Co Urzednik Dzielnicy Białołęka wie o organizacji biegów...
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 41:55
- Życiówka w maratonie: 3:30:26
- Kontakt:
Mail wysłany 

- Jarek67
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
tarantula01 pisze:Mam już 30 zgłoszeń od osób chętnych do pobiegnięcia w Białołęce - proszę Państwa o przesyłanie informacji do znajomych, aby też zgłaszali chęć wzięcia udziału. Oczywiście musi to być zgłoszenie od ludzi "którzy faktycznie wystartują w zawodach" Panie Jarku(67), radni Warszawy też mile widziani, nawet z Mokotowa.
Fasolka już mnie namówiła i zgłoszenie wysłałemFasolka pisze:To ja razem z Tomkiem (tyle, że wolniej) i Jarka namówięOby tylko termin nie kolidował z jakąś większą imprezą.

Dziś biegaliśmy w Biegu Solidarności organizowanym przez dzielnicę Ochota. Szału frekwencyjnego nie było - ok. 60 osób wystartowało w biegu głównym na niecałe 5 km. Ale promocji po prawdzie też nie było, a i kolizja terminowa z biegiem w Powsinie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:07
- Życiówka w maratonie: 4:12:11
Gratulacje dla ziomali 

- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Ja jako były mieszkaniec Tarchomina biegałem tam często po Wale Wiślanym - albo na południe obok seminarium albo na północ - tam można w sumie nawet do Jabłonnej dobiec, fajne tereny do biegania. No i trochę ludzie się spotykało którzy biegali ale niestety mało. Tak zupełnie z ręką na sercu to nie mogę napisać nic innego niż to że zgadzam się z opinią tego radnego. Podam przykład - ostatnio w trakcie mistrzostw świata w Korei na Agrykoli był zorganizowany piknik lekkoatletyczny. W ostatnim dniu był zorganizowany bieg na 1/10 maratonu (4,2km), chętnie w nim pobiegłem - startowałem z ostatniej linii z panem Mamińskim którego pewnie dużo osób zna bo to on organizuje Biegnij Warszawo za tydzień. Ale do sedna - mimo reklamy w radiu, dobrej lokalizacji, terminu, nie za dużego dystansu i niskiej opłaty (chyba 10zł) wiecie ile osób biegło? Około 40, chyba nawet trochę mniej niż 40. Teraz wyobraźcie sobie ile osób udałoby się zebrać na Tarchominie... to młoda dzielnica a bieganie jest coraz popularniejsze więc chcę wierzyć że więcej i na to liczę. Ja w każdym razie na pewno się pojawię na tym biegu o ile dojdzie on do skutku - mój głoś odbierzcie tylko jako próbę merytorycznej oceny sensowności odpowiedzi tego radnego.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
- torronto
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:21
- Życiówka w maratonie: 2:58:52
- Kontakt:
Ale to chyba nie jest wina biegaczy, tylko organizatorów?LDeska pisze:Ale do sedna - mimo reklamy w radiu, dobrej lokalizacji, terminu, nie za dużego dystansu i niskiej opłaty (chyba 10zł) wiecie ile osób biegło? Około 40, chyba nawet trochę mniej niż 40.
Bieg, tak samo jak np. koncert (pracuję w publicznej instytucji kultury), jest produktem, który trzeba umiejętnie rozreklamować (tj. trafić do grupy docelowej a nie gdziekolwiek) i sprzedać. Jeśli publiczność nie przyjdzie na fajny koncert, to zastanawiam się, co zrobiłem źle, a nie obrażam (się na) publiczność.
www.bieganie.torun.pl
-
- Rozgrzewający Się
Dziś wieczorem skompletuję (z otrzymanych maili - bardzo dziękuję za taki odzew) listę i do dzielnicy trafi odpowiedź - ponowny wniosek o bieg:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... iczny-.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... y-zal1.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... iczny-.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... y-zal1.pdf
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Świetny pomysł z tym biegiem po moście. Nie wiem czy się zgodzą te wszystkie urzędy typu Policja, Straż Pożarna itp ale pomysł jest naprawdę znakomity i na 100% się zjawię mimo że z Nowej Iwicznej to parę kilometrów jest 

Leszek Deska
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Myślę, ze warto byłoby napisać o frekwencji biegów organizowanych przez inne dzielnice (Bieg Bemowa, czy Bieg Zoo, w którym 1000 pakietów startowych rozeszło się w mniej niż pół godziny).
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 41:55
- Życiówka w maratonie: 3:30:26
- Kontakt:
Również mi się podoba pomysł z biegiem przez most.. byłaby naprawdę fajna sprawa. Oby się udało 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:42
- Życiówka w maratonie: 4:14:37
Bieg z fragmentem przez most Północny byłby super 

-
- Rozgrzewający Się
Dla porządku publikuję ostatnią odpowiedź Urzędu w tej sprawie:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... y_wsir.pdf
Ton odpowiedzi już nieco inny niż wcześniej.
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... y_wsir.pdf
Ton odpowiedzi już nieco inny niż wcześniej.
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czyli wygląda na to że pomysł biegu po Moście Północnym już był zgłoszony i może mieć nawet szanse powodzenia - to super. Problemem o którym pisze ten pan jest głównie finansowanie jak widzę i z tego co zrozumiałem to chodzi o wyłączenie ulic z ruchu bo pisze że biegi terenowe są organizowane. No to może zaproponować bieg po terenie nie wymagającym wyłączenia z ruchu ulic - wałem wiślanym do Jabłonnej i z powrotem wyjdzie akurat 10km.
Trochę nie rozumiem argumentu że problemem jest wynajęcie profesjonalnej firmy do organizacji i rozreklamowania biegu. Przecież sensem organizacji takiego biegu jest to żeby jak najwięcej ludzi wzięło w nim udział więc jeżeli możemy zrobić wszystko sami bez firmy zewnętrznej i mieć 100 biegaczy albo wynająć firmę i mieć ich powiedzmy 500 to tak naprawdę opłaca się taką firmę wynająć. Jak to moja babcia mówiła "jesteśmy za biedni żeby kupować tanie rzeczy"
Oczywiście zawsze pozostaje trzecia opcja - nie organizować żadnego biegu i wtedy jest najtaniej. Tylko czy mieszkańcom się to spodoba...
Konstruktywnie patrząc - widzę że jedyna opcja to albo wspomóc ideę tego biegu razem z Bielanami po Moście Północnym albo spróbować zrobić taki bieg po raz pierwszy własnym sumptem z minimalnym wsparciem dzielnicy i jeżeli wypali to za rok powinno być łatwiej o większe zaangażowanie samorządu.
Trochę nie rozumiem argumentu że problemem jest wynajęcie profesjonalnej firmy do organizacji i rozreklamowania biegu. Przecież sensem organizacji takiego biegu jest to żeby jak najwięcej ludzi wzięło w nim udział więc jeżeli możemy zrobić wszystko sami bez firmy zewnętrznej i mieć 100 biegaczy albo wynająć firmę i mieć ich powiedzmy 500 to tak naprawdę opłaca się taką firmę wynająć. Jak to moja babcia mówiła "jesteśmy za biedni żeby kupować tanie rzeczy"

Konstruktywnie patrząc - widzę że jedyna opcja to albo wspomóc ideę tego biegu razem z Bielanami po Moście Północnym albo spróbować zrobić taki bieg po raz pierwszy własnym sumptem z minimalnym wsparciem dzielnicy i jeżeli wypali to za rok powinno być łatwiej o większe zaangażowanie samorządu.
Leszek Deska
- Beauty&Beast
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:45:29
- Życiówka w maratonie: 3:42:02
- Kontakt:
Zdecydowanie tak. Nie będą mieli kłopotu z wyjechaniem, dojechaniem, przejechaniem...LDeska pisze:Oczywiście zawsze pozostaje trzecia opcja - nie organizować żadnego biegu i wtedy jest najtaniej. Tylko czy mieszkańcom się to spodoba...
Mieszkańcy Białołęki nie domagają się biegu

Jakkolwiek wydaje nam się czasami, że jesteśmy pępkiem świata i jesteśmy tacy fajni - to nie jesteśmy. Ani pępkiem, ani zawsze fajni.
Zwłaszcza dla mieszkańców. Przykro mi.
Ja też lubię być fajna, ale przyznaję, że uwielbiam egoistycznie biegać po ulicach Warszawy....
-
- Rozgrzewający Się
Pomagam grupie TTT (http://www.bieganietarchomin.pl ) zrobić ten bieg. I jak ktoś napisał już gdzieś: "Jak wypali, to w przyszłym roku jacyś urzędnicy będą chcieli się pokazać przy okazji takiego biegu, aby dumnie powiedzieć: <To nasz sukces!> i wtedy nie będzie problemem finansowanie.":
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... liczny.pdf
http://radny.com.pl/dok2kadencja/int2ka ... liczny.pdf