kiedy¶ trzeba w koñcu zacz±æ :)

Zrób tak: po powrocie do domu z pracy, nie zastanawiaj±c siê na tym, czy chce Ci siê biegaæ, czy te¿ nie, ubierz siê w dres, za³ó¿ buty, napij siê wody mineralnej, stoper w ³apkê i ju¿ Ciê nie ma. A jak ju¿ bêdziesz na dworze, to powolutku jedna noga, druga noga, w trochê szybszym tempie ni¿ podczas SPACERU, ale nie przemêczaj±c siê i oddychaj±c g³êboko i regularnie. Ani siê obejrzysz, a PRZEBIEGNIESZ spory kawa³ek.
Pobiegaj dzisiaj, to bêdzie dobry pocz±tek weekendu :)
Awatar użytkownika
Cewuneta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Joycat ma absolutna racje! Szybciutko bez ociagania sie i analizowania. A potem bedzie juz z gorki :)
Awatar użytkownika
JacekZ
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Napisałaś :

"CHCĘ bardzo zaczĹĄć biegać. nawet nie w maratonach, ale tak zwyczajnie 'dookoła bloku'. "

Prawdę mówiąc dookoła bloku też by mi się nie chciało biegać.Może jest jakiś park w Twojej okolicy.
plum
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć kochani!
No więc było tak: wracałam powłócząc nogami z roboty i zastanawiałam się: ‘biegać – nie biegać’. Rozważałam oczywiście kwestię ‘bieg po pracy, jak to radzą co-nie-któ-rzy [thanx to you!]. ..no dobra, niepotrzebnie się rozpisuję, zdecydowałam się, wskoczyłam w strój swobodny i wyfrunęłam. To było o 6 pm. O 6:08 miałam już kolkę brzuszno-płucną i zaczęły mnie boleć wszystkie organy wewnętrzne i zewnętrzne więc przestawiłam się na ‘szybki marsz’. Potem znowu zapodałam trochę truchtu. No a potem to wydawała mi się niezbędna reanimacja – rozumiecie – kon-dy-cy-jka!
Ale jak ja się czuję teraz!
Pozdrawiam, dzięki za wsparcie, plum!
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Plum, a zaglądałaś już w TAKIE miejsce?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A moze po prostu zacznij biegac z pieskiem . Dzieki mojej biegowo - rowerowej Blackie od dwoch dni poczulem obroty
a na dodatek wiekszosc osob nas tu zna ( wczoraj wymienilismy adresy mailowe z jednym z rowerzystow ) .
Taki juz jestem - zwierzak towarzyski i samemu ciezko by mi sie bylo zmobilizowac .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Cewuneta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Plum, jak weekend? Mam nadzieje, ze udalo Ci sie wyjsc z domu nie tylko na spacer :) Czekam na relacje!!!
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co¶ nasza Plum siê nie odzywa.. Hm?

A ja w³a¶nie - dziêki rekomendacji Cewunety - kupi³am dzisiaj ksi±¿eczkê "Wiecznie m³odzi" Urlicha Strunza. Jest bardzo motywuj±ca i tak pisze o bieganiu, ¿e trudno usiedzieæ w domu :)
Piêkny fragment:
"Amerykañski profesor medycyny sportowej Laurence E. Morehouse stwierdzi³ jednoznacznie: 'Zdrowie i sprawno¶æ organizmu bezpo¶rednio wp³ywaj± na ¿ycie seksualne - nie tylko pod wzglêdem czêstotliwo¶ci, lecz równie¿ jako¶ci. Im lepiej organizm reaguje, tym intensywniejsze s± doznania erotyczne.' Przeprowadzono na ten temat wiele badañ. Niejedna ma³¿onka nie wypu¶ci³aby swego mê¿a na codzienny trening, gdyby zna³a ich wyniki! ( :hej: ale¿ dlaczego - ja swojego wygania³abym wrêcz z domu :hej: - przyp. mój) Na przyk³ad kalifornijscy uczeni wysy³ali ka¿dego poranka ponad 100 czterdziestolatków na dwudziestominutowy poranny bieg. Uczestnicy testu zgodnie twierdzili, ¿e bieganie wzmaga ochotê na seks - czasem nawet dwukrotnie."

:taktak:

(Edited by joycat at 9:58 pm on Sep. 12, 2001)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziewczyna tak otwarcie mowiaca o seksie to prawdziwe objawienie . Rzeczywiscie - ludzmi jestesmy i nic co ludzkie nie powinno byc nam obce .  A niestety w wielu wypadkach...jest . Ciesze sie , ze poruszasz ten tamat jako przedstawicielka plci przeciwnej - tak naturalnie i bez falszywego wstydu . Zawsze bylem ciekaw co kobiety sadza na ten temat i jakos tak trudno cos od nich uslyszec . A przeciez otwarta rozmowa to warunek porozumienia .
Twoja uwage nalezaloby zadedykowac tym jeszcze wahajacym sie panom i paniom i tak tez ja odebralem  :) .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zastanawia³am siê, czy nie otworzyæ tym cytatem nowego w±tku, ale siê powstrzyma³am ;)

Swoj± drog± to bardzo interesuj±ce zagadnienie: wp³yw biegania na nasze ¿ycie erotyczne. Za³o¿ê siê, ¿e ka¿de z nas ma na ten temat bardzo konkretne przemy¶lenia i wnioski.
Michal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W obecnej sytuacji temat wątku nabiera nowego znaczenia.
Pamiętacie, kiedys komunistyczna władza namawiała ludzi do udziału w referendum, a nawet do sprawdzenia czy jest się uprawnionym.
Widziałem wtedy takie napisy na murach-
"Nie sprawdziłes się w łóżku, sprawdź się na liscie".
A stąd blisko już do sprawdzania się na krótszych czy dłuższych trasach.
Michał
ODPOWIEDZ