II Bałtycki Maraton po plazy

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej
Moze ktos z biegania bedzie???! z 3 city ???
ja bede zobaczymy jak debiut wypadnie???
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
PKO
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Crazyfly pisze:Hej
Moze ktos z biegania bedzie???! z 3 city ???
ja bede zobaczymy jak debiut wypadnie???
pzdr
No to parę słów o tym maratonie, który udało mi się skonczyć - był to mój pierwszy maraton.
Na początek parę zdjęć
http://picasaweb.google.com/duocore69/I ... egiemMorza# mam nadzieję że autor sie obrazi.
i jeszcze jedna galeria
https://picasaweb.google.com/windsurfer ... ckiPoPlazy#

Nie ma jeszcze oficjalnych wyników ale wystartowało około 150 osob i z tego jak mi wiadomo 2 sie wycofały.
Trasa Jastarnia - Jurata - Jastarnia - Władysławowo - Jastarnia cały czas po plazy.
Około 30 % od razu wystartowało na bosaka ja zresztą też, reszta w butach róznego rodzaju z tego kolejne 30% porzuciło buty w trakcie biegu, na punktach odżywczych.
Trafił nam się najgorętszy dzień tegorocznego lata, temperatura dochodziła do 28 stopni, a na powrocie z Władysławowa do Jastarni dopadł nam dość silny jak na bieganie przeciwny wiatr, który raz że przeszkadzał to na dodatek nie był chłodnie orzeźwiający ale wysuszajacy. I widać było, że wszystkim to dało w kość - słonce i ten wiatr. Zakończyłem z czasem 5H 17 min więc bez rewelacji ale słońce i przeciwny wiatr dało mi popalić- całość na bosaka, bez ubocznych efektów na koniec. Pierwszy uzyskał czas 3 H 6' - więc nieźle zresztą tez na bosaka.
Świetnia organizacja, dobrze rozstawione punkty z piciem i gabkami, chociaz część uczestników po prostu wchodziła do wody którą się chłodzili, tłumy kibiców w postaci plażówiczów ( jeden z lepszych dni na plażowanie w tym roku) którzy zapewniali doping, niektórzy na golasa, masażyści na koniec. Niezłe nagrody jak na kameralny maraton.
Nie jest to chyba łatwy maraton jak mówili uczestnicy I edycji w zeszłym roku, ale trudno mi ocenić bo innego nie przebiegłem. Na razie jestem dzień po i nie jest tak źle czy pobiegnę w przyszłym roku - raczej tak. Bo naprawdę fajnie było.
Teraz trochę odnośnie biegania na bosaka, w tym maratonie chyba nie ma innej alternatywy, buciarze mieli mokre buty po pierwszym kilometrze co w połaczeniu z piaskiem stanowi pewien uciążliwy kłopot. Już nie wspominając jak ciężkie są mokre buty. Ja skończyłem bez żadnego pęcherza ani innego urazu, ale regularnie biegam na bosaka po plaży. Ale widziałem sporo osób po zakończeniu w punkcie pomocy lekarskiej z mocno obtartymi stopami.
Jak ktoś ma jakieś pytania zapraszam
Sa nieoficjalne wyniki sklasyfikowano 135 osób / 2 zrezygnowały
Wypadłem na 75 miejscu - jak na debiut moze byc .
pzdr
andrzej/gdy

rufuz

Nieprzeczytany post

He he he zawsze mozna biec w kolcach sprinterskich. Ja dwa m-ce temu bieglem 1/2 maraton po plazy w kolcach i sprawdzaja sie dosc dobrze, nawet jak nasiakna woda :ble:
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:He he he zawsze mozna biec w kolcach sprinterskich. Ja dwa m-ce temu bieglem 1/2 maraton po plazy w kolcach i sprawdzaja sie dosc dobrze, nawet jak nasiakna woda :ble:
A gdzie była ta połówka ??
pzdr
andrzej/gdy

rufuz

Nieprzeczytany post

Ta polowka byla w Danii, Nord Sea Beach Marathon. Tak na marginesie maraton wygral nasz rodak Jarosław Janicki :ble:
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:Ta polowka byla w Danii, Nord Sea Beach Marathon. Tak na marginesie maraton wygral nasz rodak Jarosław Janicki :ble:
Tez sie przymierzałem żeby wystartować w ramach przygotowań ale nie wyszło, jednak charakter plaży NS jest zupełnie inny
i tam jest jednak więcej płaskiego w miarę twardego piasku, przejrzałem zdjęcia z poprzednich edycji, nie wiem czy pobiegłbym boso, ??
pzdr
andrzej/gdy

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ