Ile razy w tygodniu trenujesz??
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No może gdzieś taki był. To znaczy na pewno jeden - maraton w Berlinie - mogłeś był oglądać ten bieg - tam byla średnia chyba 14,23 czy cos takiego.
Aha - masz rację - dopiero teraz zobaczyłem że 20/10 biegłem ze średnia prawie 14. No tak, to był fajny bieg.
(Edited by FREDZIO at 1:50 am on Nov. 13, 2002)
Aha - masz rację - dopiero teraz zobaczyłem że 20/10 biegłem ze średnia prawie 14. No tak, to był fajny bieg.
(Edited by FREDZIO at 1:50 am on Nov. 13, 2002)
- Marcos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Nareszcie znalazłem i ułożyłem sobie coś co konsekwentnie będe realizował i nic inne mnie nie obchodzi!!
Nie można w nieskończoność zmieniać planów co tydzień (a tak właśnie mi sie zdarzało ostatnio)
Teraz mimo wszystko będe trenował wg tego co napisali na www.adidas.com wg podanych tam planów i będzie to:
3x bieganie
1x wf
1x siłownia
1x basen
i pozostaje jeszcze czas na naukę, pomaganie rodzicom i nareszccie komfort psychiczny co do treningów.
koniec kropka
Nie można w nieskończoność zmieniać planów co tydzień (a tak właśnie mi sie zdarzało ostatnio)
Teraz mimo wszystko będe trenował wg tego co napisali na www.adidas.com wg podanych tam planów i będzie to:
3x bieganie
1x wf
1x siłownia
1x basen
i pozostaje jeszcze czas na naukę, pomaganie rodzicom i nareszccie komfort psychiczny co do treningów.
koniec kropka
www.kolarstwo.z.pl
- Marcos
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A cel moich treningów to biegi na dystansie 10km, zawody szkolne, międzyszkolne a na 2004 pierwszy półmaraton i może maraton
www.kolarstwo.z.pl
- nartka
- Rozgrzewający Się
Jesteście niesamowici! U mnie na razie skromnie, aż wstyd się przyznawać, ale jako socjolog in spe doceniam wagę ankiet, a zatem:
5-6 x w tygodniu bieganie (w sumie cały trening - rozciąganie, rozgrzewka, przywoływanie psa, itp. - zajmuje mi ok. 1 h -1.15 h), w tym samego biegania ciągłego: 30 min. - tzw. lekki trening lub 45 min. - ciężki (przynajmniej dla mnie:))
Inne sporty siedzą i kwiczą (czasami wyskoczę na basen albo na rower), a było kiedys tak pięknie (te baseny, tenisy, wycieczki rowerowe...). Za to niezmiennie od lat zimą narty co drugi weekend a przez cały rok wyjazdy weekendowe w górki.
Wy to macie zdrowie!
Pozdrawiam!!!
5-6 x w tygodniu bieganie (w sumie cały trening - rozciąganie, rozgrzewka, przywoływanie psa, itp. - zajmuje mi ok. 1 h -1.15 h), w tym samego biegania ciągłego: 30 min. - tzw. lekki trening lub 45 min. - ciężki (przynajmniej dla mnie:))
Inne sporty siedzą i kwiczą (czasami wyskoczę na basen albo na rower), a było kiedys tak pięknie (te baseny, tenisy, wycieczki rowerowe...). Za to niezmiennie od lat zimą narty co drugi weekend a przez cały rok wyjazdy weekendowe w górki.
Wy to macie zdrowie!
Pozdrawiam!!!
- stachnie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:10:04
- Kontakt:
"Jak wszyscy to wszyscy, babcia też". Biegam codziennie, od ok. 60 do ok. 90 km tygodniowo.
Poniedziałek-piątek: 8 (trasa letnia) lub 8.6 (trasa zimowa) km z przewyższeniem ok. 80-90 m - latem bardziej po ścieżkach, nieco mniejsze przewyższenie ale teren bardziej urozmaicony (więcej małych podbiegów). Tempo zależne od samopoczucia i fantazji.
Sobota: dobieg 5 lub 7 km, głównie pod górę, potem 5 min. solidnego rozciągania i 30-35 min. skipów, potem powrót (5 km, głównie w dół). Jeśli odpoczywam po cięższym starcie, zamiast tego przebieżka jak w dni powszednie.
Niedziela: na ogół dłuższe wybieganie w terenie pagórkowatym (okolice Rudawy, Kopca Kościuszki i Lasku Wolskiego w Krakowie), trasy od 17 do 37 km z licznymi podbiegami (dla 37 km jest to w sumie 800 m różnicy wysokości). Jeśli jestem bardzo zmęczony startami albo parę dni przed następnym startem, trasa jak w dni powszednie.
Jeśli chodzi o niedziele, to poprzedniej zimy biegałem w cyklach 4-tygodniowych:
1 - 17.5 km (1 dłuższa pętla z ostrym podbiegiem + dobieg)
2 - 31 km (2 dłuższe pętle + dobieg)
3 - 17.5 km
4 - 37 km (3 krótsze pętle + dobieg)
a w tym roku zamierzam biegać w cyklu 2-tygodniowym - nb. tak do pewnego momentu biegałem w zimie 2000/2001:
1 - 31 km
2 - 37 km
(w razie trudnych warunków, np. dużego oblodzenia, tylko "wariant podstawowy" czyli 17.5 km). Jeśli siły pozwolą, być może wydłużę te trasy o wspomniany ostry podbieg na każdej pętli. Poza tym, chyba dodam ćwiczenia na sali gimnastycznej.
Pozdrawiam,
Sławomir Stachniewicz.
Poniedziałek-piątek: 8 (trasa letnia) lub 8.6 (trasa zimowa) km z przewyższeniem ok. 80-90 m - latem bardziej po ścieżkach, nieco mniejsze przewyższenie ale teren bardziej urozmaicony (więcej małych podbiegów). Tempo zależne od samopoczucia i fantazji.
Sobota: dobieg 5 lub 7 km, głównie pod górę, potem 5 min. solidnego rozciągania i 30-35 min. skipów, potem powrót (5 km, głównie w dół). Jeśli odpoczywam po cięższym starcie, zamiast tego przebieżka jak w dni powszednie.
Niedziela: na ogół dłuższe wybieganie w terenie pagórkowatym (okolice Rudawy, Kopca Kościuszki i Lasku Wolskiego w Krakowie), trasy od 17 do 37 km z licznymi podbiegami (dla 37 km jest to w sumie 800 m różnicy wysokości). Jeśli jestem bardzo zmęczony startami albo parę dni przed następnym startem, trasa jak w dni powszednie.
Jeśli chodzi o niedziele, to poprzedniej zimy biegałem w cyklach 4-tygodniowych:
1 - 17.5 km (1 dłuższa pętla z ostrym podbiegiem + dobieg)
2 - 31 km (2 dłuższe pętle + dobieg)
3 - 17.5 km
4 - 37 km (3 krótsze pętle + dobieg)
a w tym roku zamierzam biegać w cyklu 2-tygodniowym - nb. tak do pewnego momentu biegałem w zimie 2000/2001:
1 - 31 km
2 - 37 km
(w razie trudnych warunków, np. dużego oblodzenia, tylko "wariant podstawowy" czyli 17.5 km). Jeśli siły pozwolą, być może wydłużę te trasy o wspomniany ostry podbieg na każdej pętli. Poza tym, chyba dodam ćwiczenia na sali gimnastycznej.
Pozdrawiam,
Sławomir Stachniewicz.
- biegaczka11
- Rozgrzewający Się
ja biegam 6 razy w tygodniu(wtorek-niedziela)po 30 minut na stadionie i 6 razy w tygodniu(wtorek-niedziela)10 minutowa rozgrzewka, polegająca na kółkach wokół bloku.
biegaczka11
----------------
MOJE ŻYCIOWE MOTTO TO: "RAZ SIĘ ŻYJE"
----------------
- Dwarf
- Zaprawiony W Bojach
Rozpocząłem wlaśnie fazę poprawy siły i wytrzymałości.
W minionym tygodniu przebiegłem 94 km (to więcej niz zakładalem, że będę biegał - chyba wynik niezłej pogody).
Niektórych ten dystans pewnie zmobilizuje a niektórych ubawi. Tak czy nie tak każdy skorzysta. I o to chodzi:usmiech:.
W minionym tygodniu przebiegłem 94 km (to więcej niz zakładalem, że będę biegał - chyba wynik niezłej pogody).
Niektórych ten dystans pewnie zmobilizuje a niektórych ubawi. Tak czy nie tak każdy skorzysta. I o to chodzi:usmiech:.
Dwarf
-
- Rozgrzewający Się
Jak wy mozecie biegac po 6-7 razy w tygodniu? Czy to nie jest zbyt meczace dla organizmu? Przeciez nie dajecie w ten sposob miesniom czasu na rgeneracje.
Ja biegam (a wlasciwie to mam zamiar, bo w obecnie mam przymusowa przerwe) 3x w tygodniu (czasami 4x) i dla mnie to jest akurat, ale mam wrazenie ze z takim podejsciem roznie sie znacznie od stalych bywalcow tego forum.
Czy jest ktos kto biega mniej wiecej tak jak ja? Jesli jest to niech da znac, to bede sie lepiej czul.
Ja biegam (a wlasciwie to mam zamiar, bo w obecnie mam przymusowa przerwe) 3x w tygodniu (czasami 4x) i dla mnie to jest akurat, ale mam wrazenie ze z takim podejsciem roznie sie znacznie od stalych bywalcow tego forum.
Czy jest ktos kto biega mniej wiecej tak jak ja? Jesli jest to niech da znac, to bede sie lepiej czul.
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Poczuj się lepiej ,Quote: from pytlakos on 4:23 pm on Nov. 27, 2002
Bennet
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
No ja chociażby.Quote: from pytlakos on 4:23 pm on Nov. 27, 2002
bieganie 4x (8-12 km, w zależności od samopoczucia, chęci, humoru, towarzystwa etc.)
rower 1x
siłownia (dopiero od dzisiaj ) 2x
no i tyle...
(Edited by krzycho at 4:34 pm on Nov. 27, 2002)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja teraz też tak biegam - na wiosnę i w lecie będzie więcej.
- stasiar
- Wyga
U mnie trening w zimie to 6-7 razy 80-100km w tym siłka (podbiegi, skoczność) cross lub wb2 6-10km i jedno dłuzsze wybieganie (niedziela) 20-25.
Latem gdy okres startowy mniej obciazenia ale wkracza tempo (rozne, 400-tki,1000-ki,1600-tki,2-jki,3-jki plus ich kombinacje np. 1km-2km-3km-2km-1km) zalezne od tego jaki cel mam w sezonie.
Pozdrawiam
Latem gdy okres startowy mniej obciazenia ale wkracza tempo (rozne, 400-tki,1000-ki,1600-tki,2-jki,3-jki plus ich kombinacje np. 1km-2km-3km-2km-1km) zalezne od tego jaki cel mam w sezonie.
Pozdrawiam
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
- biegaczka11
- Rozgrzewający Się
Droga Caryco!
Podam ci rozkład treningów, które chce robic, jesli ci sie podoba odpowiedz, ewentualne uwagi i proponowane zmiany.
Poniedziałek: 2km + wf
Wtorek: 2km
Sroda: 1.5km + wf
Czwartek:1.5km
Piątek: 1,5km + wf
Sobota: 3km
Niedziela: 2.5km
A teraz biegam:
dwa dni w tygodniu po 1.5-2 km przed południem
Podam ci rozkład treningów, które chce robic, jesli ci sie podoba odpowiedz, ewentualne uwagi i proponowane zmiany.
Poniedziałek: 2km + wf
Wtorek: 2km
Sroda: 1.5km + wf
Czwartek:1.5km
Piątek: 1,5km + wf
Sobota: 3km
Niedziela: 2.5km
A teraz biegam:
dwa dni w tygodniu po 1.5-2 km przed południem
biegaczka11
----------------