Kurcze - myślę, że wybierając L możesz mieć problem z rękawami i nieco mniejszy (jeśli nie masz przesadnie długich nóg) z nogawkami... Napisałbym do producenta. Ja mam 180 cm i rękawy jak je wyciągnę na maksymalną długość, sięgają mi do połowu dłoni. Bez wyciągania - po zwykłym włożeniu na siebie longsleeva, rękawy leżą normalnie. Wydaje mi się, że u Ciebie mogłyby być ciut za krótkie. Co do nogawek getrów, to na upartego zaciągnę je nawet na piętęTrusio pisze:No właśnie - ten zestaw getry + longsleeve mnie też zainteresował, jednak z rozmiarówką mam wątpliwość. Chudym, a wysokim - 192 cm wzrostu przy jakichś 100-110 w klatce (coś w ten deseń). Nie chciałbym kupić ciucha za krótkiego, ale niedobrze też, żeby był za luźny. "L-ka" jak u kolegów powinna pasować, czy może XL raczej, ze względu na długość? Ktoś z podobnymi wymiarami mógłby się wypowiedzieć?
I jak wygląda sprawa z bokserkami ze stoora - komentarzy było zaledwie kilka i w większości dość mylących...?
Komentarz do artykułu ABC Biegania - Zimowa Garderoba
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
- Trusio
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jakkolwiek rzuciłeś nieco światła na sprawę
. Problem może być też w pasie - mam tam jakieś marne 82-85 cm, w XL zapewne wcisnąłbym się razem z bratem bliźniakiem... L-ka? Może obecni na forum przedstawiciele Stoora mogliby się wypowiedzieć
.
-
barca89
- Wyga

Ja też się zainteresowałem tym kompletem :D Tylko również zastanawiam się nad rozmiarem.
W klacie mam 96-97 cm,
- pas 86-87cm,
- waga 80,5-81,5kg,
- wzrost 186,5-187,5cm
Jak myślicie, jaki rozmiar będzie odpowiedni?
W klacie mam 96-97 cm,
- pas 86-87cm,
- waga 80,5-81,5kg,
- wzrost 186,5-187,5cm
Jak myślicie, jaki rozmiar będzie odpowiedni?
"Uczyń z każdej przeszkody swoją szansę"
Lance Armstrong
Lance Armstrong
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
-
barca89
- Wyga

Hehe. Ok. dzięki wielkie za profesjonalne podejście do sprawy. Chyba też wezmę L, bo w M mógłbym mieć za krótkie rękawy...
"Uczyń z każdej przeszkody swoją szansę"
Lance Armstrong
Lance Armstrong
-
qjonik
- Stary Wyga

Witam, również zamierzam kupić komplet termoaktywny w w stoor.pl. Chciałem się jednak najpierw spytać czy ktoś może porównywał dwa materiały: AthleNET i Meryl Skinlife. Czy warto dopłacać do Merylu? Zastanawiałem się też nad kompletem z Tchibo który cenowo kształtuje się pomiędzy AthleNET i Meryl Skinlife.
-
Dominiczek
- Rozgrzewający Się

Witam,
Myślę o zakupie wiatrówki do biegania, która ochroniłaby mnie przed mroźnymi,długimi podbiegami w górach. Mam koszulkę PRO ZERO Crafta, jestem z niej BARDZO zadowolony i wiatrówkę raczej też bym wziął z tej firmy.Szczególnie zależy mi na dużej oddychalności i ochronie przed wiatrem. Możecie mi coś polecić
Tylko nie przeginać z cena :D
Myślę o zakupie wiatrówki do biegania, która ochroniłaby mnie przed mroźnymi,długimi podbiegami w górach. Mam koszulkę PRO ZERO Crafta, jestem z niej BARDZO zadowolony i wiatrówkę raczej też bym wziął z tej firmy.Szczególnie zależy mi na dużej oddychalności i ochronie przed wiatrem. Możecie mi coś polecić
- run
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Dorzucam swój patent na bieganie przy minusowej temperaturze. Na długich ocieplanych legginsach dodatkowe krótkie spodenki. Dzięki temu 'to co najcenniejsze' nie przemarznie przy minusowej temperaturze. Pamiętajcie, że spodenki zakładamy na legginsy a nie odwrotnie

-
chudybenek
- Rozgrzewający Się

Witam. Mam problem w doborze zestawu. Trochę nietypowe wymiary: wzrost 190cm waga 67kg a obwod w klatce 80 cm
moze ktos polecic mi rozmiar. Dodam, ze nogi to ok. 95 cm. Z gory dzieki;)
- td0
- Zaprawiony W Bojach

To chyba dobry pomysł. Spróbuję we wtorek.run pisze:Dorzucam swój patent na bieganie przy minusowej temperaturze. Na długich ocieplanych legginsach dodatkowe krótkie spodenki. Dzięki temu 'to co najcenniejsze' nie przemarznie przy minusowej temperaturze. Pamiętajcie, że spodenki zakładamy na legginsy a nie odwrotnie![]()
p.s. I potwierdzam, że jak najcenniejszy zmarznie to aż boli.
:) Tomek
-
Andiii
- Rozgrzewający Się

Witam wszystkich, chciałbym dodać że bieganie naprawde nie jest drogie, Osobiście zakupiłem w zeszłym roku cały strój zimowy za około 140zł (oczywiście bez butów:), kurtka i bluza po 40 i spodnie (obciślaki za 60).
Cały zestaw sprawdza mi się bardzo dobrze. Ostatnio prz -15, godzinne bieganie było bardzo przyjemne. Jedynyą słabą stroną kompletu jest kurta która przy silniejszych podmuchach nie zapewnia wystarczającej ochrony.
Chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną kwestią, która jest dla mnie istonta i przemawia zdecydowanie na korzyść tego low costowego kompleciku, kwestią tą jest czystość. W szafie posiadam dużą sporą ilość różnego rodzaju softsheli i innych, które dobrze sprawdzają się w takich warunkach. Mimo wolę używać do biegania tanich szmatek, ponieważ bez uszczerbku dla nich mogę je często wrzucać do pralki. Co w przypadku odzierzy technicznej nie konieczne jest wskazane.
Cały zestaw sprawdza mi się bardzo dobrze. Ostatnio prz -15, godzinne bieganie było bardzo przyjemne. Jedynyą słabą stroną kompletu jest kurta która przy silniejszych podmuchach nie zapewnia wystarczającej ochrony.
Chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną kwestią, która jest dla mnie istonta i przemawia zdecydowanie na korzyść tego low costowego kompleciku, kwestią tą jest czystość. W szafie posiadam dużą sporą ilość różnego rodzaju softsheli i innych, które dobrze sprawdzają się w takich warunkach. Mimo wolę używać do biegania tanich szmatek, ponieważ bez uszczerbku dla nich mogę je często wrzucać do pralki. Co w przypadku odzierzy technicznej nie konieczne jest wskazane.
-
ILoveSun
- Rozgrzewający Się

Cześć
Póki co jestem amatorką jeśli chodzi o bieganie, po prostu robie do dla rekreacji.
I teraz takie pytanie, wg. was opłaca się kupić od razu profesjonalną odzież itp. ?? Czy na początku po prostu korzystać z tego co mam. Czyli zwykłe spodenki+koszulka i zwykle adidasy.
Póki co jestem amatorką jeśli chodzi o bieganie, po prostu robie do dla rekreacji.
I teraz takie pytanie, wg. was opłaca się kupić od razu profesjonalną odzież itp. ?? Czy na początku po prostu korzystać z tego co mam. Czyli zwykłe spodenki+koszulka i zwykle adidasy.