Strzelające, pykające, trzaskające, przeskakujące kolano

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
placydo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie!
Rozpiszę się delikatnie bo chciałbym pokazać jak wygląda cała sprawa.
Jakiś czas temu zachciał mi się schudnąć - tak więc zacząłem biegać (zgodnie z programem znalezionym na stronie Bieganie.pl - Odchudzanie z bieganiem: http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=256 ).
Muszę przyznać, że efekty są bardzo zadowalające - a jestem dopiero przy 7 tygodniu.
Niestety, wczoraj podczas porannego biegu zaczęło mi strzelać w kolanie. Dokończyłem bieg (nie przerwałem bo mi szkoda przerywać coś co już zacząłem).
Biegam po hmm takim niewielkim trójkącie (około 300m "okrążenie") i wszystkie zakręty jakie wykonuję są dość ostre i w lewą stronę - i właśnie w lewej nodze pojawiła się ta "kontuzja".
Na każdy krok strzela mi 2 razy - przy lekkim zgięciu nogi - (raz przy zginaniu nogi i raz przy prostowaniu). Pyknięciu temu nie towarzyszy żaden ból oraz nie sprawia mi to żadnego (poza nieswoim uczuciem :bum:) dyskomfortu.
Bardzo zależałoby mi na kontynuowaniu tego programu ale jednocześnie boję się, że sytuacja z mało groźnej zamieni się w tragiczną.
Macie może pomysł z czego to wynika? Czy mogę kontynuować treningi?
Proszę o porady, dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja też się podłączę bo ciekawi mnie to zjawisko strzelania w kolania. Akurat mi podczas wchodzenia po schodach to się dzieje i to sporadycznie.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
krzychu123
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pobiegaj teraz trochę w prawa stronę
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ