MW 2011 - grupa 4:45

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Fasolka
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie! :usmiech: Wreszcie udało mi się zarejestrować na tym forum. A czas po temu najwyższy, bo do MW zostało już tylko 17 dni. To naprawdę niewiele.

Będę miała przyjemność poprowadzić w tym roku na Maratonie Warszawskim grupę na czas 4:45 brutto. I mam nadzieję, że będzie to DUŻA grupa!

Dla kogo jest ta grupa?
Dla wszystkich chętnych! Pewnie pobiegnie w niej kilku debiutantów, ale też i tych, którzy będą chcieli poprawić swój czas, a znajdą się i tacy, którzy po prostu pobiegną w spokojnym dla siebie tempie tylko dla przyjemności przebiegnięcia kolejnego maratonu. Wszystkich Was, którzy mają ochotę się przyłączyć serdecznie zapraszam! :usmiech:

Co więcej?
Jeśli macie jakieś pytania przed startem, to pytajcie. Postaram się na nie odpowiedzieć najlepiej jak potrafię i zachęcić Was do startu (choć wierzę, że chęci są, tylko może jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła). Piszcie więc i pytajcie.

Co na trasie?
Będzie może trudno, ale na pewno sympatycznie. Trasa jest nowa i ma być szybsza niż do tej pory. Postaram się znów przygotować dla Was ciekawe informacje o miejscach, obok których będziemy przebiegać - wtedy czas płynie trochę szybciej, a biegacze spoza Warszawy może dowiedzą się czegoś nowego i ciekawego o moim mieście.

Kim jestem?
Prowadziłam już grupę na MW w 2009r., też na czas 4:45, a w lipcu na taki sam czas debiutanta. W obu przypadkach się udało! :usmiech: Podobnie jak dwa lata temu, tak i w tym roku wspomagać na trasie będzie mnie Jarek. Z góry dziękuję! :usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Hej. Debiutuję w maratonie i prawdopodobnie spotkamy się na starcie. Czy docelowym tempem biegu będzie 6'45"? Czy przewidujesz bieg ciągły czy może także marsz?
Awatar użytkownika
Jarek67
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak jak Asia napisała, też planuję pobiec na 4:45. Super będzie w takiej grupie pobiec :taktak:
Fasolka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:Hej. Debiutuję w maratonie i prawdopodobnie spotkamy się na starcie. Czy docelowym tempem biegu będzie 6'45"? Czy przewidujesz bieg ciągły czy może także marsz?
Witaj! :usmiech: Mam nadzieje, że to "prawdopodobnie" wkrótce zamieni się na "z całą pewnością" :oczko:

I już odpowiadam. Biegniemy na 4:45 brutto. Teoretycznie jest to 6;45/km. Ale w praktyce jest nieco inaczej. Czas brutto oznacza, że musimy na trasie nadrobić czas, który stracimy od strzału statera do dobiegnięcia do linii startu. Nie wiem jak będzie w tym roku, ale dwa lata temu, mieliśmy ok. 5 minut straty na starcie, które stopniowo (bardzo) nadrabialiśmy. A to oznaczało, że biegliśmy przez dość długi czas nieco szybciej. Dodatkowo zawsze zwalniamy przy punktach odżywiania, żeby spokojnie wszyscy mogli się napić i coś zjeść, więc to też jest pewna strata w stosunku do planowanego tempa. Ale tak, czy inaczej będziemy nadrabiać stopniowo i nasze tempo nie powinno być szybsze niż jakieś 6:40/km, może z chwilowym 6:35/km, ale tego wolałabym unikać. Spróbuję to wszystko jeszcze poprzeliczać. Na pewno postaram się Was prowadzić w miarę równym tempem i motywować po drodze do jego utrzymania :usmiech: Raczej nie przewiduję maszerowania, poza mocniejszym zwalnianiem przy punktach odżywiania. Wtedy zmiany tempa byłyby zbyt duże i myślę, że dla niektórych to mogłoby być za trudne.
To chyba tyle. Do zobaczenia! :usmiech:
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to już szukam baloników na 4:45, dzięki za info. I wszystkie Jarki to porządne chłopaki :hej: (ja też Jarek)
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:47
Życiówka w maratonie: 4:23

Nieprzeczytany post

Witam ...

Generalnie planuję zmieścić się w 4:00 - 4:15 ... ale jako debiutant mam dużo respektu dla tego dystansu i nic się nie stanie jak skończę w waszej grupie :)

Tak czy siak ... powodzenia i do zobaczenia na starcie :)

Arek
Generator Planów Treningowych : http://www.gpt24.com
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dawaj z Nami od samego początku :spoczko: przy 33K skoczymy na piwo!
Fasolka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

arkadiuszkrol pisze:Witam ...

Generalnie planuję zmieścić się w 4:00 - 4:15 ... ale jako debiutant mam dużo respektu dla tego dystansu i nic się nie stanie jak skończę w waszej grupie :)

Tak czy siak ... powodzenia i do zobaczenia na starcie :)

Arek
Ja Ci życzę jak najlepiej i pokonania trasy jak najszybciej :usmiech: Ale oczywiście miło nam będzie jak do nas dołączysz... niezależnie od kilometra :usmiech: Może być nawet tuż za metą, jak będziesz już przebrany i po prysznicu, a my wpadniemy akurat zziajani i zmęczenie, ale baaardzo uśmiechnięci :usmiech:
Fasolka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W ciągu ostatnich dwóch dni kolejne osoby na różne sposoby zgłosiły się do biegania z nami w grupie. A to oznacza, że nie będzie nas wcale tak mało! :usmiech:
nat_nat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To bedzie mój debiut. Biegne z Wami;)
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biorąc pod uwagę lekkie problemy z kolanem i braki w ostatnich wybieganiach zweryfikowałem swoje plany dotyczące czasu.

Biegnę z wami od początku .. spokojnie i z pełnym relaksem :)

Będzie co poprawiać za rok :)

Gdzie i kiedy się zbieramy ?. Będę w Warszawie w piątek wieczorem (23.09).
truchcikOlsztyn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:38
Życiówka w maratonie: 5:07

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

skoro nie ma pacemakerów na 5:50, to spróbuję Wam dotrzymać kroku jak najdłużej :usmiech: I chętnie posłucham ciekawostek o Warszawie. To oczywiście mój debiut na tym szalonym dystansie, po dwóch przetruchtanych półmaratonach.

Pozdrawiam,

Przemek
Fasolka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

arkadiuszkrol pisze:Biorąc pod uwagę lekkie problemy z kolanem i braki w ostatnich wybieganiach zweryfikowałem swoje plany dotyczące czasu.

Biegnę z wami od początku .. spokojnie i z pełnym relaksem :)

Będzie co poprawiać za rok :)

Gdzie i kiedy się zbieramy ?. Będę w Warszawie w piątek wieczorem (23.09).
Po pierwsze - mam nadzieję, że z kolanem to nic poważnego i dojdziesz do formy. Daj mu odpocząć, smaruj, rób "lodowe" okłady (najlepiej żelowe) i wzmocnij mięśnie, które stabilizują staw kolanowy (przez te niecałe dwa tygodnie powinno się udać, jeśli na ćwiczenia poświęcisz 5-10min. dziennie; gdybyś nie miała pomysłu na takie ćwiczenia daj znać).
Po drugie - mimo wszystko bardzo się ciesze, że pobiegniesz z nami! :usmiech:

Co do spotkania (to informacja zdecydowanie dla wszystkich zainteresowanych) to w sobotę, 24.09, o 17:30 jest prezentacja pacemakerów, a potem czas na spotkania z grupami. Jeśli macie ochotę na takie spotkanie, to serdecznie Was zapraszam! :usmiech:
truchcikOlsztyn pisze:Witam wszystkich,

skoro nie ma pacemakerów na 5:50, to spróbuję Wam dotrzymać kroku jak najdłużej :usmiech: I chętnie posłucham ciekawostek o Warszawie. To oczywiście mój debiut na tym szalonym dystansie, po dwóch przetruchtanych półmaratonach.

Pozdrawiam,

Przemek
Hurra! Kolejny uczestnik naszej grupki! :usmiech: Pęczniejemy! :usmiech:
Na 5:50 to ja się nie podejmuję prowadzić, ale damy radę (a Ty z nami) na 4:45 :usmiech:

I ostatnie na dziś:
spróbuję w najbliższym czasie napisać Wam parę zdań "technicznych" przed startem. Ale jak macie jakieś pytania, czy wątpliwości, wszystko jedno duże, czy małe, poważne, czy niekoniecznie, to piszcie.
Fasolka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nat_nat pisze:To bedzie mój debiut. Biegne z Wami;)
Oppss! :echech: Przepraszam, że "zgubiłam" Twoją deklarację wstąpienia w nasze szeregi. Już się poprawiam - witaj nat_nat! :usmiech:
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fasolka pisze: Po pierwsze - mam nadzieję, że z kolanem to nic poważnego i dojdziesz do formy. Daj mu odpocząć, smaruj, rób "lodowe" okłady (najlepiej żelowe) i wzmocnij mięśnie, które stabilizują staw kolanowy (przez te niecałe dwa tygodnie powinno się udać, jeśli na ćwiczenia poświęcisz 5-10min. dziennie; gdybyś nie miała pomysłu na takie ćwiczenia daj znać).
Robię okłady, smaruję na noc, końcowa faza kąpieli zimną wodą :) ... już jest lepiej ...
W niedzielę po rozgrzewce zrobiłem spokojnym tempem 9km.
Podczas biegu zero bólu. Pojawił się dopiero po zakończonym treningu.
Miałem problem wejść po schodach.
Dziś już nie czuję żadnego bólu ale nie zaryzykuję biegania.

Jak znasz przykładowe ćwiczenia to poproszę :)

Do zobaczenia w sobotę przed 33MW.

Arek
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, 13:40 przez arkadiuszkrol, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ