Pierwszy pulsometr dla laika

1337
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Biegam od około 2ch lat z przerwami , ostatnio regularnie 3-5x w tygodniu , jak na razie jest to na takiej zasadzie , że wybiegam z domu i biegnę przed siebie i jak czuję , że już powoli nie daje rady to wracam do domu.
Mój osobisty rekord to jak na razie 1,5h ciągłego biegu bez zatrzymywania się dość dobrym tempem i 2min 45sec na 1km , nie robię żadnych planów treningowych ani interwałów itp.
Ostatnio zainteresowałem się kupnem jakiegoś "zegarka" , problem w tym tylko , że kompletnie się na tym nie znam.
Chciałbym , żeby pokazywał mi aktualne tętno oraz to ile przebiegłem do tej pory kilometrów , przydatna była by też możliwość synchronizacji z PC i przesyłania na zegarek jakiś ustawień na dany trening.
Nie wiem na jakiej zasadzie działa mierzenie dystansu w większości pulsometrów bo to chyba odbywa się przez GPS ale najtańszy pulsometr z GPSem jaki znalazłem kosztuje ponad 500zł , ja chciałbym coś do max. 200zł.
Są dostępne pulsometry , które oferują takie funkcje za taką cenę?
Będę wdzięczny za pomoc :)
PKO
Awatar użytkownika
Stormrider
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0h37min15sek
Życiówka w maratonie: 3h05min32sek

Nieprzeczytany post

Za 200zł, z pomiarem odległości raczej nie znajdziesz, chyba że jakąś używkę. Czujnik do pomiaru dystansu i prędkości, nakładany na but, współpracujący z Polarem, kosztuje ponad 300 zł. GPS podobnie.
10k- 00:35:06 Poznań Maniacka 10, 2017 r.
HM - 01:19:45 Poznań Półmaraton, 2017 r.
M - 02:58:20 Poznań Maraton, 2016 r.
1/4 IM - 02:19:14 Ośno Triathlon Weekend 2016 r.
1/2 IM - 05:00:44 Super League Triathlon Poznań 2018 r.
1337
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok , czyli w takim razie ile trzeba minimum wyłożyć na pulsometr z pomiarem odległości?
Awatar użytkownika
mambiałebuty
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

1337 pisze:Ok , czyli w takim razie ile trzeba minimum wyłożyć na pulsometr z pomiarem odległości?

...a masz może smartfona z Androidem albo iPhona?
pełno tego teraz za zyla można se sprawić, a jak byś miał albo se sprawił to by było po sprawie bo jest kilka, kilkanaście programów, które to robią i są darmowe.Potem synchro robić z darmowym kontem.
Awatar użytkownika
Kamas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mambiałebuty pisze:...a masz może smartfona z Androidem albo iPhona?
A czemu aż tak? Mam Nokię na symbianie z GPSem i używam Endomondo
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ