Garmin f305

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bardziej polecam 205. nie ma głupiego pulsometru mącącego w głowie, wszystko co daje trening na tętno lepiej obsługuje GPS i trening na tempo, za to 300 pln w kieszeni :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba pulsometr mąci tobie w głowie?;))))
Jak dla mnie nie widzę treningu bez pulsometry mogę nie mieć GPS ale po pulsie wiem w jakim tempie biegne ,pulsometr znakomicie obrazuje samopoczucie danego dnia , wielokrotnie miałem ogromna niechęć treningu po całym dniu pracy( pisze to bo wiem ze jesteś zwolennikiem biegania na samopoczucie) założyłem pulsometr patrzę a tam na dzień dobry puls 41 i wyszedł mi bardzo szybki trening easy na tetnie sr 135 i tempie poniżej 5:00
Jeśli kogoś stać i swój trening chce bazowac na tetnie a nie na sampli życiu to jak najbardziej 305 a jeśli ktoś Juz chce mieć naprawdę fajna zabawkę i lubię mierzyć dys w wodzie i zależy mu na długim czasie działania zegarka polecam 310xt właśnie testuje i każdego dnia jestem coraz bardziej zadowolony z zakupu;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powtarzam: wszystko co daje pulsometr daje też rozsądny trening w oparciu o tempo a klkaset złotych w kieszeni.

polecam też poczytac artykuły o problemach z przyjęciem własciwego HRmax jako podstawy obliczeń zakresów, szczególnie ostatni art Adama z głównej.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:powtarzam: wszystko co daje pulsometr daje też rozsądny trening w oparciu o tempo a klkaset złotych w kieszeni.

polecam też poczytac artykuły o problemach z przyjęciem własciwego HRmax jako podstawy obliczeń zakresów, szczególnie ostatni art Adama z głównej.
wynika to z twej niewiedzy

Tompoz
Tompoz
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:) mam inne zdanie

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Apau
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1h1min
Życiówka w maratonie: marzenie

Nieprzeczytany post

Procentowo chyba jednak dużo więcej osób używa 305tki.
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oczywiście, ponieważ nie zdają sobie sprawy, że istnieją koncepcje treningowe poza polską szkołą i Skarżyńskim oraz/lub nie wiedzą, że w ogóle istnieje forerunner bez pulsometru.

Kumpel jak pierwszy raz przybiegłem z 205-ką zapytał: o, zmienili kolory 305-ce?

zadaj sobie podstawowe pytanie czy chcesz i potrzebujesz tego pulsometru.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Apau pisze:Procentowo chyba jednak dużo więcej osób używa 305tki.
To widać szczególnie na imprezach biegowych :hahaha:
Awatar użytkownika
Apau
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś byłem w Chorzowie i przymierzalem 305tke, szczeka mi opadla, jest ogromna.... nadaje sie chyba bardziej na moja kostke.
W zwiazku z tym mam pytanie, czy za cene 305tki kupie cos mniejszego z Garmina majacego wszystkie funkcje 205tki.....troche to skomplikowane. (mam na mysli cene z Azymutu, czyli 566 zl brutto, gość w sklepie chce za 305tke 750 zł i jeszcze mi opowiada że to ostatnie sztuki bo nie beda ich już produkować)
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Apau pisze:Dziś byłem w Chorzowie i przymierzalem 305tke, szczeka mi opadla, jest ogromna.... nadaje sie chyba bardziej na moja kostke.
W zwiazku z tym mam pytanie, czy za cene 305tki kupie cos mniejszego z Garmina majacego wszystkie funkcje 205tki.....troche to skomplikowane. (mam na mysli cene z Azymutu, czyli 566 zl brutto, gość w sklepie chce za 305tke 750 zł i jeszcze mi opowiada że to ostatnie sztuki bo nie beda ich już produkować)
Moje pierwsze wrażenie było takie same :szok: Teraz nie czyję go na przedramieniu. Kwestia przyzwyczajenia i szczęka wraca szybko na swoje miejsce :taktak:
Na marginesie... też kupowałem w Azymucie. W tej chwili mają bdb cenę, wiem, ponieważ kumpel monitoruje ceny 305-tek z zamiarem korzystnego zakupu :usmiech:
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kszor pisze:Witam.
Jestem od 10 miesięcy użytkownikiem 305 tki.Od 3 tyg jest zdecydowanie "cichszy"(sygnalizacja dżwiękowa).Czy ktoś może miał ten sam problem wcześniej?Można jakoś to zmienić?

To pewnie sprawa głośniczka - jeżeli ucichnie całkiem, to dzwoń do serwisu - powinni wymienić egzemplarz na nowy ( jeśli masz gwarancję).

W linku - kolega próbował coś sam zrobić i na własną rękę wymienił głosniczek.
http://www.forum.wojkus.net/viewtopic.p ... &start=165
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:oczywiście, ponieważ nie zdają sobie sprawy, że istnieją koncepcje treningowe poza polską szkołą i Skarżyńskim oraz/lub nie wiedzą, że w ogóle istnieje forerunner bez pulsometru.

Kumpel jak pierwszy raz przybiegłem z 205-ką zapytał: o, zmienili kolory 305-ce?

zadaj sobie podstawowe pytanie czy chcesz i potrzebujesz tego pulsometru.
słuchaj to poco wogle amatrowi pomiar pedkosci ........................ niech każdy sobie biega dla przyjemności a nie bawi się w pseudo trenowanie samego siebie. wiesz mój kolega własnie wrócił z kolarskiego treningu średnia mu wyszła bardzo słaba myslał sobie słaby jestem słaba średnia forma spadła.............. ale tu sie pojawia ale miał pomiar mocy i zobaczył wartośc mocy generowanej znormalizowanej w treningu była wysoka.................. to w temacie sterowania treningiem poprzez pomiar prędkości.

A twój przyjaciel ( nieprzyjaciel - wersja dla ciebie ) powie ci np. zkrótkeigo startu czasowo w biegu na 5 km miałeś małe srednie tętno a ty juz wież albo nie jestem wformie albo jestem zajechany albo za duzó człapie i mam problemy z tolerancja duzego zakwaszenia.............................. zobacz ile info. albo zobacz recovery tętna w czasie po jakims akcencie miesiac temu schodziłeś z 180 na 100 w 3 minuty a gdziś już 2,5 minuty.................... jest postęp idzie forma.

Albo dziś na interwałach ładnie organizm wchodził mi na wysokie tętna fajnie jestem dobrze przygotowany beztlenowo dobrze wypadne na 5 km albo urwę kumpla na podbiegu itd. itd.

Tompoz
Tompoz
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

niuanse, które przytaczasz są albo:
- interpretacją jedną z 10 możliwych danego zdarzenia,
- pomijalne ze względu na błahość znaczenia dla ogólnej formy,
- są wychwytywalne przy dobrym czuciu własnego organizmu, a wtedy puslometr jest podwójnie zbędny,
- prawdziwe, bo akurat zaszła taka korelacja.

trening oparty na tempie jest o wiele prostszy, o wiele mniej zmiennych, więcej konkretów o margines, na temat którego ty się tak rozpisujesz załatwiają widełki tętna, znajomość siebie i zdrowy rozsądek.

rozumiem, ze uważasz trening oparty na tętnie za bardzo dobry.
po prostu się z Toba nie zgadzam.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Apau
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ponowie pytanie - jaki mniejszy gabarytowo zegarek posiada większosc funkcji Garmina 205?

Nieprzeczytany post

Pytanko, czy jest jakaś możliwość resetu 305ki?
A ogólnie polecam treningi przy użyciu pulsometra.
Ja swój najlepszy maraton pobiegłem na tętno i ukończyłem w dobrej dyspozycj (2:55:01) :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ