Proszę o pomoc w doborze planu.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
odium
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Jako początkująca biegaczka mam kilka pytań.
Zawsze byłam wysportowana i często biegałam tak ot dla przyjemność bez żadnych celów i planów, co było przyczyną tego, ze biegać kończyłam, bo mi się za bardzo nudziło. Jako, że znowu mam fazę na sport i na bieganie chciałam prosić o pomoc w doborze planu treningowego. (mam 22 lata)

Przejrzałam plany dla początkujących, ale nie mogę znaleźć nic dla siebie, bo bieg ciągły przez 30 minut nie sprawia mi problemu. Przynajmniej bieg w tempie, pozwalającym mi na swobodne rozmawianie, czyli około 8km/h (taki jogging bardziej niż bieganie, no ale to dla przyjemności). Podejrzewam, że bieg w szybszym tempie przez 30 minut również nie byłby dla mnie problemem.
Nie mam zakwasów po bieganiu, co najmniej 2 razy w tygodniu chodzę na basen i raz na siatkówkę. Interesowałby mnie plan stawiający mi wyzwania.

Prosiłabym o pomoc w określeniu szybkości biegu, to znaczy, jak najefektywniej biec (teraz moje tętno w trakcie biegania waha się mniej więcej od 140 do 160 uderzeń na minutę), który z planów byłby dla mnie najlepszy (odpowiada mi równe tempo biegu, nie próbowałam nigdy zmiennej intensywności biegu).

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ