roztrenowanie i budowanie bazy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze:dla mnie slowo 'roztrenowanie', ktore niesie ze soba koniecznosc drastycznego zmniejszenia ilosci treningow, jest swietnym powodem na to, zeby nie biec maratonu ani niczego innego, co mogloby zostac uznane za obciazajace na tyle, zeby sie po tym roztrenowywac :hahaha: ;)
z tym, że roztrenowanie jest nie po maratonie, a po treningu do niego
Krzysiek
PKO
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no, w sumie na jedno wychodzi ;)
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

gasper

moze kiedys zmienie dyscypline na razie bieganie mi sie podoba ale niekoniecznie jest to moj jedyny cel zyciowy, ktoremu wszystko koniecznie podporzadkowuje i tyle

Kazdy jest inny , metod treningowych i zdan jak trenowac jest rowniez wiele jak rowniez jak odpoczywac. Niedawno czytalem ze po maratonie masaz czy tez truchtanie dzien po nic nie daje gdyz organizm potrzebuje ok 7 dni by dojsc do siebie. A wczesniej na forach mnostwo czytalem ze trzeba koniecznie rozruszac miesnie. Kto ma racje???
Sa tutaj osoby, ktore uznaja sie nieomylne i posiadaja ,,mnostwo'' wiedzy a zapominaja o jednym To jest forum amatorów, rowniez tych bardzo ambitnych jak i tych zbyt :)
Nie ma jednej recepty I znow tyle i az tyle.
Niewatpliwie podstawa do radosci biegania jest poznanie swojego organizmu i wtedy mozna miec swoje zdanie a nie ulegac roznym ,,modom''

Od kilku lat tak robie ze po ostatnim starcie w pazdzierniku biore sobie ,,wolne'' by poczuc glod biegania i odpoczac., poniewaz prawie 11 miesiecy miesiecy biegania gdzie oprocz tej przyjemnosci mam obowiazki rodzinne i zwiazane z praca daje mi w ,,kosc''

wiec fajnie jest nie biegac:)
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze:no, w sumie na jedno wychodzi ;)
tyle, że roztrenowanie nie dotyczy tylko maratończyków, bo niektórzy przygotowujący się na dyche trenują więcej niż niektórzy ultrasi nawet :bleble:

szkół jest sporo, ale chyba najlepszym sposób to taki, który najlepiej pasuje do danej osoby. bo chodzi o to, by odpocząć, nie?

abstrahując jednakże od wyniku dyskusji oraz imponderabiliów wszelakich nadal zamierzam konsekwentnie delektować się przywilejem amatora hobbysty czynienia wedle własnych upodobań ku ogólnej radości z biegania :hejhej:
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

Katarina pisze: abstrahując jednakże od wyniku dyskusji oraz imponderabiliów wszelakich nadal zamierzam konsekwentnie delektować się przywilejem amatora hobbysty czynienia wedle własnych upodobań ku ogólnej radości z biegania :hejhej:
podpisuję się rękami, nogami, sercem, i czym tam jeszcze... :)
mastering the art of losing. even more.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja tez uważam, że roczne roztrenowanie to rewelacyjny pomysł. a jeszcze lepsze dwuletnie :D
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

robienie co roku rocznego roztrenowania jest trochę uciązliwe z punktu widzenia budowania formy. paradoksalnie robią tak miliony zawodników...

mistrzem odpoczynky sa jednak ci, co robią co roku roztrenowanie dwuletnie. niektórzy mówią o nich "wstrzyczasomywacze".
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yoorec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:34
Życiówka w maratonie: 3:30

Nieprzeczytany post

A czy podczas roztrenowania nie powinno się brać urlopu? Ja mam siedzącą pracę i mi się strasznie tyłek odciska, aby wszystko się dobrze zregenerowało powinienem może teraz na urlopie leżeć i zmieniać pozycję tak raz na dwie godziny, z przerwą w truchcie lub marszu po piwo do lodówki? :niewiem:
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kulawy pies pisze:no to wyjaśnij mi proszę dlaczego
nie może być tak że ktoś cieżko orze do maratonu i robi maraton i zaprzestaje treningów
, poważnie pytam.

zdrówko
sama nazwa chyba jednoznacznie wskazuje to czego się sprowadza roztrenowanie .............. nikt roztrenowania nie nazywa przestaniem roztrenowania proste jak drut................... szkoda że mimo tak bardzo dużego VO 2 max. nie rozumiesz tak prostych rzeczy. Ty biegaczu z dużym VO 2 max nie robisz roztrenowania tylko przerwałeś trenowanie kumasz czy nie ?

Tompoz
Tompoz
tirli
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tompoz pisze: szkoda że mimo tak bardzo dużego VO 2 max. nie rozumiesz tak prostych rzeczy. Ty biegaczu z dużym VO 2 max nie robisz roztrenowania tylko przerwałeś trenowanie kumasz czy nie ?
Tompoz
do tej pory podziwiałem kulawego psa ale teraz to się jednak boję podążać jego śladem. po tym wpisie wnioskuję że przy takim szybkim bieganiu za rozumowanie przestaje odpowiadać IQ a zaczyna VO2max :szok: czy to prawda?
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zależy o kim mówisz - widzisz kulawy jest, moim zdaniem, niesamowitym ale mimo wszystko amatorem. Nic nie musi, wszystko może. Ja będę biegał do .... dnia w którym przestanie sprawiać mi to przyjemność - czego Tobie i wszystkim życzę :)
Co nie zmienia faktu, że po jakiejkolwiek przerwie, gdy wróci mi ochota, zacznę biegać znowu :)
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:
kulawy pies pisze:no to wyjaśnij mi proszę dlaczego
nie może być tak że ktoś cieżko orze do maratonu i robi maraton i zaprzestaje treningów
, poważnie pytam.

zdrówko
sama nazwa chyba jednoznacznie wskazuje to czego się sprowadza roztrenowanie .............. nikt roztrenowania nie nazywa przestaniem roztrenowania proste jak drut................... szkoda że mimo tak bardzo dużego VO 2 max. nie rozumiesz tak prostych rzeczy. Ty biegaczu z dużym VO 2 max nie robisz roztrenowania tylko przerwałeś trenowanie kumasz czy nie ?

Tompoz
Tompoz - jesteś moim idolem na tym forum :hej: Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak zarozumiałym i despotycznym forumowiczem jak ty :hej:
Ty człowieku wiesz wszystko na każdy temat. Z tego jakie masz wyniki w bieganiu podpowiem ci że za dużo tych książek w samotności, a za mało treningów na sobie odbyłeś. Powoduje to że dyskusja z tobą jest dość mocno akademicka i jedyne czego ci brakuje do studentów to realnych umiejętności w temacie, na który się wypowiadasz.

AAAA i nie pisz mi żebym se znalazł dziewczyne (bo mam) :sss: ioannahh też ma faceta (po co jej pisujesz te PW z szukaniem faceta) i tak się nie załapiesz :hahaha: Ty biegaczu z małym VO2 max
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtekwydmuch przejrzałem twe posty ........................... nie ma grama wypowiedzi merotorycznej........................... reasumując jeszcze raz ci powiem duży VO 2 max. nie świadczy o tym iż masz pojęcie o medotyce treningu wytyrzmałościowego i całej otoczce z tym związanej.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Od kiedy wypowiedzi liczy się na gramy ?
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtekwydmuch pisze:Od kiedy wypowiedzi liczy się na gramy ?
a od kiedy z flustracją się walczy się na forum biegowym zamiast na forach czytelniczek ( ów ) gazet Naj i Klaudia ?
Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ