a są tu także początkujące biegaczki?

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

malami
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Hm, to musiałabym sobie jakiś cel wymyślić Ale idzie weekend, może coś się wykluje ;)

O matko, jak zobaczycie moje tempo, to albo padniecie ze śmiechu, albo wyślecie mnie na forum chodzenie.pl :bum:
Kachita nie ma się z czego śmiać,mniej więcej każdy z nas tak zaczynał (marszobiegami) i jest to na początek najbardziej rozsądne rozwiązanie.Po pierwsze zapobiega to szybkiemu wypaleniu a z tym utraty motywacji i po drugie wszelkim kontuzjom.Wielu początkujących biegaczy zbyt szybko biega (lub próbuje,ale szybko się zniechęca i upada),miej cierpliwość i zobaczysz ze z czasem będzie coraz lepiej,trzymam za Ciebie kciuki!:)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

wymyslanie celu wcale nie takie trudne. Pobiec przez przystanku pol godziny czy godzine to swietny cel.
Co do tempa to ja sie nie bede targowac kto wolniej ale na poczatku tez biegalam zolwim tempem. A jaka mialam radoche jak dobiegalam do domu i z dala zaczynal sie majaczyc czerwony dach :)
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znalazłam cel: http://10.artemis.wroclaw.pl/ :) No to szykujcie się na wyznania kobiety szurającej ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

no to czekm na blog
Awatar użytkownika
gaata
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem tu nowa i się nie znam,więc na wstepie się przywitam: CZEŚĆ WAM! :)
Niestety nie pochwalę się trasami, czasami czy zwycięstwami, bo biegam ot tak, po prostu, bez liczenia, dla przyjemności. Ale lubię raczej dluższe dystanse, jak nie dobiję do dychy to się czuje niedobiegana :D Staram się biegać 3 razy w tygodniu, a jak już będę kozakiem to wystartuje w maratonie :-)
P.S. Dziś zrobiłam pierwszy w życiu test Coopera - 2400m (12min), myślicie że dobry wynik wyjściowy?

Pozdrawiam,
Gaata
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć! :)
To zależy od tego, ile masz lat - na certyfikacie powinnaś mieć tabelkę, w której możesz sprawdzić swoją kategorię wiekową i porównać wyniki. Ja też dzisiaj biegłam i mimo, że przebiegłam mniej niż Ty (2050m), w tabelce mam "Dobrze" :spoko:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
gaata
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jako reprezentantka przedziału kobieta 20-50+ (mam 26) mój wynik również mieści sie w kat. DOBRY. Do Bardzo Dobrego bardzo daleko, bo 300m, ale jest to zacny cel :-) Choć przyznam, że wolę zwiększać odległości niż szybkości.
Awatar użytkownika
Dorotka Gonitwa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To ja się pochwalę zrobiłam w teście Coopera 2920 m. Zabrakło 80 metrów do 3000 m. , ale na jesień postaram się to zrobić.
Awatar użytkownika
gaata
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niezła z ciebie strzała :-) Gratsy!!!
Nina0007
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chyba najgorszy w tym wszystkim jest brak systematyczności. Chęci są, czas tez by się znalazł, ale biega się i tak raz na tydzień, albo rzadziej :trup:
Awatar użytkownika
Dorotka Gonitwa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja dzień bez biegania uważam za stracony. Motywacją jest dla mnie wiatr we włosach, śpiew ptaków w lesie i sarny które śmigają rankiem w lesie. Są to rzeczy których nie zastąpi żaden płytki komercjalny serial.
Adźka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja dopiero odkrywam uroki biegania (heh, no na razie to marszobiegania, z przewagą marszu;P ), ale coraz bardziej mi się podoba.Pozdrawiam wszystkie biegaczki!
al.perchuc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć Wszystkim! chciałam "zapisać się" do grupy początkującej ;) zaczęłam biegać znów po 3 letniej przerwie i mam nadzieję, że uda się biegać "bez zatrzymania" już zawsze. Serdecznie pozdrawiam Aleksandra
wirdusza
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Po 4 miesiącach na forum wpadłam na pomysł, żeby się przywitać :hej: a pasuję do tego wątku, więc zrobię to tutaj - witajcie :hejhej:
Jestem na etapie poprawy tempa w trakcie 30-40 minutowego biegu, trenuję zazwyczaj w parku Mickiewicza w Łodzi (:
Awatar użytkownika
doti215
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam, ja biegam od marca tego roku. Próbowałam trochę w zeszłym roku zakończyło się zniechęceniem po kontuzji kolana i nadejściem zimy...w tym roku mam nadzieję, że tak się nie stanie. Pozdrowienia z Wadowic (są może jakieś biegaczki z tych okolic?).
ODPOWIEDZ