Kolejny biegaczyna :P

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :) Jakiś czas temu postanowiłem zmienić coś w swoim życiu i biegać. Paliłem fajki przez 4 miesiące, dzięki zapałowi jaki czułem do biegania udało mi się nie palić już od 3 tygodni. No więc na początku biegałem w zwykłych butach, co nieomal nie skończyło się rzuceniem biegania. Po tygodniu miałem kilka bolesnych otarć na każdej stopie. I właściwie biegałem bez planu, mordowałem się krótko mówiąc.

Potem odkryłem wasza stronę i zacząłem wykorzystywać zawarte tu mądrości w moim życiu. Kupiłem buty "biegowe", takie tanie, żeby zobaczyć, czy się zakocham w tej dyscyplinie sportu. Kalenji Ekiden 50. Biegam w nich dwa tygodnie i sprawują się świetnie, nie ma porównania zapewne z butami za 250 zł ale zarówno nie ma porównania z trepami w których biegałem wcześniej ;) Zacząłem tez biegać wg planu 6tygodniowego PUMA zaczynając od drugiego tygodnia. Jutro zaczynam czwarty tydzień :)

Mam do Was pytanie, czy biegi nie spowodują spadku wagi u mnie ? Mam 186 cm wzrostu i 66 kg wagi :P Wiem, że mało, ale jem za dwóch a i tak nie tyję, ale już na pewno nie chciałbym być chudszy. Biegam również dlatego, bo ktoś mi powiedział, że mam do tego warunki :P
PKO
domurst
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raczej nie powinna spaść. U Ciebie raczej nie ma już z czego. Ja też raczej szczupaczek jestem, ale nie aż tak i wagi nie ubywa, ale w obwodach po 2-3cm mniej. Nie wiem jak inni, ale u mnie od rozpoczęcia biegania znacząco wzrósł apetyt co pewnie równoważy możliwe ubytki wagowe ;)
Obrazek
Nigra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Heeej! Ja biegam od paru tygodni i jem trochę więcej ale nie przybywa mi ani nie ubywa. Może ci co już są idealnie zbudowani nie tyją tylko silnieją :spoczko: Co do trepów :hahaha: Kiedyś zaczynałam bieganie w takich trepach i śródstopie mnie strasznie bolało. Nie zagłębiając się w to- przestałam. A teraz zaczęłam biegać i idzie mi to całkiem bym rzekła super, za sprawą tego, ze zupełnym przypadkiem moja mama kupiła sobie buty do biegania (takie "profeski":) ale nim zaczęła-odechciało jej się biegać i nie użyła ich nawet raz. Zapytałam "Mamciu, Mamciu, mamy taki sam rozmiar, mogę sobie je wziąć?" Na co odpowiedziała, że jasne córko...I od tego się zaczęło... :ojoj: Nogi mi same podskakują. Nie wiedziałam, że bieganie jest taaaakie przyjemnie!! :hejhej:
PRACA ALBO EFEKTY
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja nie wyglądam na bardzo chudego, poprostu waga pokazuje 66-67 kg ale na wygląd nie narzekam :) po prostu boje się, że może spaść i wtedy będzie już widać, że jestem chudy :P Te moje 3 tygodnie "biegania", a właściwie 2 tygodnie wypełniania planu "puma" to chyba za mało, żebym sam mógł stwierdzić więc pytam.

W ogóle "odbębniłem" dzisiaj rano trening :) ale przed chwilą byłem rozmówić się z moją, od godziny z kawałkiem, ex-dziewczyną i potem poczułem, że muszę pobiegać. Wiec zrobiłem kolejny trening, mam cudownie pusty umysł i nie myśle o tej przykrej kobiecie :) Bieganie to jest to ;D
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Och, to teraz kolejki biegaczek zaczną się do Ciebie ustawiać... :ble:
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:Ja nie wyglądam na bardzo chudego, poprostu waga pokazuje 66-67 kg ale na wygląd nie narzekam :) po prostu boje się, że może spaść i wtedy będzie już widać, że jestem chudy :P Te moje 3 tygodnie "biegania", a właściwie 2 tygodnie wypełniania planu "puma" to chyba za mało, żebym sam mógł stwierdzić więc pytam.

W ogóle "odbębniłem" dzisiaj rano trening :) ale przed chwilą byłem rozmówić się z moją, od godziny z kawałkiem, ex-dziewczyną i potem poczułem, że muszę pobiegać. Wiec zrobiłem kolejny trening, mam cudownie pusty umysł i nie myśle o tej przykrej kobiecie :) Bieganie to jest to ;D
Alternatywnie mozna zawsze smignąć na basen :)
Ale fakt - bieganie to jest to. A warunki to masz na pewno - mój Narzeczony ma zbliżone (188cm/74kg) i śmiga, aż się kurzy:) Na 5000m bez żadnej rozgrzewki i treningu, tak prosto "z ulicy" zrobił 4:54/km :orany: :orany: :orany: Tyle, że go bieganie nie interesuje za bardzo... takie warunki sie marnują.
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:Och, to teraz kolejki biegaczek zaczną się do Ciebie ustawiać... :ble:
Troche nie rozumiem zastosowania ironii w Twoim jakże merytorycznym poście ;)

Po prostu bylem zdenerwowany i to nawet bardzo a pobiegałem chwilę i zostawiłem to za sobą :) Pomogło. Napisałem to bo wiem z doświadczenia, że np. fajki na taki stres nie pomogłyby, a niby uspokajają, a bieganie działa naprawdę :P

Ps. Mam rodzinę niedaleko Ciebie :) Znaczy tak mi się wydaje, Skorzęcin :P
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:
Aniad1312 pisze:Och, to teraz kolejki biegaczek zaczną się do Ciebie ustawiać... :ble:

Po prostu bylem zdenerwowany i to nawet bardzo a pobiegałem chwilę i zostawiłem to za sobą :) Pomogło. Napisałem to bo wiem z doświadczenia, że np. fajki na taki stres nie pomogłyby, a niby uspokajają, a bieganie działa naprawdę :P

Rodryg,
jakiś jesteś dziś przwrażliwiony - taki fajny, biegowy, wysoki, szupły i wolny chłopak. No to będą się ustawiać i już! Przyjmuj komentarz Ani jako komplement :)
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

no i ja tez jako komplement odczytalam.
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No to może trzeba byłoby wyjść jeszcze trochę podreptać, ale lepiej nie bo wyczytałem tu, że przetrenowanie daje mniejsze rezultaty niż za mało treningu, a ja wykonałem dzisiaj podwójną dawkę także starczy. No troszkę jestem przez tę osobę, kto by się nie zdenerwował kiedy rozmowa przypomina rzucanie grochem o ścianę a odpowiedzią no pytanie, "co Ty w ogóle do mnie czujesz, co masz w środku" są "flaki".

A tak przy okazji zapytam czego słuchacie kiedy biegacie ? :) Bo dwa kawałki moim zdaniem stworzone do ładnego trzymania tempa i równomiernego biegu, które eksploatuje już 3 tygodnie, już mi się osłuchały :) Lubię wszystko tylko nie polski hip-hop.
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:A tak przy okazji zapytam czego słuchacie kiedy biegacie ? :) Bo dwa kawałki moim zdaniem stworzone do ładnego trzymania tempa i równomiernego biegu, które eksploatuje już 3 tygodnie, już mi się osłuchały :) Lubię wszystko tylko nie polski hip-hop.
a jakie to kawałki? przetestuję :)
ja słucham wszystkiego :D czego słucham także podczas nie-biegania. bo prawda jest taka, że nawet jeśli chciałoby się wybrać rzeczy dobre do biegania (czyt. z powerem, fajnym rytmem) to i tak biegając te 3 razy w tygodniu trzeba tę playlistę tasować... bo nie ma nic gorszego niż osłuchane piosenki, a już w szczególności na treningu. :nienie: szczególnie, że potrafię słuchać czegoś prawie cały dzień, a potem notorycznie brakuje mi nowych dźwięków, więc cały czas muszę mieć uszy na karku i wyłapywać nową muzykę...
mam dużą zajawkę na elektronikę, która jest bardzo miła dla ucha i ciała przy uprawianiu sportów, ale lubię słuchać zróżnicowanej muzyki, więc dzisiaj na ten przykład w deszczowej aurze słuchałam sobie gitarowych smętów, większych czy mniejszych (TO jest totalnie do mojego rytmu biegowego :hej: ). zdarza mi się też, jeśli aktualnie jaram się czymś kompletnie chilloutowym, a wręcz smętnym, biegać właśnie z tym w słuchawkach.
u mnie to jest tak, że najlepiej biega mi się przy dźwiękach, które lubię - a na pewno lepiej niż przy jakieś wymuszonej, na siłę odtworzonej rąbance.

aczkolwiek jeżeli chcesz konkretów, mogę polecić konkretnych wykonawców/ płyty/ utwory. ale gwarancji że się spodoba nie daję. :)

PS. a w Skorzęcinie jest jezioro i ośrodek wypoczynkowy. :> <marzy>
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@ nie

To co mi pasuje to Jessie J "Do it like a dude" i Sak Noel "Loca People". Podaj co tam masz ciekawego :) Ja nie mieszkam w rejonach Skorzęcina ale mam tam babcie, tak, plaża jest tam niezła :)
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:A tak przy okazji zapytam czego słuchacie kiedy biegacie ? :) Bo dwa kawałki moim zdaniem stworzone do ładnego trzymania tempa i równomiernego biegu, które eksploatuje już 3 tygodnie, już mi się osłuchały :) Lubię wszystko tylko nie polski hip-hop.
Zerknij sobie na http://jog.fm/
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:

Żadnej ironii nie było :bum: Zwłaszcza merytorycznej :hejhej: A Skorzęcin faktycznie niedaleko :)
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

We wrześni była kiedyś szkołą podstawowa czy coś takiego ? Moja mama byłą dyrektorką szkoły w Skorzęcinie jakieś 25 lat temu a wcześniej pracowała chyba we Wrześni właśnie ale nie jestem pewien ;)

Mam kolejne pytanie odnośnie biegania i tego planu 6cio tygodniowego.

Mianowicie w planie napisane jest, żeby trenować 4 razy w tygodniu. Ja czuję się na siłach i biegam codziennie. To dobrze czy nie ? Wydaje mi się, że regeneruje się szybko bo zawsze mam chęci, siłę i nic mnie nie boli przez kolejnym treningiem, ale może lepiej zrobić chociaż ten dzień odpoczynku ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ