maniek_116 pisze:Witam wszystkich.
Dotychczas biegałem w zwykłych spodniach, koszulce itp ale zaczęły mi się przecierać uda przez to, że dresy mam luźne do treningu siłowego

Chciałbym prosić żebyście doradzili mi jaką kupić bieliznę i spodnie aby mój trening nie był bieganiem okrakiem z przetartymi udami.
Miałem podobny problem do ciebie, ale na chwilę obecną nie jestem gotowy wskoczyć w getry do biegania:) Rozwiązaniem mojego problemu okazały się bokserki Kalenji zakupione w decathlonie:
http://www.decathlon.com.pl/PL/dwupak-s ... 159896084/ (cena dotyczy dwóch sztuk) Nie wiem jak z ich trwałością bo biegałem w nich raptem trzy razy odkąd je kupiłem, ale mogę powiedzieć że od tego czasu pozbyłem się optarć na wewnętrznej części ud. Bokserki te bardzo dobrze odprowadzają pot, i się nie skręcają. Ja mam wersje XL i przy moim wzroście 197cm, sięgają mi prawie do połowy uda, a obtarcia miałem tak na długości około 5-7cm od pachwiny. Wiec w moim przypadku pozostaje dużo zapasu, ale i tak najważniejsze jest to że się nie przesuwają, bo przy zwykłych bokserkach po kilku minutach biegu zwijają mi się tak że mam slipki:)
Nie wiem skąd jesteś, ale w Krakowie w sklepie TK-maxx możesz znaleźć sobie dużo ubrań sportowych w rewelacyjnych cenach. Ja sobie sprawiłem wczoraj dwie koszulki na ramiączkach asicsa z lycry w cenie 25zl każda. Więc jak masz ten sklep gdzieś w okolicy koło siebie to warto zaglądnąć na pewno coś znajdziesz dla siebie.
Pozdrawiam