Atak na 2.40 na MW
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
A WT masz od jakiego tętna? Czy od 190/min (od 31/10sek)?
Chociaż jeśli Twoje hrmax to 196, a maksymalne na półmaratonie to 186. Więc ciężko by było biec powyzej 190 ud/min na dystansie 15km. Obstawiam więc , że Twoja górna granica WB3 wynosi ok 185. Jak bardzo się mylę?
(Edited by miroszach at 10:23 pm on July 16, 2003)
Chociaż jeśli Twoje hrmax to 196, a maksymalne na półmaratonie to 186. Więc ciężko by było biec powyzej 190 ud/min na dystansie 15km. Obstawiam więc , że Twoja górna granica WB3 wynosi ok 185. Jak bardzo się mylę?
(Edited by miroszach at 10:23 pm on July 16, 2003)
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Miro ja z natury jestem leniem. Na treningach WT biegam lekko powyżej 175 ud/min. Nie liczę tych progów ostatnio,bo mi się nie chce. Zresztą zje.. mi się pulsometr więc kieruję się bardziej ku naturze.
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Górna granica to 186. Rzeczywiście biegałem już na takim śednim tętnie na 10km. W dłuższych dystansach jednak nie ma to sensu. Ja sobie przyjąłem,że bedę biegł maraton na tętnie 170 do połowki i potem ok 175 drugą połowkę. Ostanio sprawdziłem empirycznie,że lepiej wolno zacząc, aby szybciej skończyć.
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
Rowniez jestem zwolennikiem zdecydowanie wolniejszego poczatku i nieustajacego przyspieszania na drugiej polowce. To w moim przypadku zawsze konczy sie zyciowka. Ja na najblizszym maratonie planuje biec pierwsza petle na 160, na drugiej bede mial pewnosc, ze bede potrafil przyspieszac az do mety. Takie mijanie zawodnikow motywuje do walki.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Potwierdzam.
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Step 2 : Postanowiłem kupić buty,które same pobiegną te 2.40. Jako że jestem sknerą,kupiłem Puma Fluent za jedyne 157PLN. Wieczorkiem zrobiłem 5km,w tym ostatniego kilosa w 2.41. Buty same biegną a raczej płyną po asfalcie. Wolno zważając na fakt,że tego samego dnia rano straciłem 5kg podczas 33km wybiegania .
Powróciłem do zdrowia. Dzięki Fredzio za książkę. Już przejąłem fluidy Lanca i nawet postanowiłem odkurzyć bicykl.
Co z tego wyjdzie?
Może za rok powrócę do duatlonu?
Biegi górskie plus duatlon idzie chyba w parze...
Powróciłem do zdrowia. Dzięki Fredzio za książkę. Już przejąłem fluidy Lanca i nawet postanowiłem odkurzyć bicykl.
Co z tego wyjdzie?
Może za rok powrócę do duatlonu?
Biegi górskie plus duatlon idzie chyba w parze...
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
A i tak wszystko bedzie tylko elementami przygotowawczymi do rekordow maratonskich. Juz ja Cie Irko znam, widze w Tobie zapalonego maratonczyka, nie wierze w te bajki o duatlonie, hehehe. To 2:40 z powietrza sie nie wezmie.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- WojT
- Stary Wyga
IrkoS przebiegles ostatni kilometr treningu w 2:41 ?!?!?!
To jaki Ty masz rekord na 1km?
Skoro jestes taki szybki, polowke maratonu biegasz ponizej 1:20 spokojnie to moze powinienes polozyc nacisk na dlugie biegi? Takie okolo 30 km
Wojtek
To jaki Ty masz rekord na 1km?
Skoro jestes taki szybki, polowke maratonu biegasz ponizej 1:20 spokojnie to moze powinienes polozyc nacisk na dlugie biegi? Takie okolo 30 km
Wojtek
wczysciecki@wp.pl
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
A co to był za gościu co chciał pobiec w Maratonie w Toruniu ..na ile na 2:30 ? I co przestał biegać? Już nawet zapomniało się jaki ma nick.. czy jeszcze zagląda na tą stronę? No ale Irko S to ma solidne podstawy !!!
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
IrkoS czytal ksiazke Lanca Armsronga "Powrot do zycia" czy cos takiego.
Mnie az podcielo gdy przeczytalem o 2.41 na ostatnim km. Tylko, ze rano bylo 33km.
Tamten gosc z Torunia to byl Marcingg czy cos takiego, pewnie nie ma czasu teraz na bieganie. Sportowca mozna rozpoznac po tym, ze porazka motywuje go bardziej niz sukces.
(Edited by miroszach at 1:27 pm on July 23, 2003)
Mnie az podcielo gdy przeczytalem o 2.41 na ostatnim km. Tylko, ze rano bylo 33km.
Tamten gosc z Torunia to byl Marcingg czy cos takiego, pewnie nie ma czasu teraz na bieganie. Sportowca mozna rozpoznac po tym, ze porazka motywuje go bardziej niz sukces.
(Edited by miroszach at 1:27 pm on July 23, 2003)
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Czy ta książka jest w wersji pl czy ang? I czy niedawno się ukazała? Jest w miarę dostępna w księgarniach?
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Arti, ta ksi±¿ka jest teraz w ka¿dej ksiêgarni. Polski przek³ad. Kosztuje ok. 39 pln, w zale¿no¶ci od ksiêgarni. Nie dalej jak w poniedzia³ek zamówi³am j± w Merlinie za 36 pln.