Początkowe zafascynowanie i ... Maraton :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
MBSosnowiec
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 05:05:49

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=22435 - kiedy pisałem tego posta dopiero zaczynałem biegać ,

a po 4 miesiącach dokładnie od 11.09.2011 jestem w gronie Maratończyków , dobiegając na linie mety 29 Wrocławskiego Maratonu z czasem netto 5:05:49. Szczęścia które przepełniało mnie w momencie otrzymania medalu za ukończenie tego dystansu - nie da się opisać .

Pisze ten post już od godziny , bo sam już nie wiem co w nim zamieścić ,
chciałbym opowiedzieć Wam moją historie od samego początku ,gdy biegałem w trampkach i zwykłych spodenkach ,
chciałbym dać rady tym którzy zaczynają biegać , bo wiem jak sam potrzebowałem pomocy na początku,
chciałbym każdego zachęcić do biegania , bo podczas treningu człowiek czuje się wolny , a każdy progres to wielkie szczęście ,
chciałbym zachęcić wszystkich do dbania o siebie i o swoje zdrowie , mi bieganie pozwoliło zerwać z nałogiem palenia .

Jeżeli ma ktoś jakieś pytania albo mogę jakoś pomóc to śmiało :) Odpisze zarówno na komentarze jak i prywatne wiadomości .
Pozdrawiam , Mateusz .
PKO
Awatar użytkownika
biegaczamator
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To szacunek Panie Maratończyku. Szybko się zdecydowałeś na ten maraton. Ja startuje w krótszych biegach, zazwyczaj 10 km i o maratonie jeszcze nie myślę. Biegam od lutego tego roku, i dopiero w przyszłym roku planuje wystartować w pierwszym półmaratonie w Bytowie. Mam nadzieję, że motywacji wystarczy, żeby trenować przez zimę. Gratuluje i wytrwałości życzę :taktak:
Od tysięcy lat wszystkim cywilizacjom, kulturom i religiom, wielkim wojnom i rewolucjom, najwybitniejszym ludziom na świecie zawsze towarzyszy bieganie. Bieg to życie. Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz.
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gratuluję i zazdraszczam :zero:
Ja w nieco prawie rok od rozpocząecia biegania przebiegłem najpierw 10 km w biegu ulicznym a potem półmaraton - niedwano w Pile. O maratonie narazie nie myślę, nie ukrywam, że w półmaratonie dostałem w kośc i jak stanąłem na mecie to nie wyobrażałem sobie żeby przebiec jeszcze raz ten dystans... ale bankowo, że zaatakuję dystans maratoński, tylko nie wiem jeszcze kiedy
roswellek0087
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 2h05min49s

Nieprzeczytany post

witam :)
gratuluję jak najbardziej chociaż sam w tym momencie wiem, że ten dystans ponad 42 km jest dla mnie nie do zdobycia:)
tak jak mój poprzednik 04.09.2011r wziąłem udział w moim 1 w życiu półmaratonie...i udało mi się go ukończyc i faktycznie w trakcie biegu zastanawiałem się: po co ? dlaczego to robię? na linii METY wiedziałem:) uczucie skończenia czegoś takiego jest nie do opisania, toteż mogę się tylko domyślac jak było po całym :) mam nadzieję że czas chęci i motywacja dopiszą i kiedyś będę mógł napisac że przebiegłem MAARATON :)

pozdrawiam,
Mariusz :)
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

i ja wpadam z gratulacjami
super :)
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wow, staż biegowy mamy prawie taki sam, a ja po 10 km treningu nie mogę uwierzyć w to, że niektórzy są w stanie przebiec jednorazowo jeszcze 4 razy tyle... gratuluję, przede wszystkim odwagi i samozaparcia!
Compadre
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:55
Życiówka w maratonie: 3:30:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratulacje, Mateusz! Twoje osiągnięcie robi wrażenie skoro tak krótko biegasz...
Ja mam podobny staż chociaż w sumie troszeczkę krótszy i jeszcze na Maraton się nie rwę :oczko: ale planuję wystartować w Półmaratonie Warszawskim (01.04.2012)
Powodzenia w dalszej walce na treningach :hej:
mort
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przyjmij też gratulacje ode mnie.
Ja na razie pół-maratonik zaliczyłem, możę za rok/dwa zdecyduje się na maraton (najpierw muszę kolana wzmocnić).
Jeszcze raz gratulacje, i dalszych sukcesów życzę, nie tylko biegowych, ale i życiowych.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ