Odrętwienie twarzy.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam 19 lat, biegam od kilku mięsięcy, dziś robiłem 30 minut + 10 minut interwałów, było cholernie duszno ale poszło mi nieźle, poszedłem do domu normalnie, chociaz bolały mnie troche zatoki i po paru minutach strasznie zdrętwiała mi twarz. Z rok temu pamiętam, ze po bieganiu np na wf drętiwały mi czasem ręce, ale dzisiaj to było naprawdę mocne, twarz mi się niemal sparaliżowała, zwłaszcza okolice warg, przyjęły jakby inny wyraz. Trwało to wszystko może 3 minuty ale cholernie się wystaraszyłem. Z czego to się może wziąć? Diete mam w miare zróżnicowną, choć od paru miesięcy jem dużo mniej (nie głodzę się, po prostu nie podjadam i nie jem słodyczy, schudłem z 82 na 74) ale pije witaminy rozpuszczalne. Z czego to się mogło wziąć? Za duży upał, za duży wysiłek, za mało witamin?
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
to najprawdopodobniej mikro urazy ktore umiejscawiaja sie w segmentach szyjnych kregoslupa,lup bezposrednie podraznienie po treningu polecam pocwiczyc miesnie obreczy barkowej i najpierw badanie kregoslupa.Jesli bylo naprzyklad tak ze okolice ucha byly mokre i to miejsce zostalo przewiane to dochodzi od kilku dniowego -do paru tygodni podraznienia [czyli odretwienia paralizu] ale to raczej nie u Ciebie jak opisales,pozdrawiam