XXII Nocny Bieg Uliczny Solidarności - Rzeszów 3.IX.2011 6km

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
christophor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Po moim zeszłotygodniowym debiucie w Biegu o Skarb Portiusa w Krośnie (pisałem w innym wątku) tym razem już jako "zaprawiony w boju":-) (na razie jednym) zawodnik wystąpiłem w kolejnym - jak temacie. Impreza połączona z akcją "Tak dla transplantologii", rywalizacja na w różnych kategoriach i dystansach (w tym zawodnicy na wózkach inwalidzkich i po przeszczepach) + bieg open na 6 km. Widok dorosłych i dzieci na wózkach (1500 m) i zawodnika o kulach (open - 6 km) zmagających się można powiedzieć podwójnie zapada głęboko w pamięć.
Po raz drugi obiecuję serię zdjęć z imprezy na Picasie, jak tylko uporam się z obróbką.
Wyników oficjalnych jeszcze nie ma, ale coś czuję że jest progres :hej:
PKO
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Czekam, czekam :) Niestety ja nie mogłem w tym roku wystartować - kontuzja pachwiny - ale jestem bardzo ciekawy jaki był przebieg imprezy i biegu open.
stachoo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:22

Nieprzeczytany post

Ja pierwszy raz uczestniczyłem w tym biegu. Biegam dopiero od kilku miesięcy. Było bardzo fajnie. Lekki tłok na początku, bo podobno biegło na 6KM ponad 230 osób. Również czekam na te zdjęcia.
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W takiej samej sytuacji byłem rok temu i to był mój pierwszy start (właśnie w Rzeszowie) :taktak:
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie obejrzałem fragment w TVP Rzeszów - biegło ponad 230 biegaczy. Powtórka dzisiaj o godz. 21.45 a od jutra w necie: http://www.tvp.pl/rzeszow/informacja/aktualnosci
Andrzej C
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 33:57
Życiówka w maratonie: 2:55:11

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za link. W tamtym roku zająłem 5 m. w swojej grupie, a w tym z takim czasem zająłbym 3-cie :chlip: Idę jutro do lekarza - może pomoże wyleczyć dolegliwość i wreszcie zacznę przygotowania na 2012 r. :wrrwrr:
Andrzej C
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

augan pisze:Dzięki za link. W tamtym roku zająłem 5 m. w swojej grupie, a w tym z takim czasem zająłbym 3-cie :chlip: Idę jutro do lekarza - może pomoże wyleczyć dolegliwość i wreszcie zacznę przygotowania na 2012 r. :wrrwrr:

W tym roku trasa była trochę inna - garmin pokazał 5,9km, a rok temu 5,6
stachoo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:22

Nieprzeczytany post

To dobra informacja. Mój garmin też pokazał tylko 5.89km. a już myślałem, że trochę skróciłem trasę.
christophor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Obiecane zdjęcia z biegu. Zapraszam pod link:
https://picasaweb.google.com/krzysu.lit ... qius8ubmgE
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W tym roku trasa była trochę inna - garmin pokazał 5,9km, a rok temu 5,6[/quote]

A konkretnie to jaki Garmin. Ja mam Forerunner 101 (typowy pod bieganie i rower) i w tamtym roku wskazał mi 5900 m. Mniejsze wskazanie od założonej trasy tłumaczyłem tym, że było 3 okrążenia i na każdym z nich poprzez to, że biegacze skracali wytyczoną trasę ścinając wiele skrętów po chodnikach, to w efekcie oszczędzali około 30 m na 1 okrążeniu.
Andrzej C
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

augan pisze:
W tym roku trasa była trochę inna - garmin pokazał 5,9km, a rok temu 5,6
A konkretnie to jaki Garmin. Ja mam Forerunner 101 (typowy pod bieganie i rower) i w tamtym roku wskazał mi 5900 m. Mniejsze wskazanie od założonej trasy tłumaczyłem tym, że było 3 okrążenia i na każdym z nich poprzez to, że biegacze skracali wytyczoną trasę ścinając wiele skrętów po chodnikach, to w efekcie oszczędzali około 30 m na 1 okrążeniu.[/quote]

Garmin 305. Trasa z pewnością w zeszłym roku była krótsza, a dystans podany przez organizatora jest tylko orientacyjny. :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ