Gimnastyka siłowa
- Cewuneta
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie ... zgodnie z moim planem planuję swój start w półmaratonie w MW (już nawet się zapisałam!!) ... ściągnełam plan treningu dla debiutantów, truchtam regularnie tylko ... już samo GS działa na mnie jak płachta na byka ...
nie mogę się w ogóle zmusić do ćwiczeń siłowych, wiem że trzeba, ale ...
Macie jakieś sposoby na takiego leniucha jak ja?
nie mogę się w ogóle zmusić do ćwiczeń siłowych, wiem że trzeba, ale ...
Macie jakieś sposoby na takiego leniucha jak ja?
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
To są ćwiczenia w trakcie biegu, zacznij choć kawałeczek przebiec skipami itp. Na początek bez zakładania, że to ma byc 100 czy 200 metrów. Ot tak kawałek aż nie poczujesz zmeczenia. I tak to wplataj w trucht. Jeśli biegasz na pętli to np załóż, że zawsze w danym punkcie petli robisz cos takiego. I stopniowo wciągniesz sie i juz stanie sie to normalnym elementem treningu . Może niech to bedzie jakaś górka zamiast czy obok skipów. Mi zawsze podbiegi sprawiały sporą frajdę.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Do GS mozna sie przyzwyczaic a nawet ja polubic. Nauczylem sie plynnie przechodzic z gimnastyki rozciagajacej do GS, tak ze tworzy to "gimnastyczna calosc"
Cwiczen silowych jest tak duza ilosc, ze z pewnoscia znajdziemy takie, ktore wykonywac bedziemy z przyjemnoscia, lub o koniecznosci wykonywania ktorych jestesmy bardzo gleboko przekonani. U mnie tym drugim przypadkiem sa wszelkie cwiczenia majace ustrzec przed kontuzjami kolan. Strach przed powtornym urazem jest wiekszy niz niechec do gimnastyki silowej.
kledzik
Cwiczen silowych jest tak duza ilosc, ze z pewnoscia znajdziemy takie, ktore wykonywac bedziemy z przyjemnoscia, lub o koniecznosci wykonywania ktorych jestesmy bardzo gleboko przekonani. U mnie tym drugim przypadkiem sa wszelkie cwiczenia majace ustrzec przed kontuzjami kolan. Strach przed powtornym urazem jest wiekszy niz niechec do gimnastyki silowej.
kledzik
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Polecam ćwiczenia na drążku gimnastycznym. Oprócz podciągania oczywiście wymyki i wejścia siłowe. Szybko nabieżesz tzw. krzepy. Jeżeli jestes leniwy możesz sie "przywiązać do drążka". Zwis swobodny też potrafi zmęczyć.
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Irko, kobieta takie cwiczenia
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Jasne, że pomyliłem:)
Do gimnastyki silowej sprawilem sobie cięzarki na nogi i zakładam je wieczorem na nogi i najlepiej mi sie cwiczy ogladając TV na leżąco na tapczanie i wtedy oglądam i na boku czy na plecach cwiczę nogi. mozna też siedząc ale ja mam akurat do tego zbyt elastyczny fotel.
Do gimnastyki silowej sprawilem sobie cięzarki na nogi i zakładam je wieczorem na nogi i najlepiej mi sie cwiczy ogladając TV na leżąco na tapczanie i wtedy oglądam i na boku czy na plecach cwiczę nogi. mozna też siedząc ale ja mam akurat do tego zbyt elastyczny fotel.
biec goniąc marzenia
-
- Zaprawiony W Bojach
Tez przez wiele lat pracowalem w ten sposob nad moja sila. Wiem co to znaczy, szczegolnie w lecie.Quote: from darekawa on 12:47 pm on Mar. 23, 2003
Czy do cwiczen silowych mozna zaliczyc chodzenie w safety shoes - czyli w bucikach z blacha w srodku , dosyc ciezkie. Jesli tak to trenyuje regularnie po 12 godz.
darek
kledzik
-
- Zaprawiony W Bojach
Otworze dzisiaj lub jutro nowy watek na ten temat w dziale "Zdrowie"Quote: from gato on 11:55 pm on Mar. 23, 2003
Kledzik!
Napisz coś proszę o ćwiczeniach chroniących kolana, co konkretnie robisz, jak i kiedy?
kledzik