cześć. Od niedawna zacząłem biegać z cardio trainer. podczas treningu wszystko fajnie pokazuje, nie zawiesza się ładnie płynnie działa.
Mam tylko pytanie. Czy jeśli mam włączonego gps`a ale wyłączony internet to trasa, a dokładniej jej długość jest wytyczana z danych gps czy z krokomierza?
Wydaje mi się, że długość z odcinka z krokomierza będzie dużo mniej dokładna dlatego mnie to zastanawia.
cardio trainer
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
już doszedłem. może komuś jeszcze przyda się ta informacja. Długość trasy jest ustalana przez gps a nie przez krokomierz przez co jest znacznie dokładniejsza.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dokładniej rzecz biorąc, jeśli dostępny jest sygnał GPS to Cardio Trainer wykorzystuje go do ustalenia długości trasy, a w przeciwnym wypadku korzysta z wbudowanego krokomierza (sprawdzone w praktyce
).
Internet bezpośrednio do ustalania długości trasy nie jest potrzebny. Zazwyczaj pomaga on jednak szybciej ustalić początkową pozycję ("złapać fixa").

Internet bezpośrednio do ustalania długości trasy nie jest potrzebny. Zazwyczaj pomaga on jednak szybciej ustalić początkową pozycję ("złapać fixa").