Co Urzednik Dzielnicy Białołęka wie o organizacji biegów...

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Compadre
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:55
Życiówka w maratonie: 3:30:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mail wysłany ;)
PKO
Awatar użytkownika
Jarek67
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tarantula01 pisze:Mam już 30 zgłoszeń od osób chętnych do pobiegnięcia w Białołęce - proszę Państwa o przesyłanie informacji do znajomych, aby też zgłaszali chęć wzięcia udziału. Oczywiście musi to być zgłoszenie od ludzi "którzy faktycznie wystartują w zawodach" Panie Jarku(67), radni Warszawy też mile widziani, nawet z Mokotowa.
Fasolka pisze:To ja razem z Tomkiem (tyle, że wolniej) i Jarka namówię :) Oby tylko termin nie kolidował z jakąś większą imprezą.
Fasolka już mnie namówiła i zgłoszenie wysłałem :)

Dziś biegaliśmy w Biegu Solidarności organizowanym przez dzielnicę Ochota. Szału frekwencyjnego nie było - ok. 60 osób wystartowało w biegu głównym na niecałe 5 km. Ale promocji po prawdzie też nie było, a i kolizja terminowa z biegiem w Powsinie.
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj nasza drużyna Trucht Tarchomin Team zdobyła 3. miejsce w klasyfikacji drużynowej MW. Ale nie... nikt na Białołęce nie biega przecież..
mcten
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:07
Życiówka w maratonie: 4:12:11

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla ziomali :)
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja jako były mieszkaniec Tarchomina biegałem tam często po Wale Wiślanym - albo na południe obok seminarium albo na północ - tam można w sumie nawet do Jabłonnej dobiec, fajne tereny do biegania. No i trochę ludzie się spotykało którzy biegali ale niestety mało. Tak zupełnie z ręką na sercu to nie mogę napisać nic innego niż to że zgadzam się z opinią tego radnego. Podam przykład - ostatnio w trakcie mistrzostw świata w Korei na Agrykoli był zorganizowany piknik lekkoatletyczny. W ostatnim dniu był zorganizowany bieg na 1/10 maratonu (4,2km), chętnie w nim pobiegłem - startowałem z ostatniej linii z panem Mamińskim którego pewnie dużo osób zna bo to on organizuje Biegnij Warszawo za tydzień. Ale do sedna - mimo reklamy w radiu, dobrej lokalizacji, terminu, nie za dużego dystansu i niskiej opłaty (chyba 10zł) wiecie ile osób biegło? Około 40, chyba nawet trochę mniej niż 40. Teraz wyobraźcie sobie ile osób udałoby się zebrać na Tarchominie... to młoda dzielnica a bieganie jest coraz popularniejsze więc chcę wierzyć że więcej i na to liczę. Ja w każdym razie na pewno się pojawię na tym biegu o ile dojdzie on do skutku - mój głoś odbierzcie tylko jako próbę merytorycznej oceny sensowności odpowiedzi tego radnego.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
torronto
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:21
Życiówka w maratonie: 2:58:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Ale do sedna - mimo reklamy w radiu, dobrej lokalizacji, terminu, nie za dużego dystansu i niskiej opłaty (chyba 10zł) wiecie ile osób biegło? Około 40, chyba nawet trochę mniej niż 40.
Ale to chyba nie jest wina biegaczy, tylko organizatorów?
Bieg, tak samo jak np. koncert (pracuję w publicznej instytucji kultury), jest produktem, który trzeba umiejętnie rozreklamować (tj. trafić do grupy docelowej a nie gdziekolwiek) i sprzedać. Jeśli publiczność nie przyjdzie na fajny koncert, to zastanawiam się, co zrobiłem źle, a nie obrażam (się na) publiczność.
www.bieganie.torun.pl
tarantula01
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziś wieczorem skompletuję (z otrzymanych maili - bardzo dziękuję za taki odzew) listę i do dzielnicy trafi odpowiedź - ponowny wniosek o bieg:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... iczny-.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... y-zal1.pdf
Wojciech Tumasz
radny Dzielnicy Białołęka
http://www.radny.com.pl
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Świetny pomysł z tym biegiem po moście. Nie wiem czy się zgodzą te wszystkie urzędy typu Policja, Straż Pożarna itp ale pomysł jest naprawdę znakomity i na 100% się zjawię mimo że z Nowej Iwicznej to parę kilometrów jest :)
Leszek Deska
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślę, ze warto byłoby napisać o frekwencji biegów organizowanych przez inne dzielnice (Bieg Bemowa, czy Bieg Zoo, w którym 1000 pakietów startowych rozeszło się w mniej niż pół godziny).
Compadre
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:55
Życiówka w maratonie: 3:30:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Również mi się podoba pomysł z biegiem przez most.. byłaby naprawdę fajna sprawa. Oby się udało :)
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Bieg z fragmentem przez most Północny byłby super :)
Obrazek
Because Running Sucks
tarantula01
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dla porządku publikuję ostatnią odpowiedź Urzędu w tej sprawie:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... y_wsir.pdf
Ton odpowiedzi już nieco inny niż wcześniej.
Wojciech Tumasz
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czyli wygląda na to że pomysł biegu po Moście Północnym już był zgłoszony i może mieć nawet szanse powodzenia - to super. Problemem o którym pisze ten pan jest głównie finansowanie jak widzę i z tego co zrozumiałem to chodzi o wyłączenie ulic z ruchu bo pisze że biegi terenowe są organizowane. No to może zaproponować bieg po terenie nie wymagającym wyłączenia z ruchu ulic - wałem wiślanym do Jabłonnej i z powrotem wyjdzie akurat 10km.
Trochę nie rozumiem argumentu że problemem jest wynajęcie profesjonalnej firmy do organizacji i rozreklamowania biegu. Przecież sensem organizacji takiego biegu jest to żeby jak najwięcej ludzi wzięło w nim udział więc jeżeli możemy zrobić wszystko sami bez firmy zewnętrznej i mieć 100 biegaczy albo wynająć firmę i mieć ich powiedzmy 500 to tak naprawdę opłaca się taką firmę wynająć. Jak to moja babcia mówiła "jesteśmy za biedni żeby kupować tanie rzeczy" :) Oczywiście zawsze pozostaje trzecia opcja - nie organizować żadnego biegu i wtedy jest najtaniej. Tylko czy mieszkańcom się to spodoba...
Konstruktywnie patrząc - widzę że jedyna opcja to albo wspomóc ideę tego biegu razem z Bielanami po Moście Północnym albo spróbować zrobić taki bieg po raz pierwszy własnym sumptem z minimalnym wsparciem dzielnicy i jeżeli wypali to za rok powinno być łatwiej o większe zaangażowanie samorządu.
Leszek Deska
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Oczywiście zawsze pozostaje trzecia opcja - nie organizować żadnego biegu i wtedy jest najtaniej. Tylko czy mieszkańcom się to spodoba...
Zdecydowanie tak. Nie będą mieli kłopotu z wyjechaniem, dojechaniem, przejechaniem...
Mieszkańcy Białołęki nie domagają się biegu :) w swojej masie. Domaga się go minimalny odsetek biegających mieszkańców.
Jakkolwiek wydaje nam się czasami, że jesteśmy pępkiem świata i jesteśmy tacy fajni - to nie jesteśmy. Ani pępkiem, ani zawsze fajni.
Zwłaszcza dla mieszkańców. Przykro mi.
Ja też lubię być fajna, ale przyznaję, że uwielbiam egoistycznie biegać po ulicach Warszawy....
tarantula01
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pomagam grupie TTT (http://www.bieganietarchomin.pl ) zrobić ten bieg. I jak ktoś napisał już gdzieś: "Jak wypali, to w przyszłym roku jacyś urzędnicy będą chcieli się pokazać przy okazji takiego biegu, aby dumnie powiedzieć: <To nasz sukces!> i wtedy nie będzie problemem finansowanie.":
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... liczny.pdf
Wojciech Tumasz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ