Garmin f305

Awatar użytkownika
ja_arek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Popieram pitera w 100%. uważam, że teraz gra nie warta zachodu.
PKO
kowaltoja
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
Mam pytanko korzystałem z mojej 305 regularnie i bezproblemowo lecz dwa dni temu pojawił sie problem:
wybierając szybki trening ustawiam parametry tj. czas i dystans klkam koniec ,start i zaczynam trening nie pojawia mi sie wirtualny partner a po kilku metrach wyskakuje komunikat wygrałeś trening.
Wirtualnego partnera mam właczonego w opcjach.
Kurcze już nie wiem co tu z tym problemem poradzić,może ktoś miał podobną sytuacje?
Awatar użytkownika
wieslaws60
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:40:17
Życiówka w maratonie: 03:21:50

Nieprzeczytany post

Czyżby temat Garmina się wyczerpywał??? Od 10 lipca brak postów.

Dzisiaj podczas treningu włączyłem po raz pierwszy Wirtualnego Partnera. Chciałem, żeby na początku Partner mnie wyprzedził (chodziło mi o to aby dolna część Garmina zmieniła kolor na czarny) więc szedłem pieszo mimo to nie mógł mnie wyprzedzić. I tak do końca to nie wiem co ta dolna liczba oznacza?

Odpowiadając na w/w pytanie: trzeba przyciskami przejrzeć ekrany Garmina i wśród nich będzie Wirtualny Partner.
Awatar użytkownika
ja_arek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ustawiony trening zaawansowany, bieg Ciągły - Krok=trzymaj w WB2 przez 14km. zakresy WB2 zdefiniowane indywidualnie.
Na górze ekranu odliczał trase od końca, a na dole wyświetlał jakaś liczbę, generalnie w zakresie od 2 do 4 ale czasami schodził nawet poniżej jeden lub wchodził na 5 z przecinkami.

Pytanie co to za liczba, co obrazuje i czemu ona służy?
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja_arek pisze:...a na dole wyświetlał jakaś liczbę, generalnie w zakresie od 2 do 4 ale czasami schodził nawet poniżej jeden lub wchodził na 5 z przecinkami.

Pytanie co to za liczba, co obrazuje i czemu ona służy?
Pewnie strefa tętna - patrz na opisy pól, małe bo małe ale są

pozdrawiam
Awatar użytkownika
ja_arek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Opis był. Bylo tam napisane, ze jest to 2 strefa. Ale co wynika z tego, że raz tam było np 2 a raz 4, innym razem 4,2 itd
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdzieś tam jest zakładka ustawień stref tętna - właśnie pięciu. I stąd te cyferki się biorą. Jak się biega na tętno to można sobie to właśnie wyświetlać dla uproszczenia zamiast wartości procentowej lub rzeczywistej tętna.
Odpowiednio, jeśli biega się na tempa to można sobie ustawić strefy tempa/prędkości.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
ja_arek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To nie to, bo ja cały czas byłem w drugiej strefie. Jak wychodziłem w górę lub w dół to włączał się alarm tętna.
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli nie to to nie wiem niestety.

pozdrawiam
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyszukiwarka forum nie znalazła słów gpx i tcx, więc pytam: czy jest możliwość wyeksportowania treningu z Gramin Training Center do pliku GPX? Widzę tylko eksport do tcx, a do gpx nie (musi być, cholibka, przecież gpx to uniwersalny, garminowski format!)

edycja: na to pytanie już znam odpowiedź, trzeba było zainstalować nowszą wersję GTC.

A druga sprawa - SportTracks: czy ja dobrze rozumiem, że w darmowej wersji trzyma treningi tylko z ostatnich 90 dni?!
Ostatnio zmieniony 26 lip 2011, 09:03 przez bansen, łącznie zmieniany 1 raz.
slawwlkp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Właśnie zkupiłem Garmina f 305 - może to trochę głupie ale biegam dopiero od miesiąca i wczoraj pokonałem trasę 7 km "biegiem" !! bez marszu w czasie 45 min - a miesiąc temu była ta sama trasa i w 60% był marsz - więc są postępy - używałem telefonu wraz z sporttrackerem i endomondo i postanowiłem kupić sobie nową zabawkę (może trochę za wcześnie - żona mi powiedziała, że na razie więcej kupije zabawek do biegania niż to jest wszystko warte - ale ja wiem swoje - schudłem 4,0 kg i mam lepsze wyniki) - ale chcę sobie wprowadzić jakieś zróżnicowane treningi i mam nadzieję że moja nowa zabawka mi to ułatwi - mam do Was - profesjonalistów pytanie - po otrzymaniu sprzętu i przeczytaniu instrukcji co należy zrobić (jakie oprogramowanie - należy zainstalować) aby móc zacząć "trenować" np bieg na określony dystans w określonym czasie, bieg w określonych strefach tętna?

Z góry dziękuję

p.s. może się uda przebiec Maraton Poznański w 2012 :)
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bansen pisze:A druga sprawa - SportTracks: czy ja dobrze rozumiem, że w darmowej wersji trzyma treningi tylko z ostatnich 90 dni?!
Źle rozumiesz - ograniczenie 90 dni dotyczy okienka "Zawodnik", w którym możesz zapisywać takie informacje jak np. waga, ciśnienie krwi, ilość godzin snu :lalala: itp.
Bardziej "dokuczliwe" jest ograniczenie ilości wykorzystywanych wtyczek do dwóch sztuk (można zainstalować więcej, ale żeby włączyć kolejną musisz wyłączyć inną w konfiguracji i ponownie uruchomić program).
slawwlkp pisze:po otrzymaniu sprzętu i przeczytaniu instrukcji co należy zrobić (jakie oprogramowanie - należy zainstalować) aby móc zacząć "trenować" np bieg na określony dystans w określonym czasie, bieg w określonych strefach tętna?
Na dobrą sprawę nic nie potrzebujesz - nawet zaawansowane treningi możesz ustawiać bezpośrednio w garminie (choć jest to mocno upierdliwe ze względu na niewielką ilość przycisków :hahaha: ). Razem ze sprzętem dostaniesz płykę z softem "Garmin Training Center" i to już wystarczy do wygodnego korzystania z "zabaweczki". Możesz też wykorzystać SportTracks - więcej możliwości (np. raporty z treningów, zliczanie km dla bucików itp)
Keram
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:04
Życiówka w maratonie: 5:12

Nieprzeczytany post

slawwlkp pisze: po otrzymaniu sprzętu i przeczytaniu instrukcji co należy zrobić (jakie oprogramowanie - należy zainstalować) aby móc zacząć "trenować" np bieg na określony dystans w określonym czasie, bieg w określonych strefach tętna?

Z góry dziękuję

p.s. może się uda przebiec Maraton Poznański w 2012 :)

Jak trochę polatasz po stronach np. runnersworld w wersji brytyjskiej (uk) to znajdziesz treningi pod konkretne "wydarzenia" sportowe. Można było kiedyś ściagnać bezpośrednio na 305-tkę 9 lub 12-tygodniowe treningi pod 5 km, 10 km, półmaraton i maraton bazujące albo na tętnie albo tempie.
Obrazek
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maciej65 pisze: Źle rozumiesz - ograniczenie 90 dni dotyczy okienka "Zawodnik", w którym możesz zapisywać takie informacje jak np. waga, ciśnienie krwi, ilość godzin snu

No to pięknie, dzięki. Akurat tego nie potrzebuję:)
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ