To jest zapewne prawdziwa informacja. Biegnąc po zewnętrznym torze garmin pokazał mi ~250 metrów/okrążenie.lukaszb pisze:Nie orientujesz się, jakiej długości są wspomniane przez Ciebie bieżnie przy głogowskich szkołach? Gdzieś natknąłem się kiedyś na informację, że ta na Królowej Jadwigi ma podobno 250 m.
to co piszesz, nieco się wyklucza, z racji tego, że trening pod czasy na 1 i 3km to trening typowo szybkościowy, beztlenowy a kilogramy najlepiej się gubi w treningu w strefie tlenowej, czyli podczas dłuższych i zdecydowanie wolniejszych wybiegań:)piter88 pisze:Kurcze jestem poczatkujacy biegalem lekko ponad 2 tyg i mialem przeciazone kolano teraz znowu chce zaczac według planu 10tyg. i chce biegac tylko po bierzni, dojscie szybkim marszem bedzie moja rozgrzewka. Wazne zeby teren byl plaski(bez podbiegow i zbiegów) i miekko i najlepeij zeby dookola mozna bylo smigac, trenuje zeby nabrac kondycji i zeby wykrecic dobry czas na 1km badz 3km. przy okazji gubiac zbedne kilogramy.
w kazdym razie w Twoich okolicach bieżni żadnej nie ma.
parku żadnego też nie znajdziesz, żeby jakąś sensowną pętlę sobie wyznaczyć.
możesz ewentualnie wieczorami, kiedy ludzi na chodnikach nie ma, polecieć sobie obrońców pokoju i legnicką tam i z powrotem - to jest koło 1,5km w jedną stronę:)