CEP Compression Running socks

myszek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Proszę o info gdzie w Katowicach lub okolicy mozna w sklepie kupić CEP
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na chwilę obecną to ze stacjonarnych sklepów w Katowicach nie ma jeszcze. CEPy na pewno (jeśli chodzi o coś bliższego) są w w Warszawie w Centrum Biegowym ERGO, Jacek Biega.
Wrocław: Run Planet,
Zielona Góra: Run Planet
myszek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A czy dla prawidłowego doboru rozmiaru wystarczy tylko sam obwód łydki i który rozmiar wybrać jak jest on na granicz dwóch rozmiarów III i IV (38 cm)
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, ważny jest obwód łydki. Stopki są bardzo elastyczne i nie ma problemu z rozmiarem buta. Jednak, żeby właściwy stopień ucisku odpowiadający drugiej klasie medycznej był zapewniony ważny jest obwód łydki. Łydkę mierzymy w najszerszym miejscu, na stojąco, nie napinając mięśni. W przypadku gdy jesteśmy na pograniczu rozmiaru III i IV ważne jest kiedy ten pomiar był dokonywany ( wieczorem zwykle nogi są już lekko opuchnięte i nabrzmiałe)Najlepiej mierzyć w takim wypadku z rana po przebudzeniu i obie nogi dla porównania. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to wal śmiało na prv.
pozdrawiam
myszek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dięki Eddie
Mam trochę wątpliwości, bo nigdy nie płaciłem tyle za skarpetki, ale chyba spróbujęz rozmiarem III. Łydkę mierzyłem z rana, teraz sprawdziłem jeszcz raz i jest tak samo (38 i 38,5). Co do samych skarpet to nie wiem czy rozwiążą mój problem, ale zauważyłem że od kiedy zacząłem regularnie biegać około 40-50 km/ tydz. to po całym dniu chodzenia w butach (ok. 12 godzin - nie na treningu ale np w pracy) mam opuchnięte kostki. Wcześniej nie miałem takich problemów, Mam nadzieję że skarpety poprawią krążenie i ograniczą mikrourazy i będzie po sprawie.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, śmiało bierz rozmiar III męski.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W najbliższy weekend w Grodzisku odbędzie się po raz kolejny super impreza "Półmaraton Słowaka". Wszystkich serdecznie zapraszamy. Tym razem CEP oferowane będą na stoisku naszego zaprzyjaźnionego sklepu Run Planet.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z racji tego, że wystawiamy się ze stoiskiem podczas targów Kielce Sport - Lato, otrzymaliśmy do rozdania około 20 darmowych wejściówek na targi. Jeśli się ktoś wybiera na targi i ma ochotę na darmowy wjazd to proszę o kontakt, chętnie się podzielę biletami
ps. Oczywiście zapraszamy do odwiedzenia nas na targach!
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W najbliższy weekend dokonujemy rzeczy niemożliwych i pojawiamy się jednocześnie na expo przed Maratonem Wrocławskim (razem na stoisku z Breakloosem) oraz w Krynicy z okazji festiwalu biegowego - a jak wiadomo rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki, cuda zajmują nam chwilkę czasu
Serdecznie zapraszam wszystkich do wzięcia udziału w którejś z imprez i odwiedzenia nas!
Awatar użytkownika
Herflick
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Eddie mam pytanie. Dziś pierwszy raz pobiegłem w CEP (obwód łydki 43-44) rozmiar IV.
Z początku czułem ucisk jakbym miał ciągle napięte mięśnie. Przy wolnym biegu wszystko było ok, kiedy przyspieszyłem do 4:40 nogi bardzo szybko zaczęły mi drętwieć, szczególnie stopy. Zwalniałem do truchtu niemalże w miejscu (tak bolało) i nie przechodziło. Marsz - ból minął więc powoli rozpędzając się znowu przy szybszym biegu drętwienie i ból .. znowu stop.... odeszło i wolnym tempem 6:30 bez dolegliwości wróciłem do domu lekko poddenerwowany z debiutu CEP.
Jakiś pomysł jak temu zaradzić?
gg: 212072
Obrazek
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo dziwne masz objawy. Pytanie czy nie masz może jakiś problemów zdrowotnych, ostatnim razem gdy słyszałem o czymś podobnym to osoba ta miała cukrzycę. Odzieży kompresyjnej nie mogą używać osoby chore na cukrzycę czy miażdżycę. Polecam kontrolnie sprawdzić się u lekarza jednak z nogami bo objawy masz co najmniej niepokojące.
Awatar użytkownika
Herflick
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miałem problem z drętwiejącą stopą po 20minutach zaraz na początku kariery biegowej ale pisano że to częste i samo przechodzi tak też się stało.

W piątek mam zaplanowane 8km, wrzucę skarpety i dam znać.
gg: 212072
Obrazek
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli miałeś już wcześniej z tym problem to definitywnie polecam iść do lekarza. Nie ma sensu się męczyć i robić nic na siłę. Jesteś drugim przypadkiem jaki poznałem, który ma problem z odzieżą kompresyjną CEPa - poprzednim była osoba o której wspomniałem, która sama przyznała że ma cukrzycę. Gdybyś był z Poznania to bym mógł kilku specjalistów polecić ale w Łodzi niestety nie znam ani lekarzy ani fizjo.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy sa juz dostepne rajtuzy na miare (41 wymiarow)?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W europie jeszcze technologii "clone" nie ma. Obecnie amerykanie testują to u siebie tylko i jak temat chwyci (a z tego co mówili chwycił bardzo) zostanie przeszczepiony na grunt europejski :)
ODPOWIEDZ