ioannahh - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze:a na BNiepodleglosci jest wiadukt?? gdzie?
A tu: http://www.panoramio.com/photo/3923716
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

oooo, i bedziemy po tym biec?
i potem zbiegac? :hej:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Z trenażerem przynajmniej Ci zimno niestraszne. I fajny podstęp z tym '30 minut mocnego biegu'. Muszę chyba się do Ciebie poza tym zapisać na korepetycje z organizacji czasu, bo się bardzo opuściłam w tej dziedzinie, rekordy biłam chyba...podczas studiów w Warszawie. :hahaha:
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:D
Cos w tym jest.
A tak serio-jestem zdania, ze im mniej ma sie czasu, tym wiecej da sie zrobic ;-)

A trenazer jest super - i rzeczywiscie godzina na tej machinie to chyba wiecej, niz godzina normalnego rowerowania. W niedziele zrobilam sobie pierwszy trening i.. w poniedzialek mialam zakwasy. Chyba po raz pierwszy w zyciu tak mnie bolaly miesnie po rowerowaniu!! A po poludniu jeszcze trening sily biegowej, auc.. ;) Dzis zrobilam drugi trening - mial byc spokojny rozjazd (rano biegalam interwaly, w sumie 16 km w 4:52/km), ale wyszlo nieco inaczej.. Niezla ta maszyna, skoro nawet sie spocilam. Ja, czlowiek-antyperspirant ;) ciekawe,czy jutro znowu beda zakwasiory. Calkiem smieszna sprawa, bo pol godziny po trenazerowaniu wsiadlam na rower, zeby dojechac na uczelnie, i czulam sie jakbym jechala caly czas z gorki ;)))
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kobito bo ja jedziesz na rowerze to jest pęd powietrza i osusza twe ciało z potu a jak męczysz wałek pod dachem to jak sama zauważyłas nie ma pędu powietrza.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mogłabyś podać nazwę modelu tego trenażera ? Wiesz może czy pasuje on do kół 28 cali ( szosa ) ?
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pasuje na pewno :)

Elite MAG Speed ALU :)
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:mogłabyś podać nazwę modelu tego trenażera ? Wiesz może czy pasuje on do kół 28 cali ( szosa ) ?
trenażery są przedewszytkim do roweru kolarskiego oraz pasują do MTB rowerów.

Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dam ci kilka kolarskich rad

1.Nie jeżdzij na treningi kolarskie z mp 3 w uszach , słuch to podstawowe narżedzie kolarza w temacie co się dzieje z tyłu czy jest bezpiecznie, poczytaj sobie jak niedawno pod Szczecienem wjechał ktoś autem w peleton Mastersów na treningu.
2. Znjadz sobie ustawke kolarska w swej okolicy jazdą w grupie uczy m.in. oszczędzania energii jechania nie nerwowo luźno itd. itd.
3. i jeszcze rada nie kolarska tylko ogólna nie uzywaj pojęcia w opisie swoich treningów słowa że coś było progowe czy podprogowe to progów jest od zarypania jak i metod ich wyznaczania szacowania. Ewentulanie zdefiniuj jak ci ktoś ten próg oszacował.
4. opisy twoich treningów to lejąca sie lawa informacji których nikt nei jest w stanie przerobić i np. czegoś sie nauczyć.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tompoz pisze: 1.Nie jeżdzij na treningi kolarskie z mp 3 w uszach , słuch to podstawowe narżedzie kolarza w temacie co się dzieje z tyłu czy jest bezpiecznie, poczytaj sobie jak niedawno pod Szczecienem wjechał ktoś autem w peleton Mastersów na treningu.
calkiem sluszna uwaga ;) jezdze ze sluchawkami tylko po petli, ktora dobrze znam, tylko z audio kursem niderlandzkiego nastawionym na taka glosnosc, zeby wszystko slyszec wokol. rzecz jasna, bezpieczniej by bylo jezdzic i bez tego - rzecz to oczywista.
2. Znjadz sobie ustawke kolarska w swej okolicy jazdą w grupie uczy m.in. oszczędzania energii jechania nie nerwowo luźno itd. itd.
moze kiedys - obecnie w kwestii jazdy na rowerze jestem na takim etapie, na jakim bylam w treningach biegowych, kiedy sobie po prostu rekreacyjnie truchtalam po 30-40 minut kilka razy w tygodniu. czyli: pelen luz, zero systematycznosci i jakiegokolwiek ogarniania. roweruje, bo lubie, sprawia mi to wielka przyjemnosc, jest swietnym sposobem na odpoczynek po biegowych treningach i tak dalej i tak dalej. przyszlosci sportowej raczej z tym nie wiaze :)
3. i jeszcze rada nie kolarska tylko ogólna nie uzywaj pojęcia w opisie swoich treningów słowa że coś było progowe czy podprogowe to progów jest od zarypania jak i metod ich wyznaczania szacowania. Ewentulanie zdefiniuj jak ci ktoś ten próg oszacował.
???
a gdzie ja pisalam, ze cos bylo progowe lub ponadprogowe?
4. opisy twoich treningów to lejąca sie lawa informacji których nikt nei jest w stanie przerobić i np. czegoś sie nauczyć.
byc moze, ale:
- ja sobie roweruje, a nie trenuje w pelnym znaczeniu tego slowa :) o czym wspomnialam juz wyzej;
- nikt sie niczego ode mnie nie nauczy w kwestii kolarskiej, poniewaz: patrz punkt wyzej ;)

pozdro
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Sie rooooooozpisałaś :)
ale przeczytane :)
Słyszałem że w przyszłym sezonie w modzie będzie podjeżdżanie rowerem pod szpitale.. :hahaha:
także wprowadzasz nowe trendy :P
aha.. 55/54 spoczynkowe co to oznacza??
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no, jakos nigdy nie potrafie sie strescic... :bum:

co do tetna - to chyba w miare nisko, typowo dla uprawiajacego sport. pewnie po prostu taka Twoja uroda, ze tak Ci sie podnosi podczas biegu...
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Książkę napisz :bum:
Ciapowate te wszystkie kontuzje/nieszczęścia. Życiówka to życiówka. Nie jest marna bo na twoje aktualne możliwości :)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Nie jest marna bo na twoje aktualne możliwości :)
no wlasnie mam nadzieje, ze aktualne sa nieco lepsze - tamta zyciowka jest z czerwca, teraz jestem po kolejnym planie treningowym, ktorego zalozeniem bylo przygotowanie mnie do pobiegniecia dychy lepiej, niz tam...
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ioannahh pisze:
Gife pisze:Nie jest marna bo na twoje aktualne możliwości :)
no wlasnie mam nadzieje, ze aktualne sa nieco lepsze - tamta zyciowka jest z czerwca, teraz jestem po kolejnym planie treningowym, ktorego zalozeniem bylo przygotowanie mnie do pobiegniecia dychy lepiej, niz tam...
No to leć tą dychę i nie rób z sibie już poszkodowanej skoro zdrowaś :hej: i przede wszystkim, atestowana, chociażby 200 km od wawy.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
ODPOWIEDZ