KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lideczqa pisze:A ja się własnie zastanawiam czy nie spróbować :) W sumie do parku mam blisko, mogę sobie ćwiczyć na trasie biegu, sprawdzę czy dam radę. Te podbiegi ... no ale kusi mnie bo to w sumie tylko 5 km. Tyle wiem że mogę przebiec. To byłby mój pierwszy start... :D
Właśnie też z tego powodu chciałbym spróbować.
Obrazek
New Balance but biegowy
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A mnie jutro niema :( pracuje niestety :( Musicie drogie Panie poradzić sobie bezeMnie ;-)
Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:A mnie jutro niema :( pracuje niestety :( Musicie drogie Panie poradzić sobie bezeMnie ;-)
No to teraz wszystko jasne dlaczego frekwencja mężatek dzisiaj taka niska :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

Chester04 pisze:
xenon1981 pisze:A mnie jutro niema :( pracuje niestety :( Musicie drogie Panie poradzić sobie bezeMnie ;-)
No to teraz wszystko jasne dlaczego frekwencja mężatek dzisiaj taka niska :P
tak jak mówiłem...nie ma Xenonika...to nie ma mężatek...taka zależność..

Dziś było luźno i przyjemnie...
super zabawa:)

czy am złe wrażenie???

kto chętny do umieszczenia fotek...wyślę meilikiem? :D:D

....Olga?
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Byłem dziś tak spragniony biegania z wami że popoludniu zmieniłem treningi sobotni z niedzielnym, podszedlem do Żabki po Powerade'a (4,25 ? co to za cena, kosmos!!!!!) i z tą butelką przebiegłem 27km w WPKiW w 2h i 9m, moje dzisiejsze wybieganie bylo okroszone burzą z piorunami, z butów woda lała się strumieniami. W parku bylo milion ludzi ale jak zaczelo lać Wszyscy jakby zostawili główne aleje tylko dla MNIE :) cudnie było pokonać dokłądnie jedno całe okrążenie w ulewnym deszczu, patrząc jak reszta moknie moze troche mniej ale pod drzewami :) poczułem się trochę jak podczas SIlesia Marathonu, tylko że tempo było szybsze i siły jakby więcej :) ciekawe czy jakby sie zmusił to czy dodreptałby te 15brakujących km :-) Ogólnie jest dobrze :)Jutro pobiegam po Równicy :) Do zobaczenia za tydzien :)
Awatar użytkownika
Wito
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:42:30
Życiówka w maratonie: 03:57:00

Nieprzeczytany post

Hej wszystkim,

Pozdrawiamy z biegowego obozu wysokogórskiego w Austrii!!!! Tu na 2000 mnpm tyż jest stadion :). Jesteśmy tu dopiero 3 dzień i jak na razie humory dopisują, od jutra trenerzy Gosia Sobańska i Piotr Mańkowski zapowiadają ostrzejsze treningi. Strach się bać... bo wczoraj były treningi lajtowe, czyli 24 km na wysokości ok. 2000 mnpm, gdzie dycha się jakoś gorzej niż u nas w Kato :)

http://www.garnek.pl/kuhtai/16714626
Początkująca
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:45:50

Nieprzeczytany post

:)

Pętelka w Parku Kościuszki - rewelacja.
Dla początkujących - na rozruch, a dla zawodowców, dla wzmocnienia.

Najgorzej biegać pod presją czasu- dzisiaj tak było ze mną: jadąc do Katowic pociągiem straciłam ponad półtorej godziny, bo wysypali węgiel na tory i był tak długi przestój.

Nawet przez myśl przemknęło, by nie siedzieć i nie czekać w nieskończoność, tylko pobiec do Katowic.
Ale jeszcze nie znam trasy od Radzionkowa w tę stronę (tzn. do Katowic) bezpiecznymi ścieżkami. No i -- owszem, strój miałam, ale już adidasów nie, no i -- bagaż. Ale bagaż! Można przecież dla uatrakcyjnienia treningu dodać plecaczek z obciążeniem...

Może na przyszłość od razu w biegowym stroju do pociągu? I w razie awarii --- biegusiem?? Kto zna trasę dla ruchu pieszego na takim odcinku? ;)
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po torach, po torach, i jaka motywacja jak uslyszysz zblizający sie za tobą pociąg :) Idealny trening szybkosci :)
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

Wito pisze:Hej wszystkim,

Pozdrawiamy z biegowego obozu wysokogórskiego w Austrii!!!! Tu na 2000 mnpm tyż jest stadion :). Jesteśmy tu dopiero 3 dzień i jak na razie humory dopisują, od jutra trenerzy Gosia Sobańska i Piotr Mańkowski zapowiadają ostrzejsze treningi. Strach się bać... bo wczoraj były treningi lajtowe, czyli 24 km na wysokości ok. 2000 mnpm, gdzie dycha się jakoś gorzej niż u nas w Kato :)

to kiedy zabierasz Nas tam na wycieczkę....??

i kiedy do nas wracasz bo tęsknimy:D:D...bynajmniej ja:D
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
EArti
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, wtrącę się trochę do dyskusji jeśli można naturalnie (jeśli nie może mod to wytnie :)), do sedna jednak czy byłaby możliwość przyłączenia się do was podczas treningów? Drugie z moich pytań to jakim tempem biegacie na km, gdyż do demonów szybkości nie należę :)
Awatar użytkownika
Wito
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:42:30
Życiówka w maratonie: 03:57:00

Nieprzeczytany post

Bzium pisze:

Zjawiamy się na treningu w sobotę za dwa tygodnie i przekażemy wrażenia, których tu jest naprawdę sporo. Co do wycieczki to za rok też tutaj pewnie będzie obóz... więc zamiast jechać nad nasze polskie "drogie" morze polecam przybyć tutaj.

BTW nie wiedziałem, że Bzium takie mądre artykuły kiedyś pisał na temat treningu w górach :)
http://marcin-lewandowski.pl/publikacje ... oksja.html
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tempem maksymalnym, tylko dla zawodowców :-). Zapraszamy. Tempo odpowiednie dla każdego, choć w ostatnia sobotę, trochę Chester pociągnął na rozgrzewce te 3,5 km, tak że mnie achilles i w drugiej nodze kostka rozbolała. Ale to chyba pozostałość wcześniejszego biegu. Poziom jest zróżnicowany, ale dosyć wysoki, jak na niekoksujące towarzystwo. Ja na przykład na klatę wyciskam 130 kg. A kolega ile bierze na klatę? :-)
Obrazek
EArti
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

olotraper pisze: Ja na przykład na klatę wyciskam 130 kg. A kolega ile bierze na klatę? :-)
Pewnie będę tego żałować, ale mimo to zapytam, jaki to ma związek? Tym bardziej, że pytałem jakim tempem biegacie prościej byłoby powiedzieć, że trzymacie np.3min/km, a tak mogę się tylko domyślać.
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wito pisze:
Bzium pisze:

Zjawiamy się na treningu w sobotę za dwa tygodnie i przekażemy wrażenia, których tu jest naprawdę sporo. Co do wycieczki to za rok też tutaj pewnie będzie obóz... więc zamiast jechać nad nasze polskie "drogie" morze polecam przybyć tutaj.

BTW nie wiedziałem, że Bzium takie mądre artykuły kiedyś pisał na temat treningu w górach :)
http://marcin-lewandowski.pl/publikacje ... oksja.html
Vitam

Jak poszukasz w necie to artykułów z fizjologii Darek napisał dużo więcej.
Gość ma wiedze ale na sprzedaż a my na BBL biegamy za free więc są tylko żenujące dowcipy prowadzącego.

Pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Związek ma taki, że mięczaków nie przygarniamy :-), a tempo nie ma znaczenia. :hahaha: Ja, jak kolega po moim wyniku na klatę zapewne się domyśla, sporo ważę, ale Biegam Bo Lubię. Nie pytaj tylko przychodź w każdą sobotę niezależnie od pogody. Jest fajnie. Przychodzą i zawodowcy i amatorzy.
Obrazek
ODPOWIEDZ