Garmin f305

Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba twoje bieganie na tempo to trochę mylne moZe być każdego dnia garmin inaczej namirza satelity tolerancja błędu jest dość spora , rzadko ludzie biegają na stadionie wiec pulsometr to idealna forma kontroli treningu , wiem ze wielu chce biegać bardzo szybko odrazu a pulsometr ich blokuje bo widza ze wchodzą w drugi zakres zamiast biec w pierwszym prawda jest taka ze jeszcze to tempo którym chcesz biec nie jest dla ciebie i tylko zajezdzasz sie na treningu zamiast spokojnie odnotowywac Progres , przytocze przykład bloga dawida79( mam nadzieje ze sie nid obrazi ) chłopak większość treningów robi na tetnie nie przekraczającym 135 biega sobie po 4:50-5:00 ktoś mógł by powiedzieć ze sie zamula ze za wolno ale on ma stały Progres i nie ma kontuzji i nic go nie boli bo trening jest rozwazny i nie wali rozbiegan po 4:20 bo to nie ma sensu , co z tego qba ze ty jednego dnia czujesz sie lepiej i biegniesz szybko a drugiego nie możesz interwalow machnąć w założonym tempie
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
PKO
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kris przytrztmaj jednocześnie "mode i lap" pare sec jeśli nie Pomorze to przycisnij jednocześnie lap, mode i power i odpali na bank;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ciawaraz: po to mam widełki tempa żeby z nich mądrze korzystać.
błąd Garmina jest pomijalny.

z Twoich argumentów zostało... NIC.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

Panowie
Jest szkoła falenicka i szkoła otwocka, w niczym to jednak nie pomogło i nie rozwiązało problemu, które ze świąt są ważniejsze Wielkiej Nocy, czy Bożego Narodzenia. No bo przecież do dziś nie wiadomo co było pierwsze - jajo czy kura? :hej:
Ja wczoraj starałem się zrobić WB2 metodą Skarżyńskiego. Czyli na zadanym dystansie utrzymać takie stałe tempo by biec ciągle w 2 zakresie tętna. Powiem Wam, że do tego typu założeń 305 jest idealna. Tym bardziej, że znudziły mi się moje obiegane już pętle i pobiegłem ot tak, przed siebie byle zrobić założony dystans.
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

my nie spieramy się co jest lepsze - tak ja to odbieram.

mnie chodzi o to, by pożegnać się z błędnym przekonaniem, że pulsometr daje możliwości sterowania treningiem, które są nieosiągalne przy pomocy innych sposobów, stąd jak katarynka powtarzam, że trenin oparty na tempie pozwala doskonale sterować treningiem.

kiedy to sobie uświadomimy, wybór urządzenia jest kwestia naszych osobistych preferencji - co wolimy stosować. ja osobiście wybieram metodę oparta o tempo, ponieważ jest dla mnie prostsza oraz dzięki niej zaoszczędziłem pieniądze.

jeżeli ktoś woli wydać więcej i zastosować metodę sterowania treningiem poprzez pomiar tętna,ok, ale niech to będzie przestawiane jako opcja, nie konieczność.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:my nie spieramy się co jest lepsze - tak ja to odbieram.

mnie chodzi o to, by pożegnać się z błędnym przekonaniem, że pulsometr daje możliwości sterowania treningiem, które są nieosiągalne przy pomocy innych sposobów, stąd jak katarynka powtarzam, że trenin oparty na tempie pozwala doskonale sterować treningiem.

kiedy to sobie uświadomimy, wybór urządzenia jest kwestia naszych osobistych preferencji - co wolimy stosować. ja osobiście wybieram metodę oparta o tempo, ponieważ jest dla mnie prostsza oraz dzięki niej zaoszczędziłem pieniądze.

jeżeli ktoś woli wydać więcej i zastosować metodę sterowania treningiem poprzez pomiar tętna,ok, ale niech to będzie przestawiane jako opcja, nie konieczność.
No i o to mi chodziło. Pisząc o szkole otwockiej bądź falenickiej miałem na myśli dwa sposoby prowadzące do tego samego celu. Który z nich jest lepszy? Nie mam pojęcia. Ważne by zamierzony efekt był zadowalający. Zawsze można kupić tańszą 205 i po jakimś czasie jęczeć na brak pulsometru, lub też kupić droższą 305 i po kilku dniach psioczyć, że wydało się kupę kasy by zyskać pulsometr z którego się nie korzysta.
Zakup trzeba przemyśleć pod kontem przyszłych potrzeb.
Obrazek
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pytanie do posiadaczy 205.

Czy 205 to taka wersja 305 bez paska do mierzenia tętna, tzn. czy mając 205 można dokupić pasek, sparować i ma się 305?
Czy może 205 w ogóle nie jest w stanie współpracować z czujnikami tętna kadencji, foot pod?

MJ
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

205 nie współpracuje z paskiem, z tego co mi wiadomo. zresztą sugeruje to cena: 400 zł za 205 plus 150 za pasek i byłaby 305 - tak o raczej nie działa.
205 ma gps więc nie bardzo rozumiem pomysł parowania z footpodem.
z moich inf wynika, że 205 nie ma możłiwości współpracy z czujnikiem kadencji ani footpodem.
to kolejna przewaga 305-ki, za którą się płaci :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:205 nie współpracuje z paskiem, z tego co mi wiadomo. zresztą sugeruje to cena: 400 zł za 205 plus 150 za pasek i byłaby 305 - tak o raczej nie działa.
Szkoda. Myślałem, że może jest jak z 405: FR 405 + czujnik tętna = FR 405CX.
Qba Krause pisze:205 ma gps więc nie bardzo rozumiem pomysł parowania z footpodem.
Skoro 305, 405 i inne pewnie też, pomimo, że mają GPS to obsługują foot poda, to zastanawiałem się, czy 205 też.
Qba Krause pisze:z moich inf wynika, że 205 nie ma możłiwości współpracy z czujnikiem kadencji ani footpodem.
to kolejna przewaga 305-ki, za którą się płaci :)
Czyli 205 nie obsługuje żadnych "czujników".

Dzięki za odpowiedz.
Kris1970

Nieprzeczytany post

Jeśli F305 nie pokazuje tętna po wymianie baterii - trzeba podgiąć
lekko blaszki w opasce. Dziękuje Bennetowi z biegajznami.pl
Awatar użytkownika
Apau
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1h1min
Życiówka w maratonie: marzenie

Nieprzeczytany post

Kupiłem FR 305 po tygodniu czytania różnych forum, bateria się ładuje - jutro pierwszy bieg. Opaske do mierzenia pulsu gdzie najlepiej zakładać i czy mocno powinna być zacisnięta? W instrukcji pisze że pod klatką piersiową.... ja mam tam brzuch, wy chyba też... chodzi może o to ze pod piersiami bardziej...?
A czy ktoś wie czy dane z FR można wysyłać na stronę nike+? Trcochę tam biegałem (sportband) , i chciałbym żeby mój kilometraż trafiał również tam...
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Apau pisze:Kupiłem FR 305 po tygodniu czytania różnych forum, bateria się ładuje - jutro pierwszy bieg. Opaske do mierzenia pulsu gdzie najlepiej zakładać i czy mocno powinna być zacisnięta? W instrukcji pisze że pod klatką piersiową.... ja mam tam brzuch, wy chyba też... chodzi może o to ze pod piersiami bardziej...?
A czy ktoś wie czy dane z FR można wysyłać na stronę nike+? Trcochę tam biegałem (sportband) , i chciałbym żeby mój kilometraż trafiał również tam...
Opaskę załóż pod piersiami. Nie zaciskaj jej mocno, wystarczy tak byś czuł, ze coś masz założone. Po pierwszym biegu możesz przecież ustawienie skorygować. Nie zapomnij o zmoczeniu elektrod przed założeniem.
Ja przy pierwszym wyjściu z Garminem na trening byłem tak podekscytowany, że zapomniałem w ogóle o opasce. Szybkie zaliczenie po schodach IV piętra jest dobrym lekarstwem na sklerozę :hej:
Miłej zabawy :usmiech:
Ostatnio zmieniony 12 sie 2011, 11:08 przez tosiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Opaskę i tak bedziesz w trakcie biegu poprawial, moze zaczac opadac. Elektrody w minute beda wilgotne od potu, więc ja ich nie zwilżam. Tylko patrz pod nogi na treningu a nie garmina :bum: Powodzenia!
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tosiek pisze:[
wystarczy tak byś czół,
Jezusłodkinapatyku, oczy mi wypadły!!!

czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Apau pisze:Kupiłem FR 305 po tygodniu czytania różnych forum, bateria się ładuje - jutro pierwszy bieg. Opaske do mierzenia pulsu gdzie najlepiej zakładać i czy mocno powinna być zacisnięta? W instrukcji pisze że pod klatką piersiową.... ja mam tam brzuch, wy chyba też... chodzi może o to ze pod piersiami bardziej...?

tak pod piersiami raczej - a nie na brzuch.

Co do stronki Nike to nie mam pojęcia - polecam jednak www.endomondo.pl
Może Ci się spodoba :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ