Pierwszaki w Maratonie po Półmaratonie ilu nas ?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:Heja!
Mam pytanko co do trasy! Orientuje sie moze ktos czy na trasie MW są jakieś długie lub ostre podbiegi? Czy ten podbieg na ok 20km jest dlugi a plaski? Czy moze krotki a intensywny? I czy sa na pozostalej czesci trasy jakies podbiegi? Z gory dzieki za wszystkie informacje:)
Pozdrawiam i dozobaczenia na trasie:)! nr 1534 :D
Hej,
przesyłam Wam linka do mapy trasy maratonu, tam z boku zaznaczony jest profil trasy.
http://www.maratonwarszawski.com/files/ ... line_0.pdf
Jedyny większy podbieg znajduje się ok. 20 km (wypada to na ulicy Arbuzowej). Potem będzie kilka kilometrów z górki, która pomoże pokonać nam 30 km, a dalej już względnie płasko :)
pozdr.
Dorota
Numer startowy na MW2011 : 1881
PKO
Awatar użytkownika
clontraf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:15
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej

Jednak nie dotrę na 9:00 w niedzielę do łazienek.
Jutro robimy z kolegami z pracy imprezę, więc w niedzielę do południa to pewnie będę umierał z innego powodu niż przebiegnięcie 30-kilku kilometrów.

Udanego niedzielnego treningu życzę i do zobaczenia na MW.

Pozdrawiam
Piotrek
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:38:25
Życiówka w maratonie: 3:19:07

Nieprzeczytany post

kolego, albo maraton, albo wóda... chyba że traktujesz maraton nie na poważnie, a tylko dla szpanu, że przebiegłeś...
Obrazek
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Maciej_J pisze:kolego, albo maraton, albo wóda... chyba że traktujesz maraton nie na poważnie, a tylko dla szpanu, że przebiegłeś...
Prosimy o niemoralizowanie :) Każdy ma inne powody do biegu w maratonie i każdy ma do tego prawo ;)
pozdrawiam,
dk
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

oki:) dzieki za wszystkie info dotyczace trasy! pozdrawiam i zycze udanych przygotowan w ostatnich tygodniach:)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
Artur-3456
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Omalanga pisze:
Maciej_J pisze:kolego, albo maraton, albo wóda... chyba że traktujesz maraton nie na poważnie, a tylko dla szpanu, że przebiegłeś...
Prosimy o niemoralizowanie :) Każdy ma inne powody do biegu w maratonie i każdy ma do tego prawo ;)
pozdrawiam,
dk
...godny podziwu rozsądek :taktak:
Szkoda Clontraf, że nie dotrzesz do nas.
Może ktoś będzie miał ochotę jeszcze z nami się przebiec
- nie będą to przelewki bo tak chyba ze 34 km od Łazienek
do mety wychodzi ale razem DAMY RADĘ!
Zapraszam chętnych!
...odnaleźć słońce we wszystkim co robisz!
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:) zapomnialem jeszcze zapytac o jedno;) Macie moze jakis sposob w miare komfortowy na transport w czasie biegu jakis zeli czy batonow? Co sadzicie o przyczepieniu do siebie jakimis plastrami np do reki? Czy poprostu lepiej zglosic je w biurze olimpijskim przed zawodami i dac je na stol zeby ci podali na danych punktach odswierzenia? <choc sadze ze przy takiej masowce bo juz nas jest ponad 5tys osob:) bedzie zamieszanie na stolach i moze to wypasc kiepsko>? Co o tym sadzicie?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
fotoartysta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50 minut

Nieprzeczytany post

Hello!

Co do żeli do sam się zastanawiam jak je zabrać. Co sądzicie o tym?

Link: http://www.decathlon.com.pl/PL/pas-na-n ... 59904511/#

Wygląda w miarę solidnie a 20zł to nie tak dużo. Jeżeli ktoś używał czegoś podobnego to proszę podzielić się wrażeniami :).

Edit.:
Chciałem się jeszcze dopytać jak wygląda kwestia toalet na trasie. Czy każda zaopatrzona jest w papier toaletowy? :bum:.
You Make What You Measure
by Paul Graham
krzysiek86r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:57
Życiówka w maratonie: 3:31:17

Nieprzeczytany post

biegnie ktoś na 3:20?

będę próbował życiówkę z Krakowa o 8min poprawić :).

w Krakowie pierwszą połowę zacząłem w około 1:41 - druga w 1:47 - sił brakło.
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:47
Życiówka w maratonie: 4:23

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze::) zapomnialem jeszcze zapytac o jedno;) Macie moze jakis sposob w miare komfortowy na transport w czasie biegu jakis zeli czy batonow? Co sadzicie o przyczepieniu do siebie jakimis plastrami np do reki? Czy poprostu lepiej zglosic je w biurze olimpijskim przed zawodami i dac je na stol zeby ci podali na danych punktach odswierzenia? <choc sadze ze przy takiej masowce bo juz nas jest ponad 5tys osob:) bedzie zamieszanie na stolach i moze to wypasc kiepsko>? Co o tym sadzicie?
Zaopatrzyłem się w nerkę. Posiada mocowanie na bidon i dwie większe kieszonki na żele, batonik czy co tam kto woli :).
Trochę trwało zanim się do niej przyzwyczaiłem .. a raczej do sposobu zapięcia żeby nie przeszkadzała :)

Pozdrawiam i życzę spokojnych ostatnich długich wybiegań :)

P.S.
Omalanga nie zapomnij zabrać jutro ze sobą Garmina :) :) :)
Generator Planów Treningowych : http://www.gpt24.com
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

arkadiuszkrol pisze:
panucci10 pisze::) zapomnialem jeszcze zapytac o jedno;) Macie moze jakis sposob w miare komfortowy na transport w czasie biegu jakis zeli czy batonow? Co sadzicie o przyczepieniu do siebie jakimis plastrami np do reki? Czy poprostu lepiej zglosic je w biurze olimpijskim przed zawodami i dac je na stol zeby ci podali na danych punktach odswierzenia? <choc sadze ze przy takiej masowce bo juz nas jest ponad 5tys osob:) bedzie zamieszanie na stolach i moze to wypasc kiepsko>? Co o tym sadzicie?
Zaopatrzyłem się w nerkę. Posiada mocowanie na bidon i dwie większe kieszonki na żele, batonik czy co tam kto woli :).
Trochę trwało zanim się do niej przyzwyczaiłem .. a raczej do sposobu zapięcia żeby nie przeszkadzała :)

Pozdrawiam i życzę spokojnych ostatnich długich wybiegań :)

P.S.
Omalanga nie zapomnij zabrać jutro ze sobą Garmina :) :) :)
Też biegam z pasem w którym jest mocowanie na bidon i są kieszonki na odżywki. Z własnego doświadczenia wiem, że "pici to trza umić", a niestety z plastikowych kubeczków rozdawanych na punktach większość płynu ląduje mi na koszulce :smutek: Poza tym mając przy sobie bidonik mogę złapać łyczek lub dwa wtedy kiedy chce mi się pić, a nie tylko wtedy kiedy dobiegam do "wodopoju".
Obrazek
redScarab
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45'

Nieprzeczytany post

Czy mógłbym prosić osoby, które biegały już maraton o informacje jak kształtowało się u nich tętno (%HRmax) na poszczególnych odcinkach. Tętno podawane przez kalkulatory znam ale ciekawią mnie rzeczywiste wartości i jak ono się zmienia w trakcie biegu.
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:47
Życiówka w maratonie: 4:23

Nieprzeczytany post

Po ostatnim długim wybieganiu jestem lekko podłamany ... miało być 30km ale po 24km musiałem odpuścić przez prawe kolano.
Teraz czeka mnie parę dni bez treningu i zobaczę co i jak.
Najważniejszy 33MW.
Generator Planów Treningowych : http://www.gpt24.com
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

My dzisiaj zrobiliśmy prawie 31 km. Poniżej linki do trasy, ale nie sugeruj się nimi za bardzo, bo raz przegadaliśmy skręt (Gagarina), innym razem nie mogliśmy znaleźć ulicy - Arbuzowej, generalnie czasami trochę kluczyliśmy, no i co najmniej kilkanaście razy staliśmy na światłach...
http://connect.garmin.com/activity/111759289
http://connect.garmin.com/activity/111759326
http://connect.garmin.com/activity/111759358

Garmin mnie dzisiaj wkurzył bo chciałam sprawdzić jak będzie jak pobiegnę tempem 6 min/km, ale on pokazywał jakieś dziwaczne tempo - 11 lub 12... Dwa razy w nim sprawdzałam czy na pewno mam ustawione tempo a nie prędkość - dlatego trasa poszatkowana na 3 części - ale wszystko było w ustawieniach OK. Dopiero po zrzucie danych przekonałam się jakim tempem biegłam - do tej pory nie wiem o co cho? Macie jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aha, dzisiaj na trasie pierwszy raz w życiu spróbowałam żelu energetycznego, około 22 km. Żel firmy SiS - Isotonic energy gel o smaku owoców tropikalnych - super sprawa - smakowało jak kisiel, no po prostu pyszności. Wiem już że to będzie dla mnie cel motywujący na 25ty kilometr :) Drugi wciągnę pewnie około 35 km.

I jeszcze smak jabłka po tych 31 km - BEZCENNY! Nigdy w życiu nie smakowało mi tak bardzo i było fantastyczną nagrodą po biegu - zimne i soczyste - na pewno wezmę kilka na maraton, żeby zjeść już po :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ