Sklep ERGO w Warszawie
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3.08
- Reaktor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: ok. 46 minut.
- Życiówka w maratonie: brak
Wczoraj późnym popołudniem złożyłem moją pierwszą wizytę w ERGO. Trafić nie było trudno, szyld się wyróżnia a na stronie jest pokazana dokładna lokalizacja lokalu. Co do wspomnianego lokalu, osądzając po zdjęciach, myślałem że będzie on większy, widać że nie były one robione przez laika.
W ERGO zastałem trzy osoby z obsługi, w tym dwie zajmujące się indywidualnym doborem butów. Niestety nie zapamiętałem imienia sprzedawcy, który mnie obsługiwał, w każdym razie był to sympatyczny chłopak w zbliżonym do mojego wieku (24 lata) z dosyć bogatym doświadczeniem biegowym.
Najpierw przeprowadzono ze mną krótki wywiad. Spisano podstawowe informacje. M.in. zapytano mnie o wagę, chyba o wzrost, o przeznaczenie butów, o moje cele biegowe jak i stan zdrowia. Potem odbyła się wideo analiza przetaczania stóp, zaczynając od butów "testowych". Następnie sprzedawca przedstawił mi nagranie i opatrzył je komentarzem. Okazało się, że mam średnią pronację. W sumie zaprezentowano mi trzy pary butów. Każde przetestowałem w zwykłym chodzie, biegu po sklepie oraz na bieżni (nie dałem się zabić tej strasznej machinie! momentami obawiałem się, że ją zepsuję, 85 kg. ruchomej masy to nie tak mało. :P). Sprzedawca wypytywał za każdym razem o moje odczucia etc. Ogólnie odniosłem bardzo pozytywne wrażenie, wybrałem buty Brooks Adrenaline GTS 11 i głęboko wierzę, że są one dobrym zakupem.
Sklep oczywiście polecam.

W ERGO zastałem trzy osoby z obsługi, w tym dwie zajmujące się indywidualnym doborem butów. Niestety nie zapamiętałem imienia sprzedawcy, który mnie obsługiwał, w każdym razie był to sympatyczny chłopak w zbliżonym do mojego wieku (24 lata) z dosyć bogatym doświadczeniem biegowym.
Najpierw przeprowadzono ze mną krótki wywiad. Spisano podstawowe informacje. M.in. zapytano mnie o wagę, chyba o wzrost, o przeznaczenie butów, o moje cele biegowe jak i stan zdrowia. Potem odbyła się wideo analiza przetaczania stóp, zaczynając od butów "testowych". Następnie sprzedawca przedstawił mi nagranie i opatrzył je komentarzem. Okazało się, że mam średnią pronację. W sumie zaprezentowano mi trzy pary butów. Każde przetestowałem w zwykłym chodzie, biegu po sklepie oraz na bieżni (nie dałem się zabić tej strasznej machinie! momentami obawiałem się, że ją zepsuję, 85 kg. ruchomej masy to nie tak mało. :P). Sprzedawca wypytywał za każdym razem o moje odczucia etc. Ogólnie odniosłem bardzo pozytywne wrażenie, wybrałem buty Brooks Adrenaline GTS 11 i głęboko wierzę, że są one dobrym zakupem.
Sklep oczywiście polecam.

Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal
)
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal

Mój blog.
Komentarze do bloga.
-
- Dyskutant
zapraszam!!
http://www.asics.pl/running/tech_tours/875/

- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
byłem wczoraj, wideoanaliza wykazała lekką pronacje, kilka par butów testowałem na bieżni Brooksy są dla mnie najlepsze, a wcale nie miałem przekonania...
mimo, że nie kupiłem butów tylko z 6 żeli to cierpliwość załoga miała wielką
Polecam ogólnie
mimo, że nie kupiłem butów tylko z 6 żeli to cierpliwość załoga miała wielką

Polecam ogólnie

- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Ja mam to szczęście że pracuję rzut beretem od tego sklepu
mam zamiar tam wpaść po niedzieli. Czy jest sens wybierać się we dwóch żeby zrobić wideo analizę i kupić buty czy lepiej pojedynczo? Chcemy z kolegą kupić buty ale nie wiem czy nie będziemy się blokować nawzajem bo pewnie maszyna jest tylko jedna do analizy. No a jako że chcę wpaść w przerwie na obiad to nie chcę żeby nam tam zeszło ponad godzinę 

Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
ja jestem u nich umówiony na 5 listopada - nie jestem z Warszawy więc zaplanowałem to wcześniej - wierzę że mi dobrze doradzą i wyjadę stamtąd z nowymi butami 

- forrest_mk
- Rozgrzewający Się
HejLDeska pisze:Ja mam to szczęście że pracuję rzut beretem od tego sklepumam zamiar tam wpaść po niedzieli. Czy jest sens wybierać się we dwóch żeby zrobić wideo analizę i kupić buty czy lepiej pojedynczo? Chcemy z kolegą kupić buty ale nie wiem czy nie będziemy się blokować nawzajem bo pewnie maszyna jest tylko jedna do analizy. No a jako że chcę wpaść w przerwie na obiad to nie chcę żeby nam tam zeszło ponad godzinę
Mogę rozwiać twoje wątpliwości. Pracuje w ERGO i często prowadzimy procedurę doboru obuwia równolegle dla dwóch osób, jeżeli rezerwując termin wspominałeś, że przyjdą dwie osoby to nie będzie z tym problemu. Sama procedura trwa ok 30 minut, czas często jest dłuższy bo przedłuża się etap testowania i podejmowania decyzji;)
pzdr
Marcin
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To super. Zapisałem się przez formularz www na stronie sklepu, jak termin będzie wolny to chętnie skorzystam z badania.
Leszek Deska
- bikergonia
- Rozgrzewający Się
muchor pisze:Tak sobie czytam ten wątek, bo wybieram się tam - czy aby nie za często polecają Brooksy?
Jak przeczytałeś cały wątek to polecają buty wszystkich firm jakie mają w sprzedaży.
Klienci testując je wybierają te które im pasują, a że w sporej części wybór pada na Brooksy to oznacza że są to na prawdę dobre buty biegowe.

-
- Dyskutant
Okay, wierzę wam zatem sam się tam niedługo wybiorę.
Muszę sobie zrobić fizykoterapię kolana i kupić nowe buty i to takie, które będą naprawdę odpowiednie - stąd moja podejrzliwość. Zatem dziękuję za poradę.
Muszę sobie zrobić fizykoterapię kolana i kupić nowe buty i to takie, które będą naprawdę odpowiednie - stąd moja podejrzliwość. Zatem dziękuję za poradę.
1966 - rok Tysiąclecia Państwa Polskiego!
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Byliśmy dzisiaj z kolegą na videoanalizie - super sprawa, wywiad, możliwość obejrzenia jak się biegnie. Dostałem do przymierzenia sześć par butów - rzeczywiście na pierwszy ogień poszły Brooks'y jak ktoś pisał
ale wybrałem w końcu Asicsy gel pulse 3 chociaż nie jestem do końca pewny czy nie powinienem wybrać tych z amortyzacją o jeden poziom lepszą. No ale były droższe a jako że biegam w dużej części po ziemi i mam nadzieję że za parę tygodni waga mi nadal będzie spadać to nawet na asfalt te gel pulse 3 będą miały wystarczającą amortyzację.
W sumie to był pierwszy sklep dla biegaczy w którym byłem więc porównania nie mam ale i tak mogę spokojnie ten sklep polecić - mam zamiar tam się zaopatrywać bo w dodatku mam tam bardzo blisko z pracy

W sumie to był pierwszy sklep dla biegaczy w którym byłem więc porównania nie mam ale i tak mogę spokojnie ten sklep polecić - mam zamiar tam się zaopatrywać bo w dodatku mam tam bardzo blisko z pracy

Leszek Deska
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
Byłem w sobotę 5 listopada na VIdeo Analizie.
Najpierw drobny wywiad co i jak biegam itd. Potem Pan popatrzył na moje stopy z każdej strony - bez skarpetek oczywiście - zwrócił uwagę na moją MOOOOOCNĄ pronację.
Sama analiza przebiegła tak:
1. Brooks Green Silence - i na bieżnię - w celu nagrania stanu wyjściowego
2. Pan przyniósł 4 pary butów - 2x Brooks - Ravenna 2 i Adrenalina GTS; Asics 2160 oraz NIke Structure 14
3. Po kolei zakładałem buty i biegałem bo bieżni - oczywiście wszystko filmowane i porównywane ze stanem wyjściowym.
Okazało się na końcu że najlepsze podparcie mam w Nike. Z wcześniejszych recenzji miałem wrażenie że Ravenna 2 powinna być ok, ale okazało się że nie jest - były miękkie, podobnie jak Adrenaliny, ale jednak wsparcie pronacji w porównaniu do Nike było zdecydowane mniejsze.
Nie twierdzę że Brooksy są słabe, po prostu dla mnie te były najlepsze.
Jestem bardzo zadowolony. Zabrakło mi jednej rzeczy - analizy statycznej
Generalnie polecam !
Najpierw drobny wywiad co i jak biegam itd. Potem Pan popatrzył na moje stopy z każdej strony - bez skarpetek oczywiście - zwrócił uwagę na moją MOOOOOCNĄ pronację.
Sama analiza przebiegła tak:
1. Brooks Green Silence - i na bieżnię - w celu nagrania stanu wyjściowego
2. Pan przyniósł 4 pary butów - 2x Brooks - Ravenna 2 i Adrenalina GTS; Asics 2160 oraz NIke Structure 14
3. Po kolei zakładałem buty i biegałem bo bieżni - oczywiście wszystko filmowane i porównywane ze stanem wyjściowym.
Okazało się na końcu że najlepsze podparcie mam w Nike. Z wcześniejszych recenzji miałem wrażenie że Ravenna 2 powinna być ok, ale okazało się że nie jest - były miękkie, podobnie jak Adrenaliny, ale jednak wsparcie pronacji w porównaniu do Nike było zdecydowane mniejsze.
Nie twierdzę że Brooksy są słabe, po prostu dla mnie te były najlepsze.
Jestem bardzo zadowolony. Zabrakło mi jednej rzeczy - analizy statycznej
Generalnie polecam !
-
- Wyga
Ja również odwiedziłem ten sklep i szczerze polecam. Mimo, iż zaczynam przygodę z bieganiem i nie miałem wtedy (w sumie póki co dalej nie mam) ani super kondycji ani figury biegacza potraktowano mnie w sklepie należycie (jakbym miał w tych butach za chwilę w maratonie biec).
Po analizie biegu dostałem 3 pary butów do przymierzenia: ASICS, nike i Brooks. W każdych z nich mogłem sobie pochodzić, potruchtać. Chodziło mi o buty jesienno - zimowe z max. amortyzacją i wybrałem ASICS i jestem z nich super zadowolony. Do tego odpowiedzi na pytania porady sprzedających dot. biegania oceniam bardzo pozytywnie (są to ludzie z pasją, a nie którzy wiedzą czym handlują).
Po analizie biegu dostałem 3 pary butów do przymierzenia: ASICS, nike i Brooks. W każdych z nich mogłem sobie pochodzić, potruchtać. Chodziło mi o buty jesienno - zimowe z max. amortyzacją i wybrałem ASICS i jestem z nich super zadowolony. Do tego odpowiedzi na pytania porady sprzedających dot. biegania oceniam bardzo pozytywnie (są to ludzie z pasją, a nie którzy wiedzą czym handlują).