III Maraton Karkonoski
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wiadomo co będzie dostępne w punktach odżywczych?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Kilka zdjęć z trasy (start i finisz): http://bit.ly/qMdvgQ
Mam tych zdjęć więcej, więc jak ktoś chciałby zobaczyć jak wyglądał na finiszu ;]
to piszcie mi numery startowe, przeszukam i podeślę jak coś się znajdzie.
Wielki "szacun" i ukłony dla wszystkich co wystartowali!
EDIT:
Ponieważ pojawiły się pytania: "po ile zdjęcia?", wyjaśniam, że udostępniam bezpłatnie.
To moje hobby, nie praca ;]
Mam tych zdjęć więcej, więc jak ktoś chciałby zobaczyć jak wyglądał na finiszu ;]
to piszcie mi numery startowe, przeszukam i podeślę jak coś się znajdzie.
Wielki "szacun" i ukłony dla wszystkich co wystartowali!
EDIT:
Ponieważ pojawiły się pytania: "po ile zdjęcia?", wyjaśniam, że udostępniam bezpłatnie.
To moje hobby, nie praca ;]
Ostatnio zmieniony 07 sie 2011, 19:59 przez pit78, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
Dzięki wszystkim za przyjazd i jak zwykle niezapomnianą atmosferę na Szrenicy.
Na początek pierwsza seria zdjęć:
http://www.cieplice.net/pl/albumy/impre ... noski-cz-1
Na początek pierwsza seria zdjęć:
http://www.cieplice.net/pl/albumy/impre ... noski-cz-1
jestem też na biegajznami.pl
-
- Wyga
Nowa porcja fotek:
https://picasaweb.google.com/strzygocki ... ski2011CzI
https://picasaweb.google.com/strzygocki ... ki2011CzII
https://picasaweb.google.com/strzygocki ... ski2011CzI
https://picasaweb.google.com/strzygocki ... ki2011CzII
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
http://www.cieplice.net/pl/albumy/impre ... noski-cz-2
Porządny kawał zdjęciowej roboty! Adamie - obejrzyj koniecznie
Porządny kawał zdjęciowej roboty! Adamie - obejrzyj koniecznie

- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
No i po. No i frycowe zapłacone, jak to w przypadku debiutu. Ale ukończyłem i wliczam sie w elitarny poczet maratończyków
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
hehe - chciałbym w debiucie zająć 10m 
strach pomyśleć Jarek, co będzie dalej...
chyba już nie pobiegamy razem
ale widzę, że stało się jedyne co mogło się stać, czyli brakło Ci wytrzymałości na końcówce
bo widzę, że do 30km byłeś pierwszy... potem Ci chyba odcięło prąd
czyli nawet taki "górski mustang" jak Ty musi zapłacić frycowe
pozdr,
Arek

strach pomyśleć Jarek, co będzie dalej...

chyba już nie pobiegamy razem

ale widzę, że stało się jedyne co mogło się stać, czyli brakło Ci wytrzymałości na końcówce

pozdr,
Arek
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
-
- Zaprawiony W Bojach
po biegu naszla mnie refleksja
biegacz zlamal noge doszlo do akcji GOPR, przylecial helikopter podobno z Wroclawia i tutaj nasuwa mi sie pytanie a raczej pytania do organizatora:
1. Czy biegacz bedzie ponosil koszty akcji ratowniczej tj przylotu helikoptera? ( kiedys glosno bylo o ubezpieczeniach, obciazaniu kosztami itd) Helikopter nie był GOPR-owski wiec moze zadnych kosztow nie bedzie)
2. Czy biegacze sa w jakikolwiek sposob ubezpieczani przez Organizatora ? (wiem podpisujemy papier o biegu na wlasna odpowiedzialnosc i ze nie ma przeciwskazan do biegania).
3. Jesli nie jestesmy ubezpieczani to moze warto mowic o tym ze powinnismy sie ubezpieczyc na wlasny koszt ? Co prawda nie wiem czy oferowane ubezpieczenia maja taka opcje.
To wydarzenie uswiadomilo mi naocznie ze bieganie gorskie potrafia byc niebezpieczne
Pytanie do uczestnikow biegow zagranica. Jak tam to wyglada?
biegacz zlamal noge doszlo do akcji GOPR, przylecial helikopter podobno z Wroclawia i tutaj nasuwa mi sie pytanie a raczej pytania do organizatora:
1. Czy biegacz bedzie ponosil koszty akcji ratowniczej tj przylotu helikoptera? ( kiedys glosno bylo o ubezpieczeniach, obciazaniu kosztami itd) Helikopter nie był GOPR-owski wiec moze zadnych kosztow nie bedzie)
2. Czy biegacze sa w jakikolwiek sposob ubezpieczani przez Organizatora ? (wiem podpisujemy papier o biegu na wlasna odpowiedzialnosc i ze nie ma przeciwskazan do biegania).
3. Jesli nie jestesmy ubezpieczani to moze warto mowic o tym ze powinnismy sie ubezpieczyc na wlasny koszt ? Co prawda nie wiem czy oferowane ubezpieczenia maja taka opcje.
To wydarzenie uswiadomilo mi naocznie ze bieganie gorskie potrafia byc niebezpieczne
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
w Szwajcarii tak:
zdrówko
a w Rosji dokładnie odwrotniehttp://www.themountainman.ch/en/service/reglement.html pisze:Do not forgot, that due to the problems related to the environment and the type of event, one might have to wait for assistance for longer than anticipated. Your security, therefore, depends upon the quality of the materials that you have in your pack.
A runner calling on a doctor or a rescuer submits himself to their authority and undertakes to accept their decisions.
In case of necessity, for reasons still going in the interest of the person rescued, it will call on official mountain rescue which will take, at that moment, the direction of operations and will be to work any suitable means, including helicopter air-lift. The resulting cost of the use of these exceptional means will be born by the rescued person who will also have to ensure his return from the point where he/she will have been evacuated. The only resort is for the runner to constitute and present a dossier to his personal insurance within the deadline given.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
ja na imprezach zagranicznych ZAWSZE się doubezpieczam!
na aktywność typu sporty extremalne, wspinaczka, itp., przy ubezpieczeniu na kwotę 60tys EUR wychodzi ok.15zł/dzień - czyli koszty żadne a głowa i kieszeń spokojna
a w razie akcji ratowniczej, przy użyciu helikoptera, to koszty idą w dziesiątki tyś eurasów...
ale przecież w Polsce przecież akcje ratownicze GOPR są (niestety) darmowe...
pozdr,
Arek
na aktywność typu sporty extremalne, wspinaczka, itp., przy ubezpieczeniu na kwotę 60tys EUR wychodzi ok.15zł/dzień - czyli koszty żadne a głowa i kieszeń spokojna

a w razie akcji ratowniczej, przy użyciu helikoptera, to koszty idą w dziesiątki tyś eurasów...

pozdr,
Arek
Ostatnio zmieniony 09 sie 2011, 15:38 przez Arek Bielsko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Arek piszesz ze sie doubezpieczasz To oznacza ze tam organizator sam ubezpiecza impreze czy tez zawodnikow od kosztow ewentualnej akcji ratowniczej?tak to rozumiem.Arek Bielsko pisze:ja na imprezach zagranicznych ZAWSZE się doubezpieczam!
a w razie akcji ratowniczej, przy użyciu helikoptera, to koszty idą w dziesiątki eurasów...![]()
pozdr,
Arek
jesli w kraju nie ma takiego obowiazku bo akcje Gopr sa ,,darmowe'' to wynika ze i tak warto sie ubezpieczyc by w przypadku wypadku miec lepsze swiadczenia w szpitalu o ile to obejmuje ubezpieczenie.
Ktos sie ubezpiecza w kraju?z jakich firm korzysta i z jakich ubezpieczen?i jakie sa to koszty ?
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
nigdy nie patrzę na ubezpieczenie zapewniane przez Orga danej imprezy, bo (jeśli w ogóle jest) to jest minimalne, wymagane przepisami,
podam przykład - ostatnio znajomy na wczasach zagranicznych doznał poważnego urazu (aczkolwiek w bardzo banalnej sytuacji), na szczęście jak zawsze się doubezpieczył (chyba na kwotę 60tysEuro), jak go zabrali do szpitala i jak zobaczyli jego ubezpieczenie (sprawdzili to sobie, skontaktowali się z ubezpieczycielem), to od razu zabrali go do prywatnej kliniki
opiekę miał zarąbistą, od razu mu porobili wszelkie możliwe badania, miał mega specjalistów (nawet chirurga plastycznego!), a na zmianę opatrunku z tej kliniki przyjeżdżała po niego 30km co 2 dni taksówka! gdyby miał tylko to minimalne ubezpieczenie, zapewne na najniższą możliwą kwotę, to już nie było by tak różowo...
jednodniowe ubezpieczenie dodatkowe to jest koszt kilkunastu złotych, czyli nie ma nawet o czym gadać!
Arek
podam przykład - ostatnio znajomy na wczasach zagranicznych doznał poważnego urazu (aczkolwiek w bardzo banalnej sytuacji), na szczęście jak zawsze się doubezpieczył (chyba na kwotę 60tysEuro), jak go zabrali do szpitala i jak zobaczyli jego ubezpieczenie (sprawdzili to sobie, skontaktowali się z ubezpieczycielem), to od razu zabrali go do prywatnej kliniki

jednodniowe ubezpieczenie dodatkowe to jest koszt kilkunastu złotych, czyli nie ma nawet o czym gadać!
Arek
-
- Wyga
Ad. 1 biegacz nic nie będzie płacił - GOPR miał obstawę imprezy i to oni zdecydowali o przylocie "śmigła" - dzięki temu akcja była szybsza (o co najmnie 3 godziny ze względu na miejsce zdarzenia)mario36 pisze:po biegu naszla mnie refleksja
BTW - poszkodowany to twórca medali z maratonu i wszystko jest juz OK
Ad.2 i 3 Każdy org ubezpiecza zawody i zawodników, ale jak to stwierdził Arek zawodnicy są ubezpieczeni na min kwotę - ja zawsze na imprezy zwłaszacza górskie za granicą wykupuję dodatkowe ubezpieczenie.
Biegi górskie sa nie tyle niebezpieczne, co nieprzewidywalne.
-
- Wyga
Jeszcze płaskie zdjęcie panoramiczne uczestników 3 MK
http://niejadewciemno.pl/pl/Zoom/photo/id/5589
http://niejadewciemno.pl/pl/Zoom/photo/id/5589