
Oczywiście żywność z mniejszą ilością dodatków sztucznych jest zwykle lepsza dla organizmu, ale nie widzę za to pożytku z siania paniki na podstawie informacji z niepewnych źródeł.
Szkodliwe na pewno, pisze trujące w czystej postaci spożywanej w większym stężeniu niż 0.02 mg/kg. Każdy dodatek chemiczny nie działa za dobrze na organizm. Z pewnego źródła wież mi, super-sylwetka.pl admin zapewne dałby Ci lekcje biochemii.r2d2 pisze:Kolego, źródło podawane przez ciebie ....szkoda słów.
Nie żartuj.
Gdybyś tylko troszkę czasu poświęcił biochemii,toksykologii oraz chemii żywności...
Nawet niewielka zmiana w związku chemicznym decyduje o jego toksyczności lub nie.
Nie są to związki zabójcze.
Masz też drugą opcję kupuj sól zbrylającą się.
Poza tym i tak istnieje "moda" na ograniczanie soli.
to samo dotyczy witamin. są silnie trujące w pewnym (całkiem niewielkim) stężeniu, a jakoś chyba nie zamierzasz bojkotować owoców, które je zawierają.F@E pisze: Szkodliwe na pewno, pisze trujące w czystej postaci spożywanej w większym stężeniu niż 0.02 mg/kg. Każdy dodatek chemiczny nie działa za dobrze na organizm.