Jak konserwować pasek i prawidłowo ustawić strefy HR-Polar

dedrael
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję że nie robię nic nielegalnego kopiując post i tworząc nowy temat, licząc że nie wszyscy wówczas mogli zauważyć moje pytanie.
Sprawa dotyczy Polara RS300X. Prosze mi powiedzieć co może być nie tak w sytuacji, gdy w treningu (czy to basic czy swoim) mam ustawione 3 strefy tętna, jednak gdy wzrośnie ono powyżej limitu dla 1 strefy nie przechodzę do 2. lecz pulsometr sygnalizuje (miganiem górnej wartości tętna i alarmem) zbyt wysoki puls, a nie biegam przecież interwałów. Wydaje mi się, że tak jak w sportzones, powinien wskazywać aktualny przedział tętna. Ponadto w instrukcji jest napisane, że ustawiając własne strefy, po podaniu max dla 1. z automatu będzie to min dla 2 itd, to jednak się nie dzieje, czy coś ja robię nie tak czy to wina sprzętu?

I jeszcze jedno: jak prać pasek: normalnie z innymi ubraniami? byłbym wdzięczny za podanie jakichs typowych ustawień pralki i jakich środków można używać (płyny, proszki?), w instrukcji mówią o woreczkach (o co chodzi?). Pulsometr mam od kilku dni i nie chciałbym go zniszczyć przez taką bzdure jak pranie :)

Oto co na ten temat mówi instrukcja:
Pamietaj o regularnym praniu paska
w pralce w temperaturze 40ºC/104ºF;
przynajmniej po kazdych pieciu sesjach.
Prawidłowe utrzymanie wpływa na uzyskiwanie
wiarygodnych wyników pomiarów oraz
maksymalnie wydłuza zywotnosc urzadzenia.
Stosuj woreczki do prania. Unikaj namaczania,
wirowania, prasowania, czyszczenia na sucho
lub wybielania paska. Nie stosuj detergentów
w połaczeniu z wybielaczami lub srodkami
zmiekczajacymi tkaniny. Nigdy nie wkładaj
kostki nadajnika do pralki lub suszarki!

PS. Bardzo prosiłbym możliwie szybką odpowiedź, chciałbym wykorzystać dzisiejszą pogodę nie martwiąc się ze nie bede wiedzial co zrobić z paskiem zaraz po biegu :)
PKO
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Mogę się wypowiedzieć jedynie co do woreczka.
To zwykły worek na firanki. Można go kupić w każdym sklepie z firanami, zasłonami, a ostatnio widziałem go w Jysk.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ