Biegnij Warszawo - 2 Października

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Pogodę to mieliśmy do kitu, bo chyba ze 20 stopni na plusie. Całe lato zimno, to akurat teraz musiało się rozgrzać ;)
PKO
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Dyd pisze:na przedzie dominował Mariusz Giżyński z jakimś czarnoskórym kolegą tuż za nim. I pewnie w takiej kolejności dobiegli do mety.
Niestety w odwrotnej
Dyd
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

racja hmmm

1. Yared Shegumo (Warszawa) - 29:37
2. Mariusz Giżyński (Warszawa) - 29:43
3. Emil Dobrowolski (Chotomów) - 31:12
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi się jak zwykle bardzo podobało :) startowałem z dość początkowego miejsca i dzięki temu problem wyprzedzania prawie nie istniał. Mnie też nie za wielu wyprzedziło - dobrze dobrałem chyba miejsce startu. Rano było chłodno więc założyłem dodatkowo na wierzch koszulkę z jakiegoś run Warsaw i to był błąd - po trzecim kilometrze zdjąłem tą białą i biegłem w krótkim rękawku. Jak ja dobiegałem to jeszcze problemu z wodą nie było tylko ominąłem pierwsze stoły :) i podbiegłem do ostatnich. Dobrze pomyślana trasa pod względem profilu - na końcówce był zbieg więc lecieliśmy na skrzydłach i udało mi się pobić mój rekord czyli 53m40s. Chciałem mieć poniżej 50m a udało się - sami zobaczcie na SMS który włśnie dostałem: :)

Biegnij Warszawo 2011, dystans 10km: DESKA LESZEK nieofic. msc open 1492 czas:00:49:03 M30 -516 (R)DataSport.pl
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ktoś machał do naszego fotografa? Zdjęcia się obrabiają. :)
krass
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 51:21
Życiówka w maratonie: 4:26:17

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ktoś machał do naszego fotografa? Zdjęcia się obrabiają. :)
Ja machałem. :hejhej:
Bieg bardzo fajny, ale w tym tłoku nie udało mi się zrealizować założonego celu, czyli poniżej 1h :smutek: Ale to założenie było bardzo luźne, liczyłem się z tym, że może być słabo z wyprzedzaniem.
Krasus

Nieprzeczytany post

Super impreza! Życiówki niestety nie zrobiłem, zabrakło 8 sekund - pierwszą połówkę pobiegłem nieco za wolno i nawet sprint z górki nie pomógł. Ale nie zmienia to faktu, że bieg był kapitalny, a na 47:18 grzech narzekać:)

I nawet nie wydaje mi się, by było zbyt ciepło. Jasne, 6-8 stopni mniej byłoby OK, ale nie był to jakiś upał, dało się żyć. Z wodopoju nie korzystałem, więc się nie wypowiadam. Trudno jednak sobie wyobrazić, jak mieliby sprawnie obsłużyć tak wielki tłum, jaki biegł, jest to chyba niemożliwe, więc to niedociągnięcie można wybaczyć.

Nie do wybaczenia jest za to agitacja polityczna za metą:/ Dostałem krówkę, smaczna była, ale dopiero potem zobaczyłem, że papierek był obrandowany logo jednej z partii, fuj! Jeśli czyta to ktoś z PO to niech się wstydzi, nie przystoi tak, nie było to miejsce do prowadzenia kampanii.

PS, @LDeska, patrząc na Twoje miejsce zamieszkania, możemy się mijać na treningach:) Jestem z Mysiadła i krótkie wybiegania robię po uliczkach Iwicznej/Mysiadła (od 10km w górę wolę pobiec na drugą stronę Puławskiej i w stronę Lasu Kabackiego się wybrać).
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Impreza jak co roku fajna, rodzinna. Można się było "pościgać" familijnie.
Pogoda bardzo dobra i tak dużo lepsza niż tydzień wcześniej w maratonie. Ludzi sporo, ja akurat biegłem bez celu, na rozruszanie po debiucie sprzed tygodnia (chociaż wiem, że powinienem jeszcze trochę odpocząć), więc i szaleństw nie było.

Adam - oczywiście pozowanie do Waszego (Naszego :)) fotografa było, dobrą miejscówkę wybraliście.
bemrunner
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej, było super.
Pogoda słońce 17 stopni, wczesna jesień. Naprawdę ideał jak dla mnie.
Na początku dużo wyprzedzania niestety, trzeba było ratować się chodnikiem, jakaś pani wracała chyba
z kościoła, a my biegliśmy naprzeciw jej całą masą po chodniku, żeby złapać tempo :hej:
Potem ładny, równy bieg. Cała masa ludzi na trasie, machanie i przybijanie piątek z dziećmi :hej:
Chciałem pobiec na 59:59, ale wyszło 51:44 netto, normalnym, treningowym tempem.
No fajnie było.
Aha - i grupa RZYMIAN na trasie - bomba !
bemrunner
ps. 51.44 netto to wynik 2365. w kategorii open
Od 03-10-2011 zmieniłem nick'a na krunner. Ostatni raz, obiecuję ;-)
Daniel86
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Było super! To był mój pierwszy tak długi bieg i cel osiągnięty - 53:34:D
Pogoda świetna choć słońce nieubłaganie dawało to czole miejscami:)

tylko skąd pod koniec biegu wzięły się tam te małe dzieci z rodzicami:/ mało nie wpadlem na jednych a drugich żeby ominąć musiałem az się zatrzymać:/
ale ostatni kilometr i tak miałem najszybszy:)
Pozdrowienia dla wszystkich!
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dla mnie było jednak zdecydowanie za gorąco :) (bo ja lubię 10 stopni i chmury) pogoda jak tydzień temu, chociaż wtedy bardziej czułem ten upał od 30ego km..

ja 49:15, złamałem 50 :) chociaż nastawiałem się na lajtowe bieganie bo kolana i mięśnie jeszcze bolą po zeszłej niedzieli, no i to przepychanie się na początku nie było fajne.. to był dopiero mój drugi oficjalny bieg w życiu (pierwszy był maraton), kontrolowałem tętno, było sporo, 92-95 procent,a potem pod górkę zobaczyłem na pulsometrze mój hrmax, więc odpuściłem trochę..biegłem stale po 5:00 a ostatni km to już z górki :) w 4 minuty..

Adam
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Świetny bieg, organizacja poszła do przodu, wszystko sprawnie i na czas :)
truchcikOlsztyn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:38
Życiówka w maratonie: 5:07

Nieprzeczytany post

Tak przez ciekawość: strona "biegnij Warszawo" podaje na koncie użytkownika czas netto, który jest identyczny z oficjalnymi wynikami do pobrania w PDF. Czy to możliwe, żeby takie oficjalne wyniki były według czasu netto, przecież to nie jest adekwatne do kolejności na mecie, np. w kategoriach wiekowych?

A sam bieg bardzo fajny :)

Przemek
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja jestem mega zadowolona, również startowałam z pierwszych linii i potem połowa mnie wyprzedziła, a słońce ciągle grzało w plecy, również po drodzę się rozbierałam do krótkiego rękawka, ale było rewelacyjnie i ta zimna woooooda :) super! za rok napewno będę
ps. Adam pamiętasz jak mówiłam ci na skrze, że chciałabym tak 1:25 a moze nawet 1:15? było 1:08 jestem z siebie dumna,
byłam w sumie w "złotym środku" - 39min za pierwszym zawodnikiem, i 38 przed ostanim :) dla mnie BOMBA
najbardziej powaliło mnie miejsce... 7433 hahha ale na 10500 jest OK
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@Krasus - ja biegam po Nowej i Starej Iwicznej, trochę zachaczam o Piaseczno i Nową Wolę ale ostatnio zmieniam trasy. Zresztą do tej pory tylko biegałem rekreacyjnie a chcę zacząć jakieś zorganizowane treningi robić... Generalnie na północ ode mnie aż do Warszawy są pola i tam się fajnie biega - niby kilkanaśce km od centrum wawy a po prostu pustki... :)
Zresztą jak mijam jakiegoś innego biegacza to zwykle pozdrawiam ręką więc jak się spotkamy to mam nadzieję mnie poznasz :)

A co do agitacji politycznej to byłem im wdzięczny bo zostawiłem pieniądze i karty w domu a trochę za małe śniadanie zjadłem więc krówka przed biegiem bardzo mi przypadła do gustu :-D a na serio to oni stali między różnej maści agitatorami - ja dostałem reklamówkę biegu, były też sklepy sportowe, firmy drukujące na kozulkach itd itp. Zwykle tak jest na imprezach masowych
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ