Próg mleczanowy - czy chciałbyś go zmierzyć?
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Czasami mam takie odczyty, wiem, że są błędne, bo nagle z 180 idzie na 200. To moim zdaniem to wina złej współpracy eve pracy sprzetu.
Bez obawy, grubcio.
Pozdrawiam. Kazig.
Bez obawy, grubcio.
Pozdrawiam. Kazig.
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
blad pomiaru.... mi raz pokazal 222... az sie zdziwilam, a poniewaz pomiary mam co 5s. no to sobie popatrzylam co jest przed i co po... 160ud/min, nie ma bata cos nie tak zadzialalo...
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
hm no właśnie. gdybym miał pamięć w sigmie...
pokazuje tylko te 2 wartości.
myślę że jest szansa że serducho mi tak pyknęlo jak mówi fredzio bo 2 tygodnie temu na sbbp miałem 197 a na agrykoli b mocno bez zwracania uwagi na zmęczenie pobiegłem ostatnie 400 m - czułem jak mi się prasuje żołądek.
może to być efekt albo przekłamania albo niedoleczonego ciągle zapalenia oskrzeli. stawiam że to jest jak 3:2 na przekłamanie - np przebiegłem w pobliżu jakiejś mocnej radiostacji - np przy radiowozie.
nie dojdziesz
pokazuje tylko te 2 wartości.
myślę że jest szansa że serducho mi tak pyknęlo jak mówi fredzio bo 2 tygodnie temu na sbbp miałem 197 a na agrykoli b mocno bez zwracania uwagi na zmęczenie pobiegłem ostatnie 400 m - czułem jak mi się prasuje żołądek.
może to być efekt albo przekłamania albo niedoleczonego ciągle zapalenia oskrzeli. stawiam że to jest jak 3:2 na przekłamanie - np przebiegłem w pobliżu jakiejś mocnej radiostacji - np przy radiowozie.
nie dojdziesz
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
mi na SBBP kiedy robilismy sobie zdjecie z paniem Antonim to tetno podskoczylo z jakis 80 na 232
ale to nie byl chyba blad tylko emocje
ale to nie byl chyba blad tylko emocje
- Kociemba
- Zaprawiony W Bojach
Co chcesz Grubcio, serce ma swoją moc.
Niepotrzebnie szedłeś do lekarza. Mi moja sigma pokazała właśnie dokładnie takie HR Max po biegu na Agrykoli. Co do błędu w pomiarach nie miałem żadnych wątpliwości. Przez cały bieg kontrolowałem tętno i nie zauważyłem żadnych anomalii. Po dość spokojnym początku potem cały czas w granicach 170 - 175 a HR MAX ponad 220. Przez 1,5 roku używania sigmy zdążyło mi się to pierwszy raz. Może to był jakiś kontakt z "Obcymi". Na Obozowej gdzie czasami biegam, jest takie miejsce gdzie pulsometr zawsze wskazuje 75.
Niepotrzebnie szedłeś do lekarza. Mi moja sigma pokazała właśnie dokładnie takie HR Max po biegu na Agrykoli. Co do błędu w pomiarach nie miałem żadnych wątpliwości. Przez cały bieg kontrolowałem tętno i nie zauważyłem żadnych anomalii. Po dość spokojnym początku potem cały czas w granicach 170 - 175 a HR MAX ponad 220. Przez 1,5 roku używania sigmy zdążyło mi się to pierwszy raz. Może to był jakiś kontakt z "Obcymi". Na Obozowej gdzie czasami biegam, jest takie miejsce gdzie pulsometr zawsze wskazuje 75.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Według mnie wszystkie te ekstremalne warotści tętna wynikają ze zbyt bliskiej integracji między zawodnikami. Po prostu niekodowane nadajniki wysyłają sygnał a odbiornik zbiera i sumuje wszystko co do niego doleci z okolicy. I dlatego jak staneliśmy do zdjęcia z panem Antonim to pododawało Ci Deck tętno Twoje i sasiadów. A sigma w bufor z tętnem maksymalnym wrzuca wszystko a nie tylko z tego okresu gdy był włączony pomiar. To mozna sprawdzić bo jak sie chwile połazi w nadajniku i wcale nie włącza pomiaru to na hrmax pojawi się już jakiś wynik. Dlatego jeśli sie startuje w grupie z niekodowanym nadajnikiem (te nadajniki polara i sigmy sa kompatybilne) to szansa na atak serca jest spora. A tak zeby podważyć własne wywody to ja skończyłem Agrykole z maksymalnym chyba183 czyli niziutko bo jak wbiegłem na stadion to własnie kończył bieg zawodnik przedemną no i finisz był ale nie tak mocny jak by był gdybym mógł jeszcze kogoś dogonić. Normalnie jak pobiegnę tak, ze mocniej nie mogę zawsze wychodzi 196 i to jest to samo co z różnych wzorów obliczeniowych wychodzi.
biec goniąc marzenia
- grubcio
- Zaprawiony W Bojach
no już jestem spokojniejszy. dzieki za wyjasnienia.
podwójnie - raz dzieki waszym informacjom - dwa - znowu zaczelo mi spadac tetno w trakcie biegu. a to już dobry znak
podwójnie - raz dzieki waszym informacjom - dwa - znowu zaczelo mi spadac tetno w trakcie biegu. a to już dobry znak
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Shi Long kuang
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Romek.
Sprawa chyba nie jest jeszcze przegrana
Wymaga to trochę przygotowań organizacyjnych.
Deck jest widzę ostatnio dosyc zajęty, inni "prowodyrzy" też, ale spróbujemy jeszcze.
Na pewno będziesz wiedział jak będziemy mieli to robić.
Sprawa chyba nie jest jeszcze przegrana
Wymaga to trochę przygotowań organizacyjnych.
Deck jest widzę ostatnio dosyc zajęty, inni "prowodyrzy" też, ale spróbujemy jeszcze.
Na pewno będziesz wiedział jak będziemy mieli to robić.