Puls

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
piwo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie. Dzisiaj podczas treningu miałem dziwne skoki BPM, ze 160 na 100 plus minus. Czy ma to związek z pulsometrem czy z czymś innym? Biegam od 3 tygodni, dzisiaj biegałem przez 40 minut, starałem się biegać w strefie tlenowej, dlatego przechodziłem czasami w marszobieg i wtedy zauważałem te nagłe zjadły BPM w dół. Także czy to pulsometr zacząć wariować czy coś we mnie ??:P Z góry dziękuje za odpowiedzi.
PKO
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No jeśli przechodziłeś do marszu to czemu tętno miało by nie spadać w tedy ? Dziwne by było gdyby nie spadło.
piwo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kalenji CW-300. Mam go rok więc wątpię, że to bateria. Jest kodowany. Biegam z komórką, może przez to jakieś zakłócenia są. Chciałem rozwiązać zagadkę czy to coś ze mną czy pulsometrem, i wychodzi na to, że złośliwość rzeczy martwych mnie dotknęła. Dzięki za rade.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ze 160 do ~100 to sporo z biegu w marsz
Dlaczego sądzisz, że sporo ? Nie wiesz nic o jego formie, warunkach wyjściowych, HRmax itp. Zwykle szybki spadek tętna po wysiłku czyli przejście do marszu oznacza tyle, że organizm jest wypoczęty a nie przetrenowany. Nie warto szukać dziury w całym :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ